Нов свидетел проговори за убийството на Яна

Таксиджия видял Пламен Трифонов близо до местопрестълението
29 ное 2011 18:42,
56
Нов свидетел проговори за убийството на Яна
Убитата Яна Кръстева Снимка: Facebook

Четири месеца след убийството на 28-годишната Яна Кръстева по случая се появи нов свидетел. Таксиметровият шофьор Георги Петров днес даде показания пред съда. Той решил, че след освобождаването на заподозрения Пламен Трифонов трябва да разкаже, че го е видял във фаталната нощ близо до местопрестъплението, предаде bTV.

Петров твърди, че е видял Трифонов в 5 часа сутринта до Борисовата градина. Пред журналисти таксиджията обясни, че досега не е отишъл в полицията от страх. Новият свидетел отказа да даде показания за таксито, което шофира, нито друга информация, по която да бъдат сверени показанията му.

Още по темата

Николай Русинов - Чеци, който по време на четиримесечното разследване остана само свидетел, отново бе извикан на разпит във връзка с престъплението. Още при първия разпит той призна, че е правил секс с момичето в нощта на убиййството. Досега събраните доказателства все още го оставят като втори заподозрян. 

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено. Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Миналата седмица Софийският апелативен съд го пусна от ареста, тъй като съдиите прецениха, че към момента липсва обосновано предположение, че Трифонов е убиецът на Яна.

Според показанията на Николай Русинов, който се укриваше известно време, преди да се предаде на разследващите органи, той е бил с Яна до 6.00 часа сутринта в парка, а след като си тръгнал, тя все още е била жива. Версията му обаче противоречи на резултатите от съдебно-медицинска експертиза, която сочи, че смъртта на Яна е настъпила в периода между 0.00 часа и 4.00 часа сутринта.

По разследването са разпитани над 30 свидетели и са назначени над десет експертизи. Сред тях е и психиатричната експертиза на Русинов.  Резултатите от нея обаче все още не са готови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: убийствоЯна Кръстева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Раник56 преди 12 години
По всичко личи ,че поне двама са правили секс с труп .Съжалявам ,че трябва да го кажа .
54
0
 
2
 
! Отговори
Раник56 преди 12 години
Тези и тримата ...до Стената и Смърт чрез Разстрел .
53
1
 
4
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 12 години
Цвъ.Цвъ. се разпеняви пак срещу съда, че пуснали Трифонов ...и хоп - свидетел се яви!Нямате представа колко е опорочено ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО. Откакто е в ръцете на разследващите полицаи, тази дейност няма нищо общо със законността и демокрацията. Масово се извърват ПРЕСТЪПЛЕНИЯ като манипулиране на показания, заплашване и подкупване индиректно на свидетели, като им се обяснява че ако дадат ОТКРОВЕНО ФАЛШИВИ показания срещу някой нарочен, полицаите ще си затворят очите за техни прегрешения.
52
0
 
2
 
! Отговори
До РРР преди 12 години
Абе ти си много ***. Самият заподозрян каза, че са били и пияни.Фактите - 2ма с нея - надрусани, пияни, тъмно, пейка. Дори не си чел новините, за които толкова горещо се интересуваш.
51
2
 
3
 
! Отговори
Обяснявам преди 12 години
Нищо абсурдно няма : просто генерала-съдия се върна като шеф на Апелативиня съд, а където мине ботуш, трева не никне! А генерала го върна в САС снахата на ген.Солаков - Галка Солакова! шефът на вАС също е ботуш - бивш възпитаник на Магнаурската школа - Симеоново. Ами станахме държава на ботушите и снахите на ботушите!
50
1
 
9
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
Петров твърди, че е видял Трифонов в 5 часа сутринта до Борисовата градина......Според показанията на Николай Русинов, който се укриваше известно време, преди да се предаде на разследващите органи, той е бил с Яна до 6.00 часа сутринта в парка. А де таксижията казва видял трифонов в 5 часа а пък русинов бил с нея до 6 часа интересна работа
49
1
 
11
 
! Отговори
ехоо преди 12 години
Аз си мисля,че Русенов е убиеца,убил я е и си е мислил,че никой не го е видял,но след като разбрал,че го търсят доброволно се е предал,няма свидетели.Да, правил е секс с нея,но дори тогава е можела да е мъртва,това никой не може да го до каже,сигурен съм ,че и разледващите полицаи си го мислят,но не могат да докажат е това е гадното.Ще си каже той рано или късно.Това жестоко деяние не може да се скрие от народа и най вече от него самият.
48
2
 
16
 
! Отговори
Удар преди 12 години
В цялата история съучастник е педофила Карбовски. Смърт за продажното ***!
47
0
 
1
 
! Отговори
GOGO преди 12 години
DA BIL E 100% piqn i drogiran i izbqgal da se ukrie vednaga, nikoi ne go e vidql i nqma swideteli....
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 44Чичо му е бивш висш функционер от ***, номенклатурчик с протекции. Ни ви ли стана ясно още в началото като се появи мастития му адвокат. Скри го докато му измисли алиби.
45
0
 
24
 
! Отговори
mhm преди 12 години
Видите ли Русинов някъде - бой и ***, като нема съд, народа ще раздава правосъдие!
44
2
 
8
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Очевидно нашите полицаи са най некадърните в света, за четири месеца намериха пет косъма. И с тези косми се надяват да осъдят някой невинен. Обаче това не им пречи да стачкуват. Прокурорите и те не им отстъпват по простотия. Колкото до бакшишът ако е от 91280 няма смисъл и да го разпитват, каквото и да каже ще е лъжа.
43
1
 
8
 
! Отговори
9860 преди 12 години
Търсих в Гугъл и никъде не излиза нищо за бащата на Николай Русинов,за майка му се знае,че е зъболекар,но за баща му не излиза нищо ...излиза и един прокурор със същото име,но изглежда млад и едва ли е баща му....кой и какъв е баща му и защо е такава тайна? Кой държи гръб на това момче ? Комунист ли е,прокурор ли е,и двете ли е ....,ако няма нищо защо е тайна ?
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицията *** делото и се оказа, че няма годни доказателства. Цвък вместо да играе обидена кокона, да вземе да нарита мухльовците, дето не са свършили за пет пари работа.
41
3
 
22
 
! Отговори
РРР преди 12 години
До 40 Абе ***! За теб всеки ли който ходи по заведения или пие бирички на пейки в парка или ходи на море на палтка е наркоман и алкохолик и прочее... Чалгата ти е промила мозъка виждам. А за Яна недей да говориш, защото ми беше приятелка и НИКОГА не е била такава!!!
40
3
 
10
 
! Отговори
fck преди 12 години
Решението? 2мата заподозряни в една стая.. 3 стола в стаята и една маса.. малко инструменти като клещи и резачки.. с всеки отрязан пръст все повече ще си спомнят кой кой е убил и кой е невинен.. 10 минути работа а толкова спестени пари от експертизи и изследвания. и накрая една клада на алеята до мястото на убийството и убиеца да гори на нея а па ние да си направим по едни шишчета предлагам. Може предложението да е малко строго ,но уви честно. Иначе с години някой може да бута пачки по 100-тачки
39
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе какво я разследват тая *** ***. Била е пънкарка-наркоманка, събирала се е с ***, друсала се е, е***а се е с 2-*** пияни и друсани и дай сега да ревем за нея, като че ли е била Дева Мария. *** ташака!
38
9
 
9
 
! Отговори
иван преди 12 години
Искат да осъдат невинното момче клошар и бакшиш са намерили,платили са му куките естествено да лъжесвидетлства.така е като гласувахте за ГРОБ и мутро-милиционерите.*** МВР задмина Холивуд по филми ужаси и трилъри,нагласени обвинения срещу напълно невинни, терор, рекет и корупция.
37
0
 
18
 
! Отговори
..... преди 12 години
Следователите трябва да използват всички възможни методи и средства за да проверят таксиметровият шофьор дали не е лъжесвидетел...много скъпо платен от това *** Николай Русинов
36
0
 
31
 
! Отговори
sparky преди 12 години
Пред журналисти таксиджията обясни, че досега не е отишъл в полицията от страх.....??? Как така изведнъж му мина страха че даже и по телевизията се показа ?