Чората донесе 82 години затвор за убийците си - петимата полицаи

Бившият началник на РЗБОП Мирослав Писов получи 18 г. затвор, а останалите четирима - по 16 г.
2 окт 2008 17:12,
114
Чората донесе 82 години затвор за убийците си - петимата полицаи
Снимка: БГНЕС

Състав на Софийския военен съд призна за виновни петимата бивши полицаи от Благоевград, обвинени за смъртта на Ангел Димитров - Чората.

Бившият началник на РЗБОП Мирослав Писов получи 18 г. затвор, а останалите четирима - по 16 г.

Съдът прие гражданските искове на роднините и наследниците на Ангел Димитров и отсъди, че петимата подсъдими трябва да платят над 160 000 лв. за неимуществени вреди.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Военно-апелативния съд в София в 15-дневен срок. 








 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ne sprqha li policai staviiski i sled tova go pysnaha....navsqkude imam mur6i....tezi sa bili na rabota i sa ybili 4ovek, onezi su6to...i sa pysnali ybiec da produlji da kara
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
taka e koito -ybiva- zatvor...samo 4e sus staviiski kakvo stana???!!!
91
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
tia policai sa absolutni bokluci kakto i sigurno toja deto sa goubili ma toi si go e polu4il sega e i texen red i tuka tia deto podkrepjat tia bokluci v uniformi da se zamisljat dali pak taka ste gi podkrepjat akou tre ubijat ot boi tjaxnoto dete
90
0
 
1
 
! Отговори
вяра преди 15 години
Какъвто и да е бил човека никой няма право да отнема нечий живот!Има съд , следствие и прокуратура, ако държавата ни беше наред нямаше да е така и престъпниците щяха да са в затвора, а полицаите и други държавни служители нямаше да са корумпирани и да изнудват обикновения български гражданин, който и без друго свързва двата края едвам, едвам!Така че полицаите са ВИНОВНИ, за това че са отнели човешки живот - убийството не е в техните правомощия и трябва да си изтърпят наказанието!
89
0
 
1
 
! Отговори
kliso преди 15 години
88,много си прав Аз лично съм го виждал П Огненски как пие с мутрите на бензиностц ОМВ,известен с прякора Бестрашния,защото и колко хора да пребие никой нищо не може да му направи, докато убие някой докато изпълнява така наречените"служебни задължения"
88
0
 
1
 
! Отговори
kmeta преди 15 години
В Благоевградската полиция е пълно с така наречените псевдо полицай,между които е Петър Огненски,който досега е пребил около 10 човека,наказван с преместване в Симитли където пребива човек,за наказание го връщат пак в Благоевград,където безчинства и до този момент.Известен е с това че рекетира таксита,студенти,ученици.Докато има такива помиари облечени във власт ще се случват подобни неща.
87
0
 
1
 
! Отговори
митака преди 15 години
Мир на праха на Чората. За умрял или добро или нищо. Затова не казвам нищо. Реч идва обаче за полицаите. Със 100 % са изпълнявали поръчка. Иначе не мога да си обясня как професионалисти, които са минали съответните психотестове да "обезвредят" заключен с белезници арестант ! Ако си спомняте и в САЩ имаше подобен случай - четирима претрепаха един ***. И какво стана после ? На какво ги осъдиха помните ли ? На по 20 години. В конкретния казус е нещо подобно. Считам, че кадрите в МВР трябва да минат на реподбор. Щом не могат да отсеят когато някой им нареди - "тоя да се утрепе", значи не могат да разсъждават като пазители на реда. Не са за тая работа. Но кой да работи с такива заплати? Абе ей, не разбрахте ли, че докато не направите заплатитена куките по 2 000 лева читави хора няма да намерите за работа. Дай му 2 000 лева заплата, и когато го хванеш да рекетира някого за 20 лева го окачи на ченгела. А и ти, когато вземаш по 2 бона ще си правиш смеката дали ще ги рискуваш за някакви си 20 лева. Ей на, вчера ме спира някакъв. Ама строг, справедлив един такъв. И очите му добри, добри... ! И ...май имаше повече пари от мен ... ! И така ... оправихме се, то не че бях направил нарушение някакво - рутинна проверка. Ей това ме дразни най-много корупцията е на всяко ниво - от най-ниското до горе. И на запад има такова понятие, ама там корупцията е на горните етажи, долу никой не смее да вземе 10 евро. Да утрепеш човек обаче и то вързан - това си е убийство. Ами чл. 116 от НК си казва какви са наказанията. Какво да ги съжалявам - да са мислили, а не да се поддават на такива заповеди. Защото за мен си е точно така - искали са да го утрепят. Абе накъде отиваме ?
86
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никой не е убивал Чората и използването на думата убийство не е правилна, той не е починал от побой, защото такъв не е имало, а от сърдечна недостатъчност, защото е бил с много здравословни проблеми плюс това същата вечер е бил и друсан. Заради съпротивата е имало борба и гонене, които неща неговата болна физика плюс взетия наркотик довеждат до този край. Ако пуснеш един сърдечно болен човек да потича малко, той се задъхва и трудно диша-то е същото при чората. Не виждам какво толкова трудно за проумяване има...полицаите не са убийци, питайте лекарите, които правиха аутопсията, без МРЪСНИКА РАДАНОВ обаче, който е най-подкупния лекар в страната.
85
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
От какво и кого са спасили, бе? Вие добре ли сте? Се 1, че като го няма вече Чората, няма кой да го наследи... Спасили ни били полицаите... Вие сте луди... Има кой да му прадова наркотиците и да развива проституцията и другите му кирливи дейности... А тези полицаи не са никакви полицаи, те са поръчкови убийци, мафията ги праща да убият или сплашат някой друг от мафията...
84
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Без много думи - Чората беше *** и престъпник, а тези, които го убиха са също *** и престъпници, но с униформа!
83
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
От коментарите тук ми стана ясно че на всички на които не им е работа знаят тооооочно с какво се е занимавал Чората . А на тези които им е работа да знаят .Какво знаят ????????? Това винаги ми е било интересно защо вИнаги полицията последна научява кой с какво се занимава ?
82
0
 
0
 
! Отговори
a.m. преди 15 години
да единствения точен коментар е 45
81
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 15 години
81 то хубаво. Ама РЗБОП са имали заповед за задържането му. А не да го пребият до смърт още с влизането в апартамента. Не че е бил добър човек, но все пак и той имал права.
80
1
 
0
 
! Отговори
bojo преди 15 години
Тези полицаи са изпълнявали служебните задължения, ако те бъдат осъдени, това ще е пълно безобразие! Ние сме една държава в която цари безаконието! Ако бъдат осъдени това ще е не справедливо! Как нашите полицаи ще се борят с пресатъпноста когато ще очакват да бъдат вкарвани в затвора за това че са си изпълнявали служебните задължения!АТАКА там е истината!
79
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Незнам.....не е правилно да се убива без присъда никой.. още по-малко че в БГ няма смъртна присъда да не говорим пък за плицай да го извърши ...та нали те трябва да ни защитават ...но май отдавна не е това тяхна мисия или греша????
78
1
 
0
 
! Отговори
ПОР но ГРАФ преди 15 години
момчета не се предавайте и вярвайте в добрия развой на събитията , вярвайте така, както ние вярвахме във вас. бог да е с вас... и Гочето от 2-ри отряд да ви е все отзад!!!!!!!!!!!!
77
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe moje li takova ne6to be. v druga darjava na tezi policai sigorno i zaslugi 6tiahada i dadat.no v balgaria rakata na zakona e sudena a ne prestupnicite.ujas.niama li opravia v tazi durjava!!!!!!!!!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vij 75... az sym ot blagoevgrad i vednaga 6te othvyrlq tvyrdeniqta ti... stranata ni...naistina e pod vsqkakva kritika...no tova ne dava pravo na po vi6estoq6tite... da otnemat jivota na koito i da bilo... ima i drugi na4ini da se sprat vsi4kite izredeni ot teb ne6ta... te naistina postypiha mnogo smelo..i Bezotgovorno... za tova trqbva da iztyrpqt nakazaniqta si!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това дело отразява изцяло и много пълно действителността в България. За съжаление това е истината няма правосъдие , няма политика, няма честност, но за сметка на това има корупция, измамаи, несправедливост, престъпност.Най-старшното е че държавата, правителството,политиците и правосъдието защитават престъпниците,те са с и за тези които ни мамят, дрогират, убиват, тези които застрашават живота ни и този на децата, а малкото хора-служители на страната , които имат смелостта, честта и достойнството да ни защитят и да застанат срещу всички тях са застрашени да топлят килиите, а не семействата си.Това е подигравка с честните служители, с държавата и с народа. Нека всички застанем зад тези хора , нека ги подкрепим и нека им покажем че те са достойни българи, нека ги накараме да почувстват това , защото те го заслужават и това е най- малкото което може да направим за тях. пожелавам ви кураж момчета , на вас и на вашите семействата.
74
0
 
0
 
! Отговори
Edin Drug преди 15 години
Momcheta zavtora ne e nujen no neka vidite kakvo e tam shoto predi tva vie gi vkarvaxte tam.... ???? Pyk i da se otuchat malko vajte kolegi da biata kato pribirat xorata v raionoto.... ???