Открити са 100 документа с имитиран подпис на Борисов

"Наглите" взели 10 млн. лева като откуп от отвличаните
13 сеп 2010 09:42,
138
Открити са 100 документа с имитиран подпис на Борисов
Маргарита Немска Снимка: БГНЕС

"Обвинения срещу Алексей Петров не са отпадали. Делото е разделено, тъй като разследването е мащабно – една част от него е напреднала, а друга – не", каза говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска пред bTV.

Срещу Петров в момента има две досъдебни производства – едното е за организирана престъпна група, създадена с цел да извършва данъчни, финансови измами и пране на пари, а другото – за организирана престъпна група, извършвала рекет и престъпления против собствеността.

"Едното разследване е пред приключване и това наложи да се отделят материалите, за да може поне едно от двете обвинения да влезе в съда, обясни Немска.

Надявам се, че процесът скоро ще започне и тогава прокуратурата и защитниците ще изложат доводите си, заяви тя. Немска отказа да се ангажира със срок, в който ще е готов обвинителният акт. Само съдът ще каже дали процесът ще е публичен", допълни говорителят на СГП.

Още по темата

Маргарита Немска каза, че може само да предполага, че в материалите срещу Алексей Петров има такива, които са държавна тайна. Тя обаче заяви, че в Софийската прокуратура няма притеснения процесът да е при открити врати.

"Положени са всички усилия и законови средства свидетелите по делото срещу Петров да са достатъчно защитени", каза Немска.

Тя допълни още, че не вижда нищо смущаващо в есемесите, които са си разменяли Алексей Петров и премиерът Бойко Борисов.

Около 100 документа с имитиран подпис на Бойко Борисов е установила прокуратурата, съобщи Маргарита Немска.

Разследването за над 100 общински имота в София, откраднати с фалшиви подписи, печати и документи, започна през 2008 г. след случая с брата на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков – Петър Драшков, взел терен с фалшив подпис на тогавашния кмет на София Бойко Борисов.

"Очаква се много скоро развръзка по това дело, ще е приятна изненада за обществото", каза говорителят, но допълни, че до този момент обвинения не са повдигнати на никого.

Около 10 млн. лв. пък е сумата, получена от групата "Наглите" като откуп за отвличаните от тях хора, каза Немска.

Тя потвърди, че не е известно къде са парите, но не изключи и възможността в бъдеще жертвите да си ги върнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
14
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Баси мутренските номера!вземам рушвета, продавам ти на безценица имотчето, ама нали съм кмет -да няма пред тебе да подписвам, карам някой да сложи уж мой подпис.После ни лук ял , ни лук мирисал - министър председател на България!СТО имота в София!Представяте ли си колко пара е това!После се чудете как Цветелинка за има няма 5 години стана милиардерка.
96
2
 
5
 
! Отговори
до 106 преди 13 години
Сметките не са ти верни - Атака едва ли ще събере и 4%, така че тях не ги брой. ГЕРБ - 30% - 32% , БСП 10%, но тук не е включен твърдият им електорат - още 4-5%, Синята коалиция 8% - 10%, ДПС каквото и да става си имат едни твърди 10%...... и ако почнеш да събираш или изваждаш ще стане много интересно, а да не забравяме и НДСВ, при тях всичко зависи как ще се пегрупират, все пак Миглена Кунева беше с доста добър резултат за евродепутат.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще видим,ще видим! И след 1997 се говориха заклинания и Костов говореше заклинания:)По спокойно!Простата аритметика понякога се оказва много сложна и някои хора дори мълчаха 2 години:) Да не стане пак така:)
94
1
 
11
 
! Отговори
Колт преди 13 години
100 документа с "имитиран" подпис на Боко. А дали подписа е имитиран, че са успели да прилапат тия апетитни имотчета? Щото до колко знам един подпис върху един документ далеч не е достатъчен за такова нещо. Трябва си бая съдействие от общината, че да може да стане врътката. А като знам, че Боко и Алексейчо имаха съвместен бизнес и съвместни фирми нещо тая версийка ми звучи доста нелепа и съмненията, че подписа е оригинален са сериозни :)))
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Та я кажи как така добре ги опозна тези "безскрупулни крадци, свикнали да се крият по шумките без никой да ги гони и да крадат на хората кашкавала :))" В кой район крадохте и се крихте.:) Кажи си ятаците,де:)
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В цяла Европа най-много евросубсидии се дават в селското стопанство:) Би трябвало да го знаете.:) Има сайтове на ЕК,ЕП и евролекс има:) Погледнете ги малко де:) Не иска много труд,а само да може да се чете:)Нямало пари за хляб,ама иначе за администрация ще похарчим 3,2млрд от резерва,а:)
91
5
 
3
 
! Отговори
iffaylo преди 13 години
Селско стопанство ли??? Хах, че те аграрите при първата вноска на субсидии си купуват джипиве за по 150.000. И това е всяка година. Нова реколта, нов джип.
90
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 13 години
ххахахах надявате ли се :) *** ненаяли се няма да видите власт народа не е толкова *** , няма да видите власт поне 10 години , та цялата ви партия се разпада,Обръчите от фирми търпят страшни загуби всички сте гнили ябълки показахте си истинското лице , г**елизци на ДПС разпродадохте ни държавата на турците това направихте безсрамници долни
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мутро,дори изтерзаното ти мозъче да не може да измисли нещо повече, другите го виждат.:) А това с ъглите ще го видим. После да не почнем да пишем обратното,а:) Вече знаем такива случай:)Така, че щракай си из форума! Скоро ще бъдете в ъгъла:)Дори платени социолози вече не могат да измислят повече от 30 процента:) Така че - скоро,много скоро:)
88
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 13 години
строят магистрали защото там са евросубсидийте . а в тая криза виж че няма пари за хляб как да влагат в селското стопанство ?попринцип трябва да се направи структура подобна на ТКЗС-тата защото не може държава като Булгария да внася домати и краставици ,и да обработваме под 5% от обработваемата земя, нали?
87
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хаха.Как ти лъсна осраното дупенце:) Познавал една партия!:) Че как няма да я познаваш! Нещо повече ти само нея знаеш.:)Много добре познаваш и партийната и психология:)И как така добре ги опозна тези "безскрупулни крадци, свикнали да се крият по шумките без никой да ги гони и да крадат на хората кашкавала :))" Май заедно сме мишкували,а:) Хайде чао.Просто не си ми на нивото! И ти си като всички гербери - пребоядисана мишка:)
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че аз си мисля, че ликвизационните комисии бяха по времето на Филип Димитров. Те не бяха ли демократи:)Сега ББ каза, че само магистрали ще строи! Къде видяхте отрасъл селско стопанство да е приоритет:)Напоследък се занимаваме с другия приоритет-туризма. Дали там нямаме интереси,а:)
85
9
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
Именно , тази *** трябва да бъде изгонена от държавата ! предпочитам по малкото зло Бойко !
84
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 13 години
пич не виждаш ли че цялото ни селско стопанство е разбито , как да са български като вместо да влагат в селското стопанство влагаха във вили и лични имоти докато си плащал данъци !
83
3
 
9
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Невиждам Станишев каква връзка има ? Явно ти не подкрепяш ГЕРБ, а мразиш Станишев.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що бе! Сега доматите и плодовете български ли са?:)
81
8
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
предпочитам тази иматация на партия пред имитацията на човек Станишев, тоя д**пелизец докато беше на власт Дпс направо разпардушиниха държавата , то не са инфраструктурни проекти на турски фирми то не са домати турски то не знам какво не е турско ,
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде сега напиши дежурните си писанки-как надушваш червените писарушки и как ги изнервяш:)Толкова си прозрачен:)А моят избор си е личен!А личният избор затова е личен,за да не се споделя с другитеМай и съдържанието на думите не знаем,а!:)Хайде радвай се на ГЕРБ,че дори социолозите отчитат спадане от 70 процента на 30 и още няколко месеца съвсем ще узреете:)Особено зимните месеци.А с това,че си в безпътие и виждаш само ГЕРБ дори и на сън,не занимавай форумците:)Много гледаш "Шепот от отвъднотол
79
3
 
9
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Абе ГЕРБ е една кофти имитация на партия ! ГЕРБ е партия от 1 човек и всички други са имитация- пълнеж и нищо друго.
78
1
 
2
 
! Отговори
^^ преди 13 години
Ами това си е начало ... само че като се замислим ... кой ??? КОЙ ??? Може да си внесем политици защото отгледаме ли си ги сами ще ги развалим ...