Група столични клубове укрили 50 милиона за 3 години

Манипулирали касови апарати, крили обороти и заплати
Обновена: 27 юли 2011 18:32 | 27 юли 2011 18:30,
93
Група столични клубове укрили 50 милиона за 3 години
Снимка: Архив, Булфото

Фирма, стопанисваща известни столични клубове, е укрила близо 50 милиона лева оборот за последните 3 години, съобщи МВР.

Днес полицаи и данъчни обискираха няколко заведения и адреси в София. Операцията, съвместно с НАП, е проведена след 9-месечно разследване на антимафиотите за укриване на данъци и документни престъпления.

Според разследващите невнесеният ДДС за периода е от порядъка на 10 милиона лв. Фирмата е укривала още корпоративен данък, осигуровки и данък върху доходите на персонала.

По непотвърдена информация става дума за фирмата собственик на БИАД, която държи и Ориент 33, Джим Бийм и няколко други заведения.

При днешните обиски са иззети компютри, касови апарати и специализиран софтуер за манипулиране на фискални устройства.

По първоначална информация от 2008 г. до сега заведенията са укривали значителна част от оборотите си чрез изтриване на данни от касовите апарати.

Манипулирането на устройствата е ставало от сервизна фирма, чийто управител е задържан.

Доставките на алкохол и цигари в заведенията също са се извършвали без документи.

В рамките на днешната акция полицаите са открили и харддиск със записана подробна информация за реалните парични потоци и счетоводството на фирмата.

Според събраните до този момент данни само три от разследваните заведения са укрили 1 200 000 лева през 2010 година чрез манипулиране на касовите апарати.

Разследващите са установили още, че собствениците на фирмата са инвестирали парите от „черната каса“ в недвижими имоти и бизнес. Работи се и по версия за пране на пари.

Повдигнати са обвинения на четирима души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
VSI4KI TRYABVA DA SI PLA6TAME DANATSITE...NO 20 GODINI NE BYAHA OBESPOKOYAVANI..TRUDNO 6TE GI OTKAJEM OT TAZI PRAKTIKA..
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добро утро мазохисти
89
1
 
10
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Като чета тази новина и мед ми капе от сърцето. Дано освен констатираните нарушения има и реални действия.
88
2
 
12
 
! Отговори
Лили преди 12 години
ДО МАЙКА: Ако на такъв език говорите и с децата си, наистина е по-добре да бягат, но от вас.Твърде грубо и вулгарно за една жена, пък и майка.А иначе акцията на МВР е супер, поздравления
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен са 500 млн.лв.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hahah vsichko e super. Uslovna prisyda + globa 10000 lv :)
85
2
 
7
 
! Отговори
до 83 преди 12 години
Такива *** като теб бол!Аз съм една нормална българка която иска детето и да живее нормално но от къде толкова мозък в твойта куха къртуна!В държава която *** *** като теб които насилват майките ни за по 5 лева тъпчат децата ни с дрога под път и над път и родителите ни за заприличали на клошари!Ти ли ще ми кажеш че съм магистралка *** ТАКЪВ!
84
1
 
3
 
! Отговори
га преди 12 години
и къде е този нормален живот където ще скриеш 50 млн. и ще те приемат с отворени обятия без да те погнат данъчните
83
8
 
6
 
! Отговори
До майката преди 12 години
Децата не багат от Родината, а от майки дето са забременявали край магистралите като теб.
82
9
 
8
 
! Отговори
майка преди 12 години
За съжаление с раздрано от болка сърце ще кажа-БЯГАЙТЕ ДЕЧИЦА ОТ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ-бягайте мили ако искате да имате нормален живот!
81
0
 
5
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
до 80Аз много пъти съм писал за ВМЗ. И не съм срещал друг по форумите, даже да споменава ВМЗ - Сопот !Романи мога да изпиша за тях. Не плащат ток, вода, данъци, смет и к'вото съ сетиш на държаватаНо ... всеки месец получават огромни суми, за да не спре завода, тоест за да не спрат кражбитеМиналата година ББ бе на посещение там и каза, че частните фирми, които кръжат около завода пИчелят ( крадат) между 40 и 100 милиона, всяка годинаЗначи средно по 70 милиончета годишно. Мммммм !
80
1
 
0
 
! Отговори
do Контра - Атака преди 12 години
Hajde be kolega, nali si ot rajona - kagi nescto za WMZ!
79
0
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Умствено бавни?Не-по-зле-умствено бавни комунисти!
78
3
 
8
 
! Отговори
сб преди 12 години
Ще кажа браво само когато Борисов се изтъпани и заяви, че са отнели 50 милиона от говедата в полза на държавата
77
3
 
5
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Тази година НАП ще събере 500 милиона лева ( половин милиард), ПО-МАЛКО от миналата година !Заради такива "патриоти" като Слави Бинев от а-ТАКА
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чалгата умира.Направихте селските пачаври и селски тарикати като илиянчо,коцьо,мустакатия ***-милионери, и сега те си почиват на Малдивите,а вие седите,люспите семки и си пиете домашарката.Хак да ви е-*** народ.И при това правителство им погнаха свърталищата и самите "димитровградски/холивудски" курвета и хаиде:плюите правителството,че ви отне любимата """""музика"""""!НАРОДЕ!!!!
75
1
 
16
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Тези нощни клубове "Биад" - наркотици, проституция, рекет, чалга - не бяха ли на големия "националист и патриот" Слави Бинев от А-така ?Първа дружка, от много минало време, на Ямболското *** Долен Сейшелски - лидер на ултра-псевдо-националистите от а-ТАКАДъ въ *** в "националистите" !!!
74
1
 
31
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 12 години
Чета и не мога да го проумея това българите *** ли сме наистина ли сме толкова неграмотни и стигам до извода ,че сме си баш ама баш *** НАРОД!!!!Тези укиват оборот от 50милиона лева и ги хващат но ние квичиме това е PR си прави БОРИСОВ е нека ви е живейте в мизерия щом не можете и на хубавото да кажете БРАВО!!!!!
73
22
 
3
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Странно ( с ирония) защо сега се проверява , естествено заради изборите . Всичко е до PR за да го изберем ПАК . А за всички фийенове на Боко ще кажа да си пият хлапетата -отдавна няма комунисти в БГ ...всички са капиталисти с главно К .
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 65А ти в коя държава си виснал на социални помощи,за някои и ти си *** който им яде парите наготово,какво ми се правиш на отворен бе.