Операция "Вредителите" в Ямболско спипа крадци на кабели

В ареста остават шестима от металотърсачите
Обновена: 22 юли 2011 12:03 | 22 юли 2011 12:03,
37
Операция "Вредителите" в Ямболско спипа крадци на кабели
Снимка: Архив Булфото

Две групи крадци на кабели бяха арестувани при специализирана операция „Вредителите“ в Ямболско.

Тя е проведена за времето от 18 до 20 юли в района на Община Болярово.

Задържани за 72 часа са шестима от общо 18-те участници в престъпленията, подчертават от местната полиция. Останалите вече са на свобода.

Операцията е била насочена към пресичане кражбите на кабели, собственост на БТК и военното министерство, и преустановяване на унищожаването на земеделската реколта.

Първата престъпна група е използвала силови методи за монополизиране на този вид кражби в района, уточняват от полицията.

Използвали са металотърсачи и високопроходими автомобили. За изкопната дейност наемали криминално проявени лица от ромския квартал в Ямбол.

Първоначално са задържани девет лица на възраст от 22 до 35 години, криминално проявени жители на Ямбол. Сред тях е и тарторът на групата – 25-годишен мъж.

Той и още двама от приближените му остават в ареста с мярка "задържане под стража за 72 часа".

В момент на изкопни работи е задържана и друга група крадци на кабели край земеделски имот в землището на село Стефан Караджово. Осем от задържаните са от същото село, трима са криминално проявени. Задържан е и мъж от село Лесово.

По време на полицейската операция са иззети инструменти за замекопна дейност. Групата е извършвала кражба на кабел, собственост на БТК. Трима са задържани за 72 часа.

В хода на акцията е установен и нелегален пункт за изкупуване на цветни и черни метали, където са предавани откраднатите кабели.

Работата по установяване на цялостната престъпна дейност на групите продължава. Образувани са досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
nn преди 12 години
bravo cvetanov hvana lo6ite :D:D:D:D::D:D:D ti si na6iq HOREI6O (mi6ka)
12
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Всеки ***-крадец на метали трябва да бъде осъждан на 5-10 години принудителен труд в някоя мина.Така де, като толкова обича "добивът" на метали, да му се даде възможност да удовлетвори до насита страстта си.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В този отдел се намират най големите вредители в системата на ДАИ ,начело с началника - корупция, изнудване на водачи на МПС, продажби на изпити,покровителство на фирми и т.н.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОГА ЩЕ БЪДАТ ЗАДЪРЖАНИ ЯМБОЛСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ДАИ НАЧЕЛО С ТЕХНИЯ НАЧАЛНИК ???
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кирил Хаджихристев: Полицаят в Чепеларе е изразил гражданска позиция относно тютюнопушенето22 юли 2011 / 11:56 | Полиция | радио "Фокус" - СмолянСмолян. Извършена е проверка по случая в Чепеларе, във връзка със сигнала, че полицаи спират шофьори, които пушат и по думите на полицаите случаят не е така, както е предаден. Пред радио Фокус Смолян комисар Кирил Хаджихристев заяви, че колата е спряна за проверка от полицай, но не за това, че шофьорът пуши. Другият полицай, който е бил там е изразил гражданската си позиция относно тютюнопушенето в автомобила, возещ непълнолетни. Основанието за проверката не е за това, че е пушил шофьорът, каза комисар Хаджихристев. По думите му полицаят изразил позицията си относно закона за здравето, където има непълнолетни, че не трябва да се пуши, това е искал да каже, нищо повече. В България няма закон за забрана на тютюнопушене в кола, ако се возят непълнолетни лица и не е в правомощията на пътните полицаи да спират водачи, които пушат, за да проверяват има ли в колата малолетни и непълнолетни.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, най-накрая да налекат *** с истинското му име-ВРЕДИТЕЛ! Че в много отношения той е много по-вреден и от марокански скакалец! Скакалците поне унищожават само реколтата, но не "берат" тухли, жици и желязо!
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кипи осилна жътва, дърт *** с метало търсач в ръце ,жицобере ли бере - кабел !
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две групи крадци на кабели -на български казано ***.
5
0
 
10
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
За съжаление съдебната система е все още в ръцете на другарите кундурджии. Ама в скоро време и това ще се промени.
4
0
 
20
 
! Отговори
Старшината преди 12 години
Малко, много малко шамарат днес колегите в РПУ-тата.... А си требва як кютек и публичност на имената на вредителите (и на снизходителните към тях съдебни състави).
3
0
 
26
 
! Отговори
Stany преди 12 години
"криминално проявени"?!?!? Сега разбрахте ли от къде идва проблема? Докато не се смени цялата съдебна система ще е така и *** ще си правят каквото искат.
2
0
 
30
 
! Отговори
Stany преди 12 години
Ще крадът ми. Като има кой да им изкупува след това откраднатото... А те се вдигнали да ми протестират в София, че искат да им затварят пунктовете за метал. Пълна пародия. Да ги затворят всичките и да останат няколко под пълен контрол.
1
2
 
18
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Сега разбрахте ли, кой иска да уволнява ЦЦ и ББ ? - Главните герои от статията и техните политически покровители