От 300 на 200. Опростиха хилядарките от гаранцията на Ковачки

Енергийният кредитен бос бе обвинен за данъчни престъпления в особено големи размери
21 ное 2008 12:32,
26
От 300 на 200. Опростиха хилядарките от гаранцията на Ковачки
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд намали паричната гаранция на Христо Ковачки от 300 000 на 200 000 лева.

На 12 ноември Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на Ковачки за данъчни престъпления в особено големи размери и сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага.

В Националната агенция по приходите има доказателства за данъчни злоупотреби в размер на няколко милиона лева.

Ковачки не е плащал и концесионните такси за мините, които притежава.

Тогава по отношение на Христо Ковачки бе взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 300 000 лева, но адвокатите му обжалваха.

"Аз ще се боря и ще доказвам, че съм прав. Не искам да мисля странно, че има някакъв политически натиск срещу мен", каза при разпита си енергийният бос.

От 30 000 на 20 000 лева пък е намалена гаранцията на зет му Никифор Вангелов.

Ден след Ковачки прокуратурата го обвини в данъчни престъпления в особено големи размери и сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага.

Вангелов е привлечен като обвиняем по досъдебното производство, по което е привлечен като обвиняем Христо Ковачки.

Сега Ковачки и Вангелов трябва да внесат парите в срок от три дни.

Според запознати един от мотивите за промяна на мярката на бизнесмена е имущественото му състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
tarzanie преди 15 години
dokato ima takiva politici taka shte e,dadoha mu minite ta razplaka horicata,dai na negramotnik pari i vlas i posle mu gledaite seira....¿¿¿
24
1
 
0
 
! Отговори
u6man преди 15 години
аз предлагам 100 лв.гаранция и без това човека си няма пари.
23
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Затворете го тоя съд вече,и без това полза няма от него.Поне да не плащаме заплатите на съдиите.
22
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Неее! Много са! Свалето го на 2000 лв.
21
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Toya pak Kovachki ot kade doyde i na kakav se pravi???????Vseki moje s parite na drugite da se pravi na Baro,a sega i kam politikata se orientira zashtoto bate,tam sa golemite kinty!Iam oshte malko da se aduva i sled nyakoiya pograshna stapka ste otide tam kadeto si e bil vinagi-na danoto!
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако е политическа поръчка - лошо са си направили сметките !!! Само му правят безплатна реклама !!! Всички знаем колко осъдени милиардери има в Бг , айде холан!!
19
1
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
Само с конекрадство не са създадени "ФОРД , МАЙКРОСОФТ и т. н." Фирмата "APLE" е създадена в един гараж , а у нас от цял завод не остава и гараж. По времето на Рокфелер у нас са крадяли и хора.Иначе съм съгласен , че трябва да има закони и принципи , които да дават възможност на тези , които работят повече и можещите да имат повече.При нас е обратното.
18
1
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Известно е, че фамилията Рокфелер натрупва пари с конекрадство по времето на дивия запад, когато са бесели за подобно деяние... Винаги успяват по-наглите, по-крадливите и т.н. и България не е изключение, това е природен закон. Трябва обаче, да има закон, който позволява и на можещите да успяват и да защитават правата си със силата на закона, а не нарушавайки закона. Иначе ще стане страшно, защото не конекрадци, а можещи са измислили картечницата, атомната бомба и т.н.
17
1
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
На запад богатите са получили богатството си по наследство или са забогатяли с много труд и умениия , при нас такива , като тоя са го откраднали. На запад богатите създават работни места и плащат данъци , при нас закриват работни места , крадат данъците , съсипват откраднатите фирми и си купуват яхти и коли.Само чрез "кремиковци" , са откраднали от нас около 3 милиарда лева такива като Ковачки.На практика такива престъпници крадат от нас и дават парите на много по богати държави. Като прибавим , че близо 100 нац. ведомства не вършат почти никаква работа ,а само харчат пари , то къде отиваме ние?
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ЗАЩО ИЗТРИХТЕ СТАТИЯТА ЗА КОРИТАРОВ:КОЛКО ВИ ПЛАТИХА:
15
1
 
0
 
! Отговори
ФИЛЧЕВ преди 15 години
ТРУДНО Е ДА БЪДЕШ ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ НА КЕГЕБИСТКО - ДЕСАРСКАТА МАФИЯ ОТ БКП - БСП И СИЕ И ДА ИЗПАДНЕШ В НУЖДА ! УЖ МИЛИОНЕР , А ПАРИ ЗА ГАРАНЦИЯ НЯМА ! ЗА ДЪЛЖИМИТЕ ДАНЪЦИ 18 000 000 ТРЯБВАШЕ ДА МУ ПОИСКАТ 1 800 000 ГАРАНЦИЯ , ОБИДНО Е ДА МУ ИСКАТ ТОЛКОВА МАЛКА ГАРАНЦИЯ ! А КАКВО СТАНА С КОМПЛЕКСА ДЮНИ НА СПОНСОР ЛЮСИ СТОЙКОВ ОТ ПЕРНИК ?! ЖИВ ЛИ Е , НА СВОБОДА ЛИ Е ?!! ЗАЩО Е НА СВОБОДА ?! СЪД И ПРОКУРОРИ ИМА ЛИ В БЪЛГАРИЯ ??!
14
1
 
0
 
! Отговори
сергеЪ преди 15 години
Да му се изредим по веднъж и да продължава да краде. Ей на - ленса работа.
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей колко много злоба, завист, глупост и тъпанарски изказвания. Откъде знаете дали ви е завлякъл с милиони или е невинен? Ако съдът е корумпиран, каква е прокуратурата тогава? Не може ли и те да са взели 200.000 - 300.000 лв, за да очернят някого? Аз на тази система не вярвам. Обаче избягвам да брътвя и да обвинявам когото и да е. Същата тази прокуратура, която обвини Ковачки, искаше 2750 лв (забележете) глоба за Р. Петков, че 'осветил' секретен съртудник. Т.е. националната ни сугурност струва 2750 лв. И съдът го оправда. Така че, едните и другите са маскари. Това не те прави виновен или невинен по презумпция. Хайде да се научим първо да мислим и после да обвиняваме/оправдаваме..
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
be napravo my daite 150 000 i da se priklu4va
11
1
 
0
 
! Отговори
Бил преди 15 години
Да, точно така - УМРЕТЕЕ!
10
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
еей човека откраднал някой друг милион вие сега ще му извадите очите... ами нали си плаща на партията да го подкрепя.... Таз година гръмна ДПС догодина БСП , доносници и подлизурковци синове и внуци на БКП
9
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe 8 , nemoga da si predstavia kak moje6 da pi6e6 s tolkova pravopisni gre6ki. Az ako sam na teb 6te spra da se obajdam.
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
че в българия 90 процента от фирмите окриват данаци не осигоряват работниците си .трябва всички даминат по редъси в един некоромпиран съд-в европали зивеем или в азия
7
1
 
0
 
! Отговори
goriko преди 15 години
АКО СЕ ПРОТОЧАТ НЕЩАТА ОЩЕ СЕДМИЦА ДВЕ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ НИЕ ДА МУ ПЛАТИМ 200 -300 000 ЛВ
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разделили са 100 бона в съда под масата