Роми бият в "Захарна фабрика", полицията опаса квартала

В събота 15 роми пребиха момичета и момчета, вдигали им шум
9 юни 2008 16:51,
185
Роми бият в "Захарна фабрика", полицията опаса квартала
Снимка: БГНЕС

Полицейското присъствие в столичния квартал "Захарна фабрика" ще бъде засилено драстично след инцидента от събота, при който 15 роми пребиха момчета и момичета в района.

"Минавахме край блок, в който празнуваха. От прозореца започнаха да ни обиждат и обвиняват, че вдигаме шум на улицата - разказа едно от пострадалите момчета, на 19 г. - После група роми излезе навън и се нахвърли върху нас. Удряха ни с ритници и юмруци."

Преди 3 години пак в "Захарна фабрика" след побой беше убит професор Станимир Калоянов.

По повод на инцидента министърът на вътрешните работи коментира, че не бива всеки скандал или побой да се превръща в междуетнически конфликт.

"Не мисля, че в случая става дума за междуетническо напрежение, а за такова между групи граждани", посочи Миков.
Той добави, че сигналът за инцидента всъщност е бил подаден в полицията с ден закъснение.

По думите му е нежелателно и опасно да се правят опити всеки скандал да се превръща в конфликт на етническа основа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
doznatel преди 15 години
*** skapanite sa malcinstvo koeto nqma mqsto v bulgariq,kamo li da se razporejda
144
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Alo Sofiq kakvo stava!Vie tam da ne ste malcinstvo be!Ili ste super tarpelivi i krotichki!Dobriq *** e martviq ***!!!A sega seriozno!Istinata e 4e *** se nau4iha a i zad tqh stoqt izmisleni fondacii i partii koito darpat pari ot EU fondove i mn mn si virnaha nosovete!No nie sme si vinovni taka da znaete!!!
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само ни гледайте след 50 години ние ще сме мнозинство а бугарите ще сте малцинство. още ще има такива дето ще ни викат *** когато сменим името на държавата.
142
0
 
0
 
! Отговори
stefanoff преди 15 години
долен, щом смяташ, че не е етнически конфликт. Крив ще те направя да ми паднеш!
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
E to i na nai-krotkiq i liberalen mu idva do gu6a ! Aide da gi spla6im malko !!!
140
0
 
0
 
! Отговори
RAID преди 15 години
OK bratia bulgari razbrahme se.ot utre ima ve4eren 4as za hlebarkite - zalez slunce. vyoryzhete se s tupi predmeti i bez tova tova tova 6te pi6e v autoposiite na hlebarkite nezavisimo 4e 6te gi trepeme s 4ehli
139
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
А бе ти българин ли си или.... Как ще оставим *** намира да си вършат каквото им е на кеф.Оо0 няма такова нещо! Всички *** да захапят бордюра и с ритници по главата.Така поне няма да имат зъби и няма да мога да се оплакват на "Европа".Да ги видим тогава.***.....
138
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 15 години
На тоя Осман ще му разкажа играта. Махнете го от тоя сайт, моля ви!!
137
0
 
0
 
! Отговори
buba4ko преди 15 години
Еми аз съм от търново, и повечето колеги ми се карат че всявам етническо напрежение като казвам че *** имат повече права и т.н и по добре да съм си траел?!?....затова само това мога да правя - да се обадя на 166 и да ги напсувам че са *** а шефа им е ***.Ако 100 000 човека се обадят в полицията и ги напсуват дали ще има ефект???Искам да има свобода на ползване на оръжие, но първо нека няма полиция...
136
0
 
0
 
! Отговори
ma преди 15 години
ABE KVO PI6ETE Q SE SABIRAITE I BUDETE GORDI
135
0
 
0
 
! Отговори
Чимберски преди 15 години
Н е м о г а д а р а з б е р а !Защо докато *** бият и пият и се е*ат, ТЪПИТЕ ченгета ПАСЪТ из квартала. Не се ли напасаха говедата им с ***...***.
134
0
 
0
 
! Отговори
buba4ko преди 15 години
Правете като мен - обадете се на 166 и ги напсувайте!!! Полицайте с авиновни, защото позволяват на *** да своеволничат, а на българите - не, затова - обадете се на 166 и ги напсувайте преди да кажат нещо, им!Аз утре ше се обадя и ше изисквам да ми говорят на ***, иначе ще ги пребия както пребиха днес децата!!!
133
0
 
0
 
! Отговори
НикиСС преди 15 години
Е, нека честитя маанетата, чалгата, националният герой Азис и високата култура на всички ни ! Не съм расист, но съм гражданин и не виждам защо "малцинствата" трябва да имат повече права от мен. Проблемът не е в боят и не се разрешава с бой - кой пусна всички тези "роми" да се напъхат в София ? Има апартаменти с по 20-30 човека регистрирани в тях - полицията къде гледа ? Защо бай *** има право да си строи където успее без архитектурна скица, виза, право на строеж, каквото и да е и... за него няма булдозери - не мога ли и аз да си вдигна едно къще на общинска земя ? Като нямам пари за вода - просто да си пробия една тръба и да си точа, а "Софийски води" да калкулират водата като загуба ? Да си вържа две жички за някой стълб и единственото, което да могат да ми направят от Енергото да е да ми ги срежат, докато не си ги вържа пак ? Да си направя седем-осем деца, за е ги пращам да учат, а да крадат и работят и държавата да не прилага никакво законодателство към мен, а да ги отглежда в някое сиропиталище, докато не порастнат и ако реша да си ги взема обратно ?... И какво ли още не... Всички сме в матрицата - просто българската матрица толерира хаоса и беззаконието на всички нива - от политици, до клошари... Законът на ербап-тарикат-отворкото, който може да прави каквото си поиска... Писна ми, и то не само и не най-вече от ***, честно !
132
0
 
0
 
! Отговори
Пинокио преди 15 години
"Бог обича децата !" - нещо такова беше казал сръбски свещеник от Косово пред запалената си църква. Може би ако и ние се научим да живеем нормално и да имаме много деца, тогава Бог и нас ще обича. Мисля че *** с нищо не са ни виновни за това, че деградираме. Просто трябва да се променим, иначе няма да оцелеем. *** са утайката на обществото и това, че стават все повече показва, че обществото ни е болно. Когато се излекуваме, тогава и "утайката" ще намалее, както и проблемите които създава. Онези които призовават за бой и трепане на *** явно не осъзнават, че не те са проблема. За избиване по най-жесток начин са онези, които налагат *** в обществото. Особено вредни са *** от "Хелзинския комитет" и разни чуждоземни фондации които работят открито и безпроблемно в България срещу българите.
131
0
 
0
 
! Отговори
ilia преди 15 години
S "danatzite" koito mangovtzite platiha sega politziata shte gi pazi. A moze bi politzeiskoto prisastvie ima za tzel da arestuva prestapnitzite ot Zaharna Fabrika?
130
0
 
0
 
! Отговори
RAID преди 15 години
знете ли защо тези *** винаги гледат да се движат на тумби? защо тези нащи момчета са ги били 15 ***. защото сам *** е нищо. ако *** е сам на улицата е по тих и от тревата. изхода е да се трепят по единично, като ***.
129
0
 
0
 
! Отговори
x2dz преди 15 години
Заради такива като тебе - анонимни страхливци правят квото си искат ***!!!Пробвал съм - и съм им пробивал кофите на травеститите черни!"- уф що ги дразните.От: Анонименне ги закачайте,че *** ще ви пребият от бой.на който му се яде здрав *** бой може да опита.не ги дразнете че по-лошо ще стане за нас."
128
0
 
0
 
! Отговори
brainless преди 15 години
аз не ги мразя от расистична гледна точка, а от чисто социална: те са утайката на нашето общество, което само ни тегли назад.
127
0
 
0
 
! Отговори
pld преди 15 години
само ножа за ***, друго не заслужават
126
0
 
0
 
! Отговори
RAID преди 15 години
нищо няма да направиме. за разлика от ***, ние българите сме ИНДИВИДУАЛИСТИ всеки за себе си. Ако сриташ едно сополиво ***, цялата махала ще скочи, тия са си в родово общинния строй все още. не вярваяте че ченгета ще ви защитят в конфликт с *** напротив такива са инструкциите отгоре. И бате Бойко да дойде ще им строи къщички да живеят без пари и вече го прави. Една от СКРИТИТЕ КЛАУЗИ ЗА ДА ВЛЕЗЕМ В ЕС с *** *** е да галим *** с перце дано да си седят тука ( демек да ГИ ИНТЕГРИРАМЕ ТЕЗИ ЖИВОТНИ, което значи да ги търпим тези мръсни *** да ни бият и )