Кръв, ножове и масов бой в ромска махала за Великден

Петима са приети в болница след мелето в Аджисан махала
Обновена: 26 апр 2011 11:31 | 26 апр 2011 10:45,
141
Кръв, ножове и масов бой в ромска махала за Великден
Снимка: Булфото

Зрелищен масов бой окървави един от ромските квартали на Пловдив – Аджисан махала. Резултатът от него – изпотрошени коли и прозорци и петима ранени, които са приети в болница.

Скандалът избухнал между два ромски клана, които имат стари търкания помежду си.

Спречкването е станало в късния следобед в понеделник, като за минути се събрали около стотина души. Скандалът прераснал в меле, в което някои от участници извадили ножове.

"Ангел Бубов дойде пред дома ми с двамата си синове и беше въоръжен с бухалки и брадви”, заяви пред Dnes.bg Ашим Асан, който е председател на мюфтийското настоятелство в Пловдив.

По думите му нападателите започнали да бият семейството му, като него ударили с бухалка и брадва, жена му – с желязо по главата, сина му проболи с нож, а дъщеря му порязали с брадва по ръката. Тогава се намесили и хора от квартала.

Семейството на Асан било прието в болница заедно с 50-годишен мъж, който бил един от нападателите.

"Всичко идва от ДПС, които готвят протести срещу държавата, в четвъртък вдигат Столипиново на бунт”, твърди Ашим Асан.

Той казва, че е получил предупреждение за вчерашното меле, че се готвело нещо страшно срещу него след празниците.

"Основният нападател – Ангел Бубов, е наркотрафикант, който държи наркопазара в Пловдив и цяла Южна България и има самочувствието на Господ, той и близките му са цигани, които се преселиха от Столипиново в Аджисан махала", твърди Асан.

Според нападнатия шеф на мюфтийското настоятелство подбудителите на мелето са покровителствани от различни хора в Пловдив, които искат да вземат властта над джамията в града и да се разполагат с имотите на мюсюлманите.

"Няма да оставя нещата така – кръв ще се лее”, закани се Асан.

"Все още издирваме основните подбудители на масовия бой и тези, които са ранили хора", заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

До момента няма арестувани. По думите му работата на полицаите се затруднява заради голямото струпване на хора на едно място.

След случилото се в района е осигурено засилено полицейско присъствие.

Прокуратурата е образувала дело срещу неизвестен извършител, правят се разпити на свидетели, съобщи за Dnes.bg районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До filomena grimaldi
133
2
 
2
 
! Отговори
Ебача преди 13 години
До Номер 136 да ти го тура на маика ти устата *** мръсен
132
4
 
1
 
! Отговори
mango преди 13 години
ya SI E....TE GZA SITE KOMENTATORI
131
4
 
4
 
! Отговори
pi4 преди 13 години
само бой за мръсните *** и накрая *** катранен
130
0
 
2
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
preselena romska familiq ot stolipinovi v adzisan mahala. tartorat na ciganskata familiq e narkotrafikant i podbuditel v sbivaneto po pri4ina podgotvqneto na protesti ot strana na dps srewu darzavata bg v 4etvartak. uvazaemi komentatori, pro4etohte li bnimatelno ili mezdu redovete 4etete?potarpevwiqt 50godiwen Asan i semeistvoto mu sa protiv i taka e zapo4nal sporat i meleto.ta te sa patrioti toggava nezavisimo ot imenata im.
129
0
 
3
 
! Отговори
BUNT преди 13 години
абе мангавлес-шосепраитебе?
128
2
 
4
 
! Отговори
Ваньо преди 13 години
Американците,като най-голямата демокрация си имат резервати,ама ние сме по демократи искаме да се интегрираме с *** и да заприличаме на тях.Като си чета тук и си мисля,че ви е по лесно да си пишете,вместо да направите нещо.Аз не искам................
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ееее пак само ранени ! Жалко !
126
0
 
2
 
! Отговори
alle преди 13 години
shtom Tcarska Bulgaria i ounisticheska gi ozaptiavashe tia ***. TOgava i demokratichna Bulgaria triabva d amoje. Ako nemoje shte svaliame vlastta i pravim diktatura na voennite, s tiah ne sme opitvali oshte.
125
1
 
9
 
! Отговори
За Манго преди 13 години
Бой ,вечерен час и ...уноформи!
124
1
 
8
 
! Отговори
ла гранде преди 13 години
Трябва голям бой ,профилактично ,постоянно ,...и да си заплащат за боя !
123
1
 
11
 
! Отговори
дааа преди 13 години
Изпусната работа ,ходи сега ги накарай да работят ....никога посмъртно няма да стане ,...СЛАБА ДЪРЖАВНОСТ !
122
1
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До 118, Българин: Мдааа, имало едно време държава България, имало тогава и генерали, и ред и закон! Днес има Мангалия! Полицията изобщо не ще да се меси, дори е доволна да потрива ръце от страни и да ги гледа тия как се избиват, но проблема е, че може и някой българин да пострада, за това на тия не трябва да им се позволява изобщо да надигат глава!
121
1
 
9
 
! Отговори
направо преди 13 години
Бой ....сутрин ,обед ,вечер ....а през ноща в гето ,или арест !Най-добре е в постоянно ...ГЕТО ,а там да си спазват техните закони и правила !
120
1
 
6
 
! Отговори
до 123 преди 13 години
Да ,ама не ,полицията арестува 2-3 нападатели ,и в районното пристигат 1000 *** с писъци ,докато ги пуснат ,и пропищи целият град ,.....как да стане ?
119
1
 
7
 
! Отговори
само , преди 13 години
бой ,-----друга оправия няма ...!
118
1
 
5
 
! Отговори
ЕЛ КАПИТАН преди 13 години
Ами според мен нападателите трябва да бъдат съдени за опит за предумишлено убийство и то на цяло семейство.Ако бъдат оправдани това ще е поредното доказателство на твърдението ми ,че правната ни система е на ръчна спирачка и ни трябва една огромна реформа, да не казвам и нова конституция.Конституция писана от комунисти след свалянето им от влас ...
117
1
 
3
 
! Отговори
da be преди 13 години
Mанго ---- сутрин ,обед ,вечер ,и сурови дърва !
116
1
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
Не знам, ама тия *** са си за бой, бой, бой... много бой! Пък, ако някой в процеса вземе и да опъне петалата, не е беда! Действително, тия само от това разбират, и стават по-ниски от тревата!
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега нямаме ли генерали? ББ е уж тенерал, Ваньо Танов уж е тенерал. Има и още цяло котило уж генерали. Даже имаме един генерал, когото произведоха в чин генерал-майор от ефрейтор. Генерали и генерални директори да искаш у нас.