Заловиха рекордна пратка контрабандни цигари

35 млн. къса са открити на кораб, навлязъл в български води
6 юни 2010 18:15,
268
Заловиха рекордна пратка контрабандни цигари
Снимка: Булфото

35 милиона къса контрабандни цигари задържа агенция „Митници”, съобщи финансовият министър Симеон Дянков. Това е най-голямата хваната нелегална пратка, откакто се води подобна статистика.

Контрабандните цигари са открити на борда на кораб с чужд екипаж, навлязъл в български териториални води.

Плавателният съд е задържан на пристанище „Варна”. Испанската фирма, която държи лиценза на задържаните цигари, е потвърдила, че пратката е контрабандна.

В акцията не е участвало МВР. Операцията е на агенция „Митници”, съвместно с Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ.

На кораба са открити детайлни военни карти на българското крайбрежие.
Потенциалната загуба за бюджета от тази пратка се изчислява на 12 милиона евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълен ***, подробни военни карти. Кой им ги е дал? Егати и смешниците, руските морски сайтове са пълни с всякакви карти, доста по подробни от тези на ВМФ. А и тези карти са с вече с археологическа стойност. Какво по подробно от гугъла. Осъзнайте се в кой век живеете ...
104
3
 
1
 
! Отговори
mr.x преди 13 години
nqkoi da mi kaje za 1 akciq na pravitelstvoto na "Stanishev" ili na "Carq" ...toq bylgarski narod ugodiq nqma !
103
1
 
1
 
! Отговори
portovak преди 13 години
В акцията не е участвало МВР. Абсолютна лъжа, кораба е задържан от катер на гранична полиция и е предаден на митничарите. Ако не са те тия от митниците и за крив крачол не стават.
102
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бе каква загуба бе, това очилато нищожество ще ни съсипе бе....на каква цена според него се продава една кутия цигари, щом иска да вземе само акзиц 13,70 лева?????тоя е ***, самовлюбен и нагъл....
101
0
 
2
 
! Отговори
pu6a4 преди 13 години
zaguba za biudjeta,no uteha za moq djob!!!!!!!
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя дянков верно е безумно *** и ***.12 милиона евро? 24 милиона лева загуба за бюджета от акциз, нали така?задържани са 35 милиона къса цигари....излиза че според дянков акциза за 1 (една) цигара е 69 стотинки, иначе казано АКЦИЗА за кутия от 20 цигари според него е 13,70 лева????бе тоя е безумно *** бе!
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
акциите са си акции,ама не може да се отрече,че държавата затъва и батака става голям с всеки изминал дени не е нужно разни експерти като Дянков да ми обясняват как се подобрявала икономиката, аз виждам по джоба си колко се подобрявахем се подобрява,а като излезеш на улицата всички са недоволнистранна работа,а?на това правителство му давам още 5-6 месеца,няма да издържи до зимата
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви премии искаш ти за тютюна?За мусулманите, които Доган лъжеше и вземаше от държавните пари, за да ги лъже отново, че се грижи за тях и за техния тютюн, който вече никой не го иска, защото е нискокачествен и не става за нищо. Но нали Доган трябва да управлява раята си!!! Ти за тези премии за тютюна ли говориш??? Защо не ни дадат на нас премии, за това, че сме в определена икономическа дейност??!! Толкова *** коментари тук! Чак да ти се пригади!
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук всички сте едни разбирачи...всички в БГ са разбирачи! Разбират от политика, финанси, полиция, футбол и какво ли още не!Затова сме на това положение!Ами, заловили са! Как, по какъв начин, след чий сигнал...заловили са ги!А няколко "умни" глави тук, чак откриха, че Бойко печелел от това!Нация от промити мозъци!
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Потенциалната загуба за бюджета от тази пратка се изчислява на 12 милиона евро.Глупости на търкалета :))) 35 мил. къса са 1,75 мил. кутии цигари. Ако държавата печели по 2 евро на кутия от акциз и ДДС, това са 3,5 мил. евро. Как ги изчислиха 12 мил. не знам :))
95
12
 
4
 
! Отговори
стига бееее преди 13 години
Бойко дай премиите за тютюна! не се оплаквай, че няма пари, от тия заловени контрабанди направи милиарди вече,гладно куЧе такова!
94
9
 
3
 
! Отговори
до 93 преди 13 години
ами да,на Бойко му върви работата-трупа кинти за сметка на народадобре че идва видов ден и ще има предсрочни избори наесен
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на вас няма да ви угодят, само стоите зад компютрите и коментирата май..ка ви мързелива затова ви ма4кат много лаете нищо не правите. Хората им върви работа вие лапайте мухите
92
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
голяма акция,голяма работаот чужбина са казали кой кораб какво превозва и са оставили МВР да го задържи във Варна.от МВР се обаждат на бате Боко, той се обажда на *** (Златев) и от там няма накъде да бягат,преглъжат загубата и задържат цигарите,които и без това след залавянето ще отидат в МВР - разбирай пак при Цветанов,за който се знаеше,че взимал перо от цигарения бизнеси голямата работа ,голямата акция - смееех в залата!
91
1
 
8
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Тото , много погрешно мислиш, ако смяташ че партията си е заминала, ми нали ББ е техен кадър, нали беше сумати години рамо до рамо да бай Тошо
90
1
 
5
 
! Отговори
До 89 преди 13 години
Чак пък "чичко" не съм, но очевидно не съм и на твоето ЕГН и партийна принадлежност - нося на критика за разлика от вас заблудените гърбавчета, плюс това не бързам като теб да си щракам плюсове на собствените си коментари и минуси на тези на опонентите си - оставям това на другите!
89
1
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
Ааааа. мерси, добри ми чичко, ама израза "всички гърбави", и то написан с главни букви, с тайната цел да ме стресне и да ме убеди, че "преди", при Партията е било по-добре си е чисто комунистически.. пардон, бесепейски! Ако бъркам, сори , така да се каже! До Яни - не пуша, така че ми е много забавно как се тровите с турски, китайски и румънски ***..
88
1
 
2
 
! Отговори
ДО 86 преди 13 години
Моята партия е интелектът ми и няма нищо общо с ***, освен голяма доза ненавист , но твоята видно по интелектът ти е ГЕРБ след като и такава мисъл не можеш да схванеш - то вече и малките деца я схващат без да им я тълкуваш на готово!
87
2
 
3
 
! Отговори
Qni преди 13 години
za kakvo se karate tuka ot chasove? gledaite za vas da ima evtini cigari...i edin den dqnkov da se svetne che vdiganeto na akciza e bilo greshka
86
0
 
2
 
! Отговори
тото преди 13 години
абе извинявай, може и да съм "заблуден и ***" и аз, ама нещо не ти разбрах мисълта... особено първото изречение, макар че второто донякъде го обяснява като опит за размисъл върху реплика спусната от Партията...