Пожарен експрес

Всичко в първи и втори вагон на пламналия влак е изгоряло, предстоят огледи и експертизи
22 юли 2008 08:27,
27
Пожарен експрес
Снимка: Булфото

Снощи е извършен само външен оглед на изгорелите вагони от пътническия влак Пловдив-София, каза пред БНР Гено Генов, директор "Безопасност, контрол и вътрешна сигурност" в БДЖ.

Той уточни, че всичко в първи и втори вагон е изгоряло, а вътре все още не е допуснат оглед.

"Трябва задължителна пожаро-техническа експертиза", изтъкна Генов.

Той отново уточни, че пожарът е възникнал в шкаф №11 по данни на персонала, който се опитал да го загаси.

"Не би следвало да се прави паралел с пожара във влака София-Кардам, защото там причината бе съвсем различна", категоричен е Гено Генов.

Той предположи, че сред другите причини за огнения ад може да бъде и външна намеса -  "неизгасен фас, или друго, което трябва да се установи".

"Да не бързаме, да не използваме ситуацията за прибързани заключения", призова директорът "Безопасност, контрол и вътрешна сигурност" в БДЖ..

Dnes.bg припомня, че два вагона на пътническия влак Пловдив - София пламнаха в късния следобед в понеделник

Около 260 пътници е имало във влака. Няма пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
оглу преди 15 години
Спок, всичко е инсценировка на хората на Доган, та да се возим в скъпите му атобуси - БиоМет, Етап и т.н. Всички тези са на доган, а железниците мязат на ***.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
30 годишни влакове,30 годишни автобуси,какво да очакваме друго.Такава е съдбата на бедните народи.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
този път никой не отбелязва адекватната намеса на ЖП-ейците.Като имаше починали всички викнаха,некадърници,как може,за какво сте там..... Сега мисля,че е редно да кажем,добре че бяха хората от персонала на влака за да няма паника и всички да са живи и здрави.
3
0
 
0
 
! Отговори
Flo преди 15 години
Просто заглавие! Като не разбираш, не прави глупави коментари. Неотдавна пътувах в този влак и гледах как вратичката на един от тези шкафове се мятка и не може да се затвори, а вътре разни джаджи съскат и трополят... Но някой да си хвърли там фаса, не е ли прекалено? Глупости измислят само, но пак е ясно: виновни са тези, които са отговорни за подмяната на новите релси и машини!
2
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Със сестрите в Либия беше по-интересно. Паленето на влакове нещо по към първите години на комунизма води. Трябва да бъдем по-съвременни. Или както Матей, така и ние не искаме да си сменим номера...за отвличане на вниманието. Интересно какво ли ще изкоментира приятелят на Конфуций този път...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво значи "Поарен експрес"?