400 джебчийки атакуват столичните молове за Коледа

Цивилни полицаи ще патрулират по опашките в магазините
Обновена: 21 дек 2011 09:32 | 21 дек 2011 07:00,
47
400 джебчийки атакуват столичните молове за Коледа
Снимка: Булфото

Около 400 джебчийки се очаква да атакуват столичните молове, големите магазини и пазарите в дните около коледните и новогодишните празници.

Според данните на полицията обикновено в София действат около 200 крадли, тъй като част от тях през летния сезон гастролират по морето, а през зимата по ски курортите.

За празниците обаче повечето от джебчийките се насочват към София, където заради истерията покрай коледното пазаруване, когато настават огромни опашки и блъсканица, които са перфектни за крадлите.

За разлика от други години обаче родните джебчии сега са се изнесли в чужбина за Коледа, където могат да изкарат повече пари.

"Много от хората, които се занимават с джебчийство, са предпочели да изкарват парите си навън. Като ги хванем тук за откраднати 10 лева, те понасят същата отговорност, като тази, която търпят в Австрия например, но за 50 евро", обяснява пред в. "Монитор" Вълко Мартинов, шеф на отдел "Улична престъпност" към СДВР.

По тези празници обаче у нас цивилни полицаи ще бъдат позиционирани в почти всички големи магазини.

Още по темата

Служителите на МВР ще се сливат с останалите клиенти, но зорко ще наблюдават всеки съмнителен човек, било то мъж, дете или жена. При първата погрешна стъпка, джебчиите ще бъдат задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Кристиян преди 12 години
Гражданите са разсеяни за това ги обират ! По цял свят има кражби, тук нашата жалка полиция не мислите че може да ги спре! Когато нямат разкрити престъпления водят точно джебчиите в МВР-то и го водят разкрито..там седят 24 часа и ги пускат! После говорят колко много разкрити престъпления има...
46
0
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
не знам за Сити центъра, но миналата събота в The Mall и Outlet-а беше лудница! Предколедно всички бяха истерясали. Все едно идва края на света...а за задръстванията в съботния ден не ми се и коментира...
45
0
 
1
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Къде пък ги видяха тия истерии по коледното пазаруване, огромните опашки и блъсканици :))). Сити Центъра е срещу нас и ща не ща всеки ден минавам през него и честно казано не съм видял ни блъсканица ни истерии :)))
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безбожно и мръсно племе от ***. Използват този свят християнски празник, за да те ограбят. Пазете се и весели празници.
43
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Познати са ми разказвали как лично са хващали джобещата ги джебчийка и са я водели в Ушевото... но там впоследствие ушевите *** я пускат през задната врата и я завеждат като неизвестен извършител !!!Силно се съмнявам в Австрия полицаите да действат по същия начин...Зато хванете ли джебчийка - никаква полиция, бой без милост на място !!! Натрошете и мръсните ръце така, че да не може хляб да яде, камо ли да джоби честните хора !!!
42
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 12 години
ушевите да кажат резултата от тези патрули...ако изобщо ги има...барем една арестувана и осъдена *** да отчетат. дано ама надали. всичко е прах в очите на данъкоплатците.
41
1
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
И те искат по някое марково анцунгче и маратонки от Мол-овете.Затова ходят там.Може би дори под тази цифра джебчийки се разбират жените,които са взели кредитните карти на съпрузите си,без да знаят и докато са спали.Това си е вид джебчийство.Сега сериозно.Такива хора не атакуват в обществените места.Предпочитат открити пространства,където можеш да бягаш,да скриеш откраднатото.Те мол са виждали само на снимка.
40
0
 
5
 
! Отговори
аааа преди 12 години
да бе да...искат да кажат,че и в Австия ги пускат като ги хванат ли ? че понасят еднаква отговорност хехе луди ли са ? и 400 джебчийки се водят на работа към МВР АД ли,че им знаят точната бройка и кога коя къде е в даден момент? интересна новина наистина
39
0
 
23
 
! Отговори
ОГИ преди 12 години
А атака в зъбите искат ли джебчииките?САмо как ще се изкефя да усетя някоя дет ми бърка в джоба......хич няма да и обяснявам, направо се завъртам и юмрук в зъбите.Аз за тия пари съм работил, няма някаква дръглива *** да ми ги вземе ей така !
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре е като се хващат, освен бой да им се вземат и всички пари, съответно - в полицията същото, не регистрация, а зверски глоби, колкото са откраднали, умножено х3. Нали така ни наказват нас - с лихвите, когато просрочим нещо дребничко.От това най-много боли, да видим ще пипат ли пак.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Веднъж хванах една джебчийка - видях я как бърка в джоба на жената пред мен на опашката. *** естествено - традиционни особености на етноса. Само че понеже съм културен, накарах жената да си провери дали не и липсва нещо от джобовете и я пуснах. И всички наоколо викнаха: "Еййййй, как ще я пускаш, ве!!! Убий я м***мка и ***!!!" :)
36
2
 
9
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Много ми е интересно откъде точно знаят броя на джебчийките?Единствения разумен отговор е че ги пращат самите полицаи,та затова значт колко са точно,хаха
35
1
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
В търговските центрове, джебчиите и продавачите играят заедно, а след това продавачите най-нагло ти съчувстват и обясняват на полицията "ами той шефа каза да изтриваме всеки ден". Изтриват се записи от камери или се изключват. Полицаите никога не правят проверка (ако изобщо) на съшия ден. Не е лесно да си продавач с 700-1000лв заплата, като може да докарваш 5000 ако "съдействаш" за кражбите. Ще те уволнят? Едва ли, а дори и да се случи голям праз ... ти като си свикнал с 5 как ще живееш с 1....
34
0
 
13
 
! Отговори
до Ташунко преди 12 години
Достатъчно е само с *** за предпочитане говежди!Тетанус от ръжда не се хваща-ръждата е окис,жалко обаче,че на повечето е правена задължителната ваксинация така че и на тетануса не може да се разчита!Издърпване на джебчията извън обекта,пребиване до инвалидност и изчезване по най-бързия начин!
33
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Къде има опашки в магазините??? Хората нямат пари. Опашки има за смяна на документи и в болници и поликлиники. Ние сме едно вече много задоволено общество - всичко си имаме. А може би предстоящите празници ще са повод многото излишни празни хипермаркети да пуснат повече от една каса да работи.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** имат сложно кастово устройство. Имат една каста само от джебчии, една от просяци, една от убийци, имат дори разузнаване, което е едно от най-силните. Тези профили са и племенно обособени. Вероятно се знае бройката от броя на сигналите и приблизителната племенна принадлежност. За жалост сега сме твърде хуманни и социални и уволняването на джебчийките под формата на отрязване на ръцете не се толерира. Та и тая година ще вземат 13та заплата.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се промени конституцията на България и там да се запише, че всички МОЛОВЕ са със статут на държавни институции и като такива трябва да бъдат обгрижвани от полиция, армия и всички други държавни служби.
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата налива пари в моловете под формата на охрана. Вместо да засилят охраната на кварталите и да хванат подпалвачите.
29
7
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Пожелавай ми, но като няма какво, как да ме оберат бе?Смешен си!точно това исках да кажа, че мен не ме крадат, просто защото няма какво да ми откраднат.вече го писах!имаш-крадат те.нямаш не те крадат.
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моловете са собственост на големите тузари и играчи в България и естествено пак те са се уредили държавния апарат да им варди частните магазини. Защо полицаите не дойдат да ми пазят моята вила. Моловете като са частни са длъжни да наемат работници да им пазят реда и стоката в магазина. Но нали е по-лесно да им е безплатно от държавата, имат връзки могат да си го позволят държавата да работи за тях и най-важното ще спестят от заплати за охранители.