Заловиха рекордна пратка контрабандни цигари

35 млн. къса са открити на кораб, навлязъл в български води
6 юни 2010 18:15,
268
Заловиха рекордна пратка контрабандни цигари
Снимка: Булфото

35 милиона къса контрабандни цигари задържа агенция „Митници”, съобщи финансовият министър Симеон Дянков. Това е най-голямата хваната нелегална пратка, откакто се води подобна статистика.

Контрабандните цигари са открити на борда на кораб с чужд екипаж, навлязъл в български териториални води.

Плавателният съд е задържан на пристанище „Варна”. Испанската фирма, която държи лиценза на задържаните цигари, е потвърдила, че пратката е контрабандна.

В акцията не е участвало МВР. Операцията е на агенция „Митници”, съвместно с Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ.

На кораба са открити детайлни военни карти на българското крайбрежие.
Потенциалната загуба за бюджета от тази пратка се изчислява на 12 милиона евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
Май си спомних от къде ми е познато мисленето ти... Преди време един тип, Роко се наричаше, го гепиха с 2 кашона фалшиви долари и той като каза, че са му за да си тапицира хола му повярваха, после едни тонове захар изчезнаха, и като казаха, че дъжда ги е разтопил им повярваха... та ти май си тоя, който вярва на всичко, само и само да оправдае ***?
84
3
 
2
 
! Отговори
До №70 преди 13 години
"другите", а? Това ми звучи като: "на чужд гръб и 100 тояги са малко!" или "много е добър, ама дано да не ми пипа моите финанси!"Оня дето го наричаш "*** ***" не знам дали верно е такъв1 но за теб съм сигурен че си ЗАБЛУДЕН И *** КАТО ПОЧТИ ВСИЧКИ ГЪРБАВИ!
83
3
 
3
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Коментара ми е че освен, че неможе да смята министър Дянков не знае що е то контрабанда и митническо нарушение по българското законодателство, и в следствие на некомпетентноста си и сабевлюбеноста си, са прецакали акция на ОЛАФ
82
0
 
5
 
! Отговори
тото преди 13 години
Дянков уточни, че сигналът за проследяването на кораба е дошъл от българска страна, а не от ОЛАФ. Та ако контрабандата беше за Молдова, проблема щеше да е на Молдовците! Точка по въпроса!
81
1
 
3
 
! Отговори
тото преди 13 години
Това е една от най-успешните ни операции досега, по нея се работи от около три седмици заедно с ОЛАФ и митнически екипи от други страни, съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.Кораба е бил проследен. Той се е отклонил от първоначалния си маршрут от Молдова за Египет и е бил на нашата морска граница. .... В кораба са намерени детайлни морски карти, както и съоръжения за разтоварване на по-малки плавателни съдове... Коментар?
80
2
 
1
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
официално е бил от Молдова за Египет, обаче от АМ малко са по избързали и са оплескали нещата, като по този начин са изпуснали и вътрешната мрежа, доста вероятно е и да са го направили нарочно за да няма достоверни доказателства за пред съда, а може и да е бушон, а иначе наличието на географски карти каквито и да са те не е нарушение
79
0
 
4
 
! Отговори
тото преди 13 години
Испанската фирма, която държи лиценза на задържаните цигари, е потвърдила, че пратката е контрабандна. а също и На кораба са открити детайлни военни карти на българското крайбрежие.Та за къде ли да е бил кораба?
78
2
 
2
 
! Отговори
ДО ТОТО преди 13 години
ЕЙ ТОТО ТИ ДА НЕ СИ БИЛ РАЗВЕДКА БЕ МНОГО ТАКА ПОПИТВАШ ВАНКАТА БЕ???
77
3
 
3
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
е моето мнение е малко по различно, но то няма нищо общо със статията по горе и невиждам смисъл да го коментирам тук. Базспорен факт е обаче, че хер флик не може да смята това не му е първата изцепка.Иначе по конкретната тема за т.н "акция" оказало се че кораба се отклонил от курса, вероятно ще излезе след няколко дни факта че се е отклонил по "технически причини" и вероятно ще бъде освободен със стоката :)))
76
3
 
3
 
! Отговори
НЕ ВАНЬО ТАНОВ преди 13 години
БРАВО ВАНЬО БРАВО ТАНОВ. С ТОЗИ УДАР ТИ ГО УДАРИ В ЗЕМЯТА ТОЗИ ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ БЕ. ТОВА АКО НЕ Е ИМФОРМАЦИЯ ОТ НЯКОЙ ОТ ТВОИТЕ БИВШИ БОПАЖИИ ТА НА. ЛЕЛЕ КОЛКО ДОБРЕ СИ БЯХМЕ В РУСЕ А? АМА И СЕГА НЕ СМЕ ЗЛЕ НАЛИ...
75
1
 
3
 
! Отговори
тото преди 13 години
Ами тогава защо отваряш приказка на тази тема? Защото аз пък си спомням, че тези които ги приемаха да учат висше, се отлагаха, после ако успееха да се измъкнат навън и да се реализират държавата "забравяше" за тях, докато не направят грешката да се върнат! Това да служиш в армията, при условие, че аз за година и половина имам изстреляни 12/дванадесет/ патрона, си беше голяма глупост! Още ме е яд за тези годинки!
74
0
 
2
 
! Отговори
... преди 13 години
koraba ne e bil prednaznachen za BG taka che spokoino shte ima cigari :)
73
1
 
3
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
не съм казал че трябва да си минал през нея :))) не е задължително да си минал през армията за да си пич, ама и не трябва да бягаш ;)
72
0
 
3
 
! Отговори
тото преди 13 години
Абе и аз нещо не разбрах, ша *** извиняваш.. Та за да си пич и мъж и т.н. трябва да си минал през армията ли? Само може ли да ме светнеш, кои са най-уважаваните от тебе войски, за да не се излагаме другият път, Ванка? И по-точно от кое поделение са най-големите пичове?
71
1
 
3
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
кои са тези други дай да ги чуя , дай да те видя можеш ли да ми покажеш тази класация топ 100 световни финансисти в която е Дянков, аиде де покажи ни я тук да ни светнеш
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разликата е там, че другите определят Дянков за икономист от световна величина. Такива като теб, злато да им дадеш - ще го изгубят. Трюфел да им дадеш - ще го изплюят... с една дума - *** ***!
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
добре бе,аз нещо не мога да схвана за какво става въпроста за какво трябва да има акциз за всяко нещо ?една кутийка цигари е около 50 ст, а данъка в нея е 4 кинта,да не говорим,че има и 20% ДДС,което допълнително утежнява ценатаДОБРЕ ТОГАВА!и след всички тея пари дето ги взимат,защо постоянно няма пари ?
68
2
 
2
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
по същия начин както сега като разбрах че финансовият ни министър също не е служил в армията и освен това явно е бягал от часовете по математика и не може да смята :))) а иначе има смелоста да се определи като учен икономист от световна величина :)))
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А как спеше с премиер Станишев - написал великата дисертация "За ролята на униформата в Съветската армия" и без 1 месец трудов стаж? Да не говорим за лиспваща служба в българска казарма...
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вие всички много разбирате от финанси та сте седнали да оплювате и тази операция, кат сте толкоз кадърни кво правите по форумите а не се изявявате в реалния живот?!