Делото на Дражев – отначало. За 3-ти път в последните 4 години

Бизнесменът обвинен за катастрофа с двама убити
18 фев 2010 14:12,
22
Делото на Дражев – отначало. За 3-ти път в последните 4 години
Ивайло Дражев. Снимка: БГНЕС

Футболният бос и бизнесмен Ивайло Дражев и неговият нов защитник – адвокат Чупетловска, помолиха днешното заседание по делото да протече при закрити врати.

Пред съда Ивайло Дражев заяви, че от години се правят различни неверни интерпретации в медиите по знаковото дело, без да е доказана още вината на футболния бос.

Той е обвиняем по дело за катастрофа през лятото на 1998 година близо до село Черноморец, при която загинаха мъж и жена.  

Затова молбата му заседанието да започне при закрити врати беше уважена и журналистите бяха принудени да напуснат залата. Съдия Узунова от Бургаския окръжен съд даде ход на делото, което върви от 11 години.

Още по темата


Тъй като в последните 4 години днес за трети път делото започва от самото начало и имаше опасност отново процесът да бъде отложен, съдебният състав е подсигурен с двама допълнителни съдебни заседатели.

Заседанието е тридневно, а в петък като свидетел е призован бившият защитник на Дражев адвокат Досев. Самият Ивайло Дражев твърди, че не е шофирал в деня, когато е станала катастрофата.

По думите му зад волана е бил негов бизнес партньор, чужд гражданин, който е бил разпитван и дал показания. Той разполагал с 20 нови доказаталества в своя защита.

Dnes BG припомня, че на няколко пъти процесът беше връщан за ново начало заради отказ на съдебни заседатели или заради смяна на адвокат на обвинения в катастрофата край село Черноморец.

През януари тази година делото беше отложено за пореден път заради заболял съдебен заседател, който отказа да присъства в съдебната зала поради влошено здравословно състояние.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В статията е забравено да се спомене,че Дражев през 1993 катастрофира пак пиян с 1,6 промила и умира приятелката му 18 г момиче. През 1995 е осъден условно с 3г изпитателен срок и му е отнета книжката до живот. Когато убива другите хора през 1998г изпитателният срок на условната присъда не е изтекъл,а полицаите които идват на мястото на катасрофата получават странна амнезия след известно време.
20
1
 
1
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Адвоката на АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ИМА НАГЛОСТА ДНЕС ПРЕД ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ-В ПОСЛЕДНИТЕ 7-8 МЕСЕЦА СЪДА В БГ РАБОТИ ПОД ЧУДОВИЩЕН НАТИСК ОТ ГЕРБ И Б.Б. И ЦВ.ЦВ.-АЗ КАЗВАМ-ЕТО КАК ИСКА ДА РАБОТИ СЪДА В БГ,КАКТО ДО СЕГА.КАКТО БСП И ТЕХНИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ СА ГИ СВИКНАЛИ-С ПОДКУПИ,РЕКЕТ,ЗАПЛАХИ,ПОДКУПИ,РЕКЕТ,ЗАПЛАХИ И ОПРАВДАВАНЕ НА УБИЙЦИ ПО ДВА ПЪТИ,КАКТО И ОСЪЖДАНЕ НА НЕВИННИ.Адвоката на ал.петр.е много притеснен,да не би съда да заработи когато неговия клиент има дело.БСП УБИ БГ.
19
1
 
2
 
! Отговори
iva преди 14 години
iskam da popitam imali zaginali hora???ima ,togava kakvo to4no objalva???vseki triabva da si nosi posledstviata ot storenoto...i zakona EDIN ZA VSI4KI!!!NE ZA KOKO6KARIA ZATVOR A ZA PRESTAPNIKA OBJALVANE..
18
1
 
4
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 14 години
Ако бях аз, отдавна и да са ме осъдили. Закон - за кон. Като във вица за коня, който питал лъва, защо мен ме осъдиха, а теб не.
17
1
 
6
 
! Отговори
България ?!? преди 14 години
Ей това е България съдиш един *** 12 години и нищо !!!А ако не беше богат "бизнесмен" ?
16
1
 
7
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е преди 14 години
Това дебело прасе Дражев няма ли вече да го осъдят?После може да го разменим с американците за един затворник от Гуантанамо.Там да го сложат в една килия с някой 120 кг ***, висок 2 м.
15
1
 
7
 
! Отговори
аман преди 14 години
Вече няма да се учудя, ако освен всичко друго Дражев осъди България в Страсбург за бавно правосъдие! Видях едно такова решение скоро - един врачанин съди държавата за 15 000 евро, защото процесът му продължил 8г. И съда в Страсбург казва - правилно, не може един процес да продължава 8г. независимо колко е сложно делото. И сега България ще плаща на един осъден престъпник. И тук се очертава същото.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какъв футболен "бос" е тоя ***, бе ?!Убил е двама човека. Да ги лежи !
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На предната статия писах до премиера. Отгвориха ми след 4 седмици, че са взели под внимание сигнала ми. Ще видим дали наистина има истина, или съда в България е цирк. Както и целата държава.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако беше някой обикновен човечец вече щеше да си е излежал присъдата!Стига с тези двойни стандарти за богопомазани и простолюдие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
9
 
! Отговори
ээээээээ преди 14 години
Нищо друго не му пожелавам на този Дражев, господ да му отнеме найскъпото и той ще разбере къде е сбъркал. И ще отиде да се обеси. Така ще бъде кръв за кръв фифти фифти. Но отмене акъл. *** си полежи присъдата моето момче , да не патят децата ти, и господ да те пожали и жив да те остави
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много добре работят съдиите чак думи нямам, подсъдимия иска отлагане и те му го дават и така в продължение на 11 години.И после в края на всяка година си искат от народа 13 та заплата.За това ли им плащаме да отлагат делата на мутрите с години докато умрат от естествена смърт.
9
1
 
4
 
! Отговори
Енчо преди 14 години
А миналата година искаше да става президент на БФС. И обещаваше да спре корупцията...
8
1
 
14
 
! Отговори
ехе преди 14 години
Дражев в панделата до живот!Тоя е един от големите Мошеници в Бургас
7
2
 
8
 
! Отговори
питащ преди 14 години
Бе този защо не е арестуван?
6
1
 
4
 
! Отговори
burgas преди 14 години
da ne zabravq me i ubitoot momi4e pred diskoteka Palm beach, zashto nikoi ne kazva nisht oza nego. Tozi e za zatvora
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След 11 години разполагал с 20 нови доказателства! Е, от къде и как се взеха тия доказателства??? Или просто Ментето Дражев се опитва всячески да отърве панделата, която несъмнено заслужава.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ухаааааа Дражев Президент !!!!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
11 години за дело с двама убити при катастрофа? Европейско правосъдие!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На тия с "влошеното здраве" искам веднага да се праща независим лекар и ако го хванат, че е здрав директно да го съдят за възпрепятстване на закона. А на лекаря, който го е определил като такъв, да бъде съден за корупция, злоупотреба със служебното място и да му се отнемат лекарските права ... Маргина футбол играе ама иначе му се точи делото щото бил болен от хемороиди .... *** пародията. И Бойко нали промяна щеше да носи, нищо не се е променило, само арести, никви присъди.