От 300 на 200. Опростиха хилядарките от гаранцията на Ковачки

Енергийният кредитен бос бе обвинен за данъчни престъпления в особено големи размери
21 ное 2008 12:32,
26
От 300 на 200. Опростиха хилядарките от гаранцията на Ковачки
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд намали паричната гаранция на Христо Ковачки от 300 000 на 200 000 лева.

На 12 ноември Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на Ковачки за данъчни престъпления в особено големи размери и сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага.

В Националната агенция по приходите има доказателства за данъчни злоупотреби в размер на няколко милиона лева.

Ковачки не е плащал и концесионните такси за мините, които притежава.

Тогава по отношение на Христо Ковачки бе взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 300 000 лева, но адвокатите му обжалваха.

"Аз ще се боря и ще доказвам, че съм прав. Не искам да мисля странно, че има някакъв политически натиск срещу мен", каза при разпита си енергийният бос.

От 30 000 на 20 000 лева пък е намалена гаранцията на зет му Никифор Вангелов.

Ден след Ковачки прокуратурата го обвини в данъчни престъпления в особено големи размери и сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага.

Вангелов е привлечен като обвиняем по досъдебното производство, по което е привлечен като обвиняем Христо Ковачки.

Сега Ковачки и Вангелов трябва да внесат парите в срок от три дни.

Според запознати един от мотивите за промяна на мярката на бизнесмена е имущественото му състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МАФИЯЯЯЯ ! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЧЕТА НОВИНИ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ОТВРАЩАВАМ ОТ ВЛАСТА ! КАК МОЖЕ БЕ?! БЪРКА НИ В ДЖОБОВЕТЕ С МИЛИОНИ, ПОСЛЕ МУ ТРЕСКАТ 300 000 ГАРАНЦИЯ( ТРОХИ ЗА НЕГО ) И НА ВСИЧКОТО ОТ ГОРЕ МУ Я НАМАЛЯТ ! СПАСИХТЕ БЕДНИЯ ЧОВЕЧЕЦ ОТ ГЛАД, БРАВО ПРОКУРАТУРАТА !
4
1
 
0
 
! Отговори
aha преди 15 години
ако няма опасност да се укрие, определят му някаква гаранция - в неговия случай е безобразно висока и е прецедент, дори и 200.000. и му дават срок да я внесе. но мен ако питаш, всичко е проедният ПиАр на прокуратурата покрай идването на ОЛАФ и други подобни. Човек, който има такива суми, имоти, бизнеси и заводи, няма как да се укрие и да ги вземе със себе си. Това не е банка, че да прибереш някой милион и да си тръгнеш. Няма да се укрива с рудата и добитите метали я? Или да нарами 10-20 радиатора от някоя от топлофикациите му и да завлече държавата...
3
1
 
0
 
! Отговори
abe... преди 15 години
ей, на какви ни правите, бе.... накрая ще излязат и със становище, че няма измами, вреди и той е най-чистия и честен "бизнесмен" от всички. Цялото им поколение "бизнесмени" е за затвора по ЕГН..... кой от тях не е с висящо дело от 96-97-*** година?!... я, стига сте ни играли тези сценки.... топлофикациите на Ковачки са платили миналата година по 2 мильона всяка за одит... Как не закъсняха с плащането по това, а с плащането за газ?!.. Що не вземе "собственика" да върне получените от дружествата "заеми" и да си плаща..... ей, не знам докога ще правим, че не знаем и ще търпим...
2
1
 
0
 
! Отговори
Titillator преди 15 години
300, 200 хиляди...Това са супер смешни жълти стотинчици в енергийния бизнес.Муахахахааааа!
1
1
 
0
 
! Отговори
v1li4ka преди 15 години
Даже са му я намалили, а не трябваше ли първо да е в арестта преди да се определи гаранцията и чак като се внесе да е на свобода???