Психично болно момче убило бившия боксьор Найден Станчев

15-годишният младеж бил пуснат от клиника месец преди престъплението
8 юни 2011 17:15,
61
Психично болно момче убило бившия боксьор Найден Станчев
Снимка: архив Getty Images/Guliver Photos

15-годишно момче е убиецът на бившия боксьор Найден Станчев, съобщиха от СДВР.

62-годишният бивш боксьор бе прободен с нож на 11 май посред бял ден на ул. „Добротич” в София. 

15-годишният извършител е с психични отклонения и месец преди убийството е освободен от психиатричната клиника на „Четвърти километър”.

Непълнолетният е автор и на още две пробождания с нож на жени в района на ж.к. „Красна поляна” на 3 и 4 юни. Пострадалите в тези случаи са приети за лечение в Пирогов без опасност за живота.

Още по темата

В хода на разследването е изяснено, че той не е имал предишни отношения с жертвите, които набелязвал случайно.
Работата по случая продължава.

Припомняме, че преди близо месец за убийството на бившия боксьор беше задържан 51-годишен мъж, като версията беше, че до намушкването се стигнало след пиянско спречкване. Преди това за убиец беше посочено младо момче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не е !
43
1
 
3
 
! Отговори
байо преди 12 години
26, *** проста, земи го тоя уруд в дома си, па го обграждай с внимание и любов! да е фанал грип - да го лекуваме. да си е строшил крайник - също; ще се излекува и пак ще е пълноценен. ама тоя е ШИЗОФРЕНИК - безнадежден е. та е и вреден, отгоре на тва - вече има 1 убийство и две нападения. добре са правели древните - всичко негодно се избива и нацията е здрава. а сега - зорлем си отглеждаме недъгава ***....
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***...
41
3
 
1
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Винаги когато се появи някой психясал все него ще изкарат виновен затова сме на това дередже,незнам до кога ще продължава това.
40
2
 
10
 
! Отговори
NightMare преди 12 години
Лудите се оказват с повече права от нормалните.Та тъй понеже е хахав ще полежи пак в психиатрията ще го пуснат отново след някой и друг месец за да нарани или убие друг човек.Защо психарите трябва да бъдат оневинявани на база болната им психика?
39
2
 
2
 
! Отговори
2011 преди 12 години
Те така се изтръгват признания.......Нашата полиция / с новите дрехи / хи пази
38
1
 
7
 
! Отговори
нема файда преди 12 години
*** чакай бе като не е добре и имал два предишни случая и е бил на Четвърти,що го пуснахте бе?! данеби да решихте,че се е оправил. Да ни пази онзи отгоре .
37
6
 
2
 
! Отговори
PPP преди 12 години
А утре ще осъдят Лазар Колеве на доживотен затвор без да имат и 1 доказателство и при все, че той отрича да е убиеца а и не е той де всички знаем това... Егати системата! Който си набедят него си вкарват в затвора
36
0
 
7
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
NEZABRAVIM NOKAUTIOR I LACHEZAREN CHOVEK BESCHE NAIDEN STANCHEV....MIR NA PRAHA MU...
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А как са доказали, че този го е намушкал. След един месец и никакви свидетели?
34
1
 
7
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
И кво сеа ? Следователите са абсолютно некадърни ли ? Как ще има пълни самопризнания и после ще е виновен друг ? Криминалистите изтръгнали неверни самопризнания и то за убийство ? Ако пък нещо не е както трябва с "намирането" на нов обвиняем ко прайм пак ? Цоцо земи си главата под мишница и я фърляй в кофата за ***. Направил си твойто министерство сборище на *** а ти си се фърлил да се занимаваш с политика-неща дето се не са за теб.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДИРЕКТЕН КОПИ ПЕЙСТ НА НОВИНАТА ОТ ВЕСТНИК ТРУД ОТ 12 МАЙ! четете-имало ли е или не самопризнание, и сами си правете извода как невинен признава за убиство, тоест какво трябва да се случи, за да признаеш убийство което не си извършил!"50-годишен мъж с инициали Д.Ц. е задържан за убийството на бившия боксьор Найден Станчев в столичния квартал Красна поляна", съобщиха от пресцентъра на МВР.По думите на директора на СДВР, старши комисар Валери Йорданов, като мотив за престъплението се очертава пиянско спречкване. Задържаният е признал убийството. Той е 50-годишен, живущ в района, познават се с убития от доста време. Не е криминално проявен, каза още старши комисар Йорданов.По време на разследването станало ясно, че Найден Станчев заедно с Д.Ц. и още двама техни приятели се почерпили с алкохол в къща, в близост до мястото на убийството. Станчев трябвало да отиде при хазяина си, за да плати дължимия наем и двамата с Д.Ц. се отправили към адреса. Там бившият боксьор помолил приятеля си да се качи вместо него, за да предаде парите, тъй като нямал цялата сума. Малко по-късно Д.Ц. излязъл от входа на блока, където двамата се скарали. Д.Ц. се вбесил, извадил сгъваем нож и намушкал Найден Станчев, който малко след това се свлякъл окървавен на земята.Продължава издирването на свидетели на инцидента. Снощи беше анонсирано, включително и от извършителя, че този, който е намушкал неговият познат, е високо, русо момче, около 20-22-годишен. Установено е, че действително в района е имало такова момче и ще пуснем едно съобщение, с което апелираме въпросният младеж, ако пожелае, с гарантирана анонимност, да се обади, за да каже какво точно е видял в района, за по-голяма яснота", каза още директорът на СДВ"
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ЧАКАЙДЕ НАЛИ ОНЗИ ДЕТО ГО БЯХА ЗАДЪРЖАЛИ Е НАПРАВИЛ ПЪЛНИ САМОПРИЗНАНИЯ................. НЕЩО ТУКА СЕ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРКИ МИ СЕ СТРУВА
31
2
 
3
 
! Отговори
до 39- преди 12 години
ЕТО ДИРЕКТЕН КОПИ-ПЕЙС8Т НА НОВИНАТА ОТ 12МАЙ-ЧЕТЕТЕ-МЪЖЪТ Е ЦИТИРАМ "НАПРАВИЛ ПЪЛНИ САМОПРИЗНАНИЯ". И пресконференция имаше. Номер 39-всичко в интернет се пази-елементарно е да намерите архива от 12май! И още нещо-новината със самопризнанията вече изчезна от сайта на една от уважаваните електронни медии(страницата не може да бъде открита)-за щастие новината я има в кеща на гугъл!ЕТО Я И ДОСЛОВНО НОВИНАТА ОТ 12 МАЙ!"Мъж на 50 години е задържан за убийството на бившия български боксьор Найден Станчев, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера в късния следобед 62-годишният боксьор Найден Станчев беше намушкан с нож на кръстовище в столичния квартал "Красна поляна". Малко преди фаталния удар, жертвата и предполагаемият убиец, заедно с двама техни приятели, се почерпили в къща, близо до мястото на инцидента. По-късно Найден Станчев и 50-годишният Д.Ц. се отправили към мястото, където бившият боксьор трябвало да заплати наема си. Между двамата възникнало спречкване, което довело до трагичната развръзка.Задържаният е направил пълни самопризнания. Продължава издирването
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еваала 38 сега мога да съм горд че съм от БГ съвсем сериозни ти ми върна самочувствито браво пич да си жив и здрав добре че все ощима такива като теб
29
6
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
що си измисляш бе, *** !!
28
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нищо ново!аз познавам луд който има няколко нападения и по чиста слчайност няма умрял!!!но в новия свят е така!лдите имат право да ни убиват защото са луди.и ние трябва да ги пазим.ако може дори сами да се мушкме и после да им плащаме кръвнина.трябва да зщитаваме *** и да ги храним.хора сме все пак.може и да даваме дупе на ***.и те душа носят.а нормалните хора д го духаме!!!
27
5
 
7
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Смъртта лекува всичко
26
5
 
41
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Всички сте викнали: луд, болен, да му съчустваме и т.н. Както каза един преди мен - като е толкова луд, що не се хвърли от покрива на блока, ами коли хора по улиците за удоволствие ?! А и освен това, като е невменяем, защо бяга и се крие от полицията ? Като е намушкал двете жени се е укрил, като е заклал боксьора също се е укривал близо месец..... значи е осъзнавал, че това, което върши са престъпления. Така, че този е просто опасен психопат и мястото му не е на улицата.
25
8
 
20
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
е кво сега, ще признаваме ли че хитлер не за всичко е бъркал?