Заради крадци на жица локомотив едва не дерайлира

Инцидентът е станал край видинския кв. "Нов път"
30 авг 2010 10:22,
139
Заради крадци на жица локомотив едва не дерайлира
Снимка: Булфото

Локомотив с композиция от три електровоза едва не дерайлира, след като крадци на електрически проводник събориха железобетонен стълб на жп линията във Видин.

Малко след полунощ дежурният служител на Локомотивно депо – Видин, е подал сигнал за паднал върху линията стълб до жп прелеза на кв. "Нов път", съобщават от Областната дирекция на МВР.

Върху стълба е преминал движещият се към гара "Видбол" дизелов маневрен локомотив.

Машинистът е успял да спре, без да дерайлира, а стълбът е останал застопорен между предната и задната му ос.

На мястото са изпратени полицаи, служители на Гражданската защита и на ЧЕЗ.

Те установили, че железобетонният стълб е съборен при кражба на електрически проводник. Откраднат е кабел за ниско напрежение с дължина около 30 метра.

Екипите на Гражданската защита са отстранили падналия стълб.

Не са нанесени материални щети на дизеловия локомотив, а графикът за движение на железопътния транспорт не е бил променян заради инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Те са синоними тия двете понятия :)
53
0
 
12
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ник`ъф Сатурн за тия ... за тях е нужен само един железен астероид, на който да ги качим всичките. Там те да си направят катуни, да "берат жилезо" през 60 годишния му цикъл на обикаляне из Слънчевата система и на всеки 60 години, да пращаме по 1 совалка да им изкупува "набраното жилезо"...
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
днес.бг е крайно време да сложи секция в сайта си само за ***, примерно горе между КРИМИ и СВЯТ
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С малката разлика, че ако беше дерайлирал влак с пътници...
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С малката разлика, че ако беше дерайлирал влак с пътници...
49
3
 
6
 
! Отговори
адем преди 13 години
е , в днешно време да си *** е най-добре ...
48
0
 
35
 
! Отговори
Червената шапчица преди 13 години
Само в *** държава *** крадат безпрепатствено. Само в *** държава самата тази държава плаща здравни осигуровки, детски надбавки, социални помощи, помощи за отопление и др. на ***, а те въпреки всичко това ни крадат, изнасилват и убиват и това им се разминава. Разочарована съм от ГЕРБ, не се справят с този *** проблем, защото разчитат на техния вот за всякакъв вид избори.
47
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Представете си че е бил бърз пътнически влак и се натресе на този стълб.Какво правим тогава? Защото сега няма жертви и все едно нищо не е станало,но трябва да се случи нещо трагично ли за да се намерят и тикнат задълго в панделата тия ***? Това си е опит за убийство. Иначе нямаше да оставят стълба на линията.
46
0
 
33
 
! Отговори
Hes преди 13 години
Днес новините са само за *** !!!,,*** УДАРЛ ЧЕНГЕ С ТУХЛА ПО ГЛАВАТА !!!,,,,*** ОТКРАДНАЛ ПРОВОДНИК И Т.Н. И Т. Н. ,,Явно нищо интересно не се слу4ва в тая държава ,освен простотиите на ***!!!
45
0
 
8
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Не дей така с:"*** на Сатурн!" Ще стане като: "България на 3 планети, а *** на Сатурн!" Сатурн се римува с *** ама си е пак планета до го е.. Има и други галактики за тях...
44
0
 
21
 
! Отговори
до законотворците преди 13 години
Предложение да пасивните управници: кражбата на жица от електропреносната мрежа да се счита за терористичен акт и да се наказва с доживотен затвор (понеже няма смъртно наказание).
43
0
 
17
 
! Отговори
диагноза преди 13 години
Затвор ли? Да го храним с нашите пари???Има само един изход - летален край !
42
0
 
2
 
! Отговори
адем преди 13 години
както във всичко кетото носи пари, са замесени и полицаи и политици и влиятелни бизнесмени и затова не може да се ограничи това ... както наркотиците, както проституцията и т.н.
41
0
 
18
 
! Отговори
SXS преди 13 години
***!!!!!!!!!!!!!! ЛОШ МАТ'РЯЛ И ТОВА Е !!! КАК МОЖЕ ДА СИ ТОЛКОВА МАЛОУМНО СЪЩЕСТВО, ЧЕ ДА КРАДЕШ ВСИЧКО КОЕТО ТИ ПАДНЕ БЕЗ ГРАМ РАЗУМ ?!?!?!
40
0
 
25
 
! Отговори
ПРИНУДЕН преди 13 години
Призивите да интегрираме *** са призиви ДА ПРИВИКНЕМ ДА ЖИВЕЕМ С ВЪШКИ ПО ТЯЛОТО СИ. Нека *** да престанат да са въшки и никой няма да има нещо против тях.Вижте другите малцинства у нас - никой от тях не живее на гърба ни, не пищят че имали права ,не ни скапват атмосферата тотално навсякъде. Не сме им виновни на ***,че са ***. Ако законите ги хванат за гърлото за всяко тяхно престъпление и не им харесва ,да се сложат в ред сами,да се променят или да вървят на майната си.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 36: не е точно така защото съм виждал как носят кабели, за които след проверка мойе много лесно да се установи от къде са взети... аз не видам такива кабели по улиците ....
38
0
 
25
 
! Отговори
Иван преди 13 години
*** НА САТУРН !!!Ако на всеки стълб с откраднат кабел обесят по един ***, кражбите ще престанат.
37
17
 
1
 
! Отговори
mango преди 13 години
ако в тази държава нямаше *** и турци щахте да си умрете от скука. Извода е че българите нищо не правят :))) ха - ха . Добре че сме че да има матриал за пресата....
36
0
 
33
 
! Отговори
до 34 преди 13 години
Ако не им изкупуват металите ще крадат по къщите ,или нещо друго!!!!Лечените е само едно бой бой бой *** от друго не разбира!!!
35
0
 
22
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Прав си ... на тия дето изкупуват метали без сертификат за произхода им тябва да им се режат ръцете ... разбира се и на тия дето ги крадат също трябва да им се режат ръцете. Въпросът е, че в "Нов Път" най-вероятно металите се изкупуват я от клана Зрънкови, я от някой друг *** мафиотски клан.