Много въпроси и малко отговори за смъртта на Мирослава

Засега единственият обвиняем е Заека, Полицая е свидетел
20 яну 2012 15:30,
193
Много въпроси и малко отговори за смъртта на Мирослава
Мирослава Николова. Снимка: Facebook

Марио Любенов-Заека засега остава единственият обвиняем за смъртта на Мирослава от Перник.

Твърдението за трети съучастник в убийството на момичето засега не се потвърждава, тъй като спряганият Красимир Петров-Полицая е привлечен като свидетел по делото.

Това стана ясно днес по време на пресконференция в Съдебната палата на Перник, на която окръжният прокурор на града Пламен Найденов даде разяснения около разследването на заплетения случай.

Засега основната улика срещу Заека са думите на Стойчо Стоев-Чочо, който го е уличил като съучастник в убийството.

Още по темата

Показанията на самоубилия се Стоев обаче не са дадени пред съдия, а пред полицаи, след като се е провалил на полиграфа.

На практика това означава, че показанията му срещу Заека нямат стойност, защото според НПК при положение, че Стоев е починал, защитата на Любенов може да не поиска показанията му да бъдат прочетени и използвани в бъдещо дело срещу него, призна  прокурор Найденов.

"Имаме обаче и други доказателства срещу Заека, които се анализират", допълни той.

Стана ясно още, че след като самоубилият се Стойчо го посочва като негов съучастник, Заека е бил изведен от болницата на 4-и километър в столицата, където лежи за освидетелстване за шизофрения.

Прокурорът обясни, че Заека е воден в ГДБОП за "събеседване" с негово разрешение, но отрече с Любенов да е "събеседвано" по нерегламентиран начин, каквито намеци имаше днес от защитата.

Версията за смъртта на Чочо

Самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо пред погледа на полицията постави редица въпроси за професионализма на правоохранителната система.

МВР неколкократно се обърка в собствените си обяснения около смъртта на заподозрения, което доведе до редица спекулации.

Сега прокурор Пламен Найденов даде подробности около случая.

Той каза, че на мястото е имало повече от двама служители на ГДБОП. Когато полицаите водят Стойчо в апартамента му, той е с белезници, вързани отпред. Мъжът сам отключва жилището и спира алармата. Сирената обаче се активирала наново и не спряла да работи дори след като полицаите прекъснали тока.

Тогава вързаният с белезници Стойчо взел стол, качил се на него и отрязал кабелите, стана ясно от думите на прокурора. След това се отправил към килера, където се е застрелял.

Пламен Найденов не коментира дали елитните служители на реда са нарушили инструкцията за конвоиране. Дебело подчерта, че Стойчо е бил с белезници в качеството си на свидетел, но е предстояло да му бъде повдигнато обвинение.

Прокурорът заяви, че Чочо се е прострелял със законно притежаван пистолет "Глог", който е бил укрит в килера на жилището му. Първоначално МВР твърдеше обаче, че оръжието е било в тоалетната.

Найденов не отговори категорично на въпроса дали Стоев се е самоубил.

От думите му стана ясно още, че Стойчо е бил заподозрян още в средата на декември. Разследващите стигнали до него след обстоен анализ на криминалния контингент в Перник. В това число влизали 40 души.

Версията за трети заподозрян

Прокурорът заяви, че Красимир Петров-Полицая е бил разпитван като свидетел, но засега обвинения на друг освен на Заека няма да се повдигат.

Краси Полицая е работил като патрул в столичното 6-то РПУ преди десет години, откъдето идва прякорът му. След като е напуснал полицията, Красимир Петров става шофьор на Фьодор Фьодоров-Федята, при когото като охрана е работил и Стойчо Стоев.

Заека остава в психиатрията

Засега единственият обвиняем Марио Любенов е със 72-часова мярка за неотклонение.

По-рано днес Пернишкият окръжен съд го пусна за още 20 дни в психиатрията на 4-и километър в столицата, за да може екип от медици и експерти да му изготвят експертиза за здравословното състояние.

Експертизата, която ще се изготвя, е по старо негово дело за намерени фалшиви пари.

По делото за смъртта на Мирослава ще трябва да бъде изготвена друга експертиза. А иначе по делото за убийството на Мирослава до момента има изготвени 11 ДНК експертизи.

В една от тях е записано, че момичето е убито още в деня на отвличането си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
26
 
! Отговори
Леле,леле,леле ... ! преди 12 години
Алоууу стига сте лъгали бе, МВР-то !!!Каква аларма се задействала ?Преди няколко дни в сутрешните блокове дефилираха някакви местни журналистки, които имали информация, че на адреса нещо ще се случи и били там преди да доведат Чочо.НИТО ЕДНА от двете не спомена за аларма !!! Разказваха доста подробно, но за аларма не казаха !На всичко отгоре доста услужливо за МВР повтаряха, че първото поемно лице, което влязло била медицинска сестра, която излизайки казала: "Оставиха момчето да се САМОУБИЕ"
129
2
 
7
 
! Отговори
че ен ге преди 12 години
И внимавайте да не ни подсърдите ,че да не тръгнем пак пред сградата на МВР да пушим ,да пиим студена вода ,да дъвчим дъвки или да биим чек.и за някои и друг лев по-вече
128
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цялата полицейска Какофания само подтвърждава пълната симбоза "Полиция-престъпници" !
127
1
 
12
 
! Отговори
ушев преди 12 години
Все пак главното с което си изхранваме прехраната по време на работа е мноооооого зорко да следим за самотни ,възрастни или за хора с психични отклонения и да се опитваме бавничко и мазничко да им отнемаме имотите като нашите приятели нотариусите и някои мутри са доста доволни.
126
3
 
12
 
! Отговори
За Бойко преди 12 години
Замисли се,махаш Цветанов от поста Вътрешен министър и си вдигаш рейтинга..покажи ,че си безкруполен и към твоите...така народът ще види лидерът в теб..За тоя гаф със момичето,в други държави си подават оставките!!!!!!!!!!!!!!!
125
2
 
16
 
! Отговори
Полицай преди 12 години
В крайна сметка и новородените знаят че в дъното като подстрекатели както винаги са полицайчета с достъп до мазна информацйика за разни хора.И то настоящи ,не бивши....кажете го на Пинокио нали е психолог
124
1
 
16
 
! Отговори
por преди 12 години
Като чета ми хрумват точно две думи - КОНСПИРАЦИЯ И МАФИЯ. Хамериканските трилъри ряпа да ядат. Тука има хляб за още един холивуд.
123
1
 
7
 
! Отговори
ДСК преди 12 години
Много шизофреници се навъдиха в тая бедна държавица и тоя Найденов не е застрахован от такива.Да поглежда по често назад като ходи по улиците.
122
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1 urva po_malko.golqma rabota
121
3
 
37
 
! Отговори
AHTOH преди 12 години
МВР И МАФИЯТА РАБОТЯТ В КОМБИНА.ТЕЗИ *** ПОГРЕБАХА ЛЪчЕЗАРНОТО ДЕТЕ.
120
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1.За да се знае от полицията още от миналата година че в Перник има лаборатории за печатане на пари и до днес печатарите са на свобода значи високо поставени полицаи са били облагоденствани в това.2. Въпросния печатар Марио през 2009 си купува документ за побъркан да му служи като застраховка на деянията, а през 2010 добрите полицейски приятели му издействат и разрешително за законно ползване на оръжие, Тук престъпниците са:1. доктори2. полицаи3. праосъдиеЛесно е да се узнят кои са.
119
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И, нека МВР не се сърди на хората, за това, че им нямаме никакво доверие! Прави сме! два месеца плещят само глупости! Момичето, мъртво, умъртвено по особено жесток начин! Трупът и открит от куче на БЧК, а те си раздават награди! За какво, бе господа! Какво направихте, та заслужихте награди? И, изобщо - как имате очи, да се появявате в публичното пространство и да се изказвате по случая?
118
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нещо тук напомня случая "сестри белнейски".
117
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Перник е силно токсичен! Не мога да се въздържа, да не го кажа: Там стават, най-големите изродщини, които дори е немислимо да се обяснят!
116
0
 
16
 
! Отговори
Бг преди 12 години
БТВ-комеди......-----22г.!
115
0
 
15
 
! Отговори
до 123 преди 12 години
...Кои в гр.Перник ,си .......''ДЕЛКАТ"...... ГУСТОТО ОТ ДРОГАТА И ФАЛШИВИТЕ КИНТИ....?
114
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Региона ----Дупница ,Перник,Кюстендил.....гнездото на мутрите ! Да жевее МУТРИСТАН
113
2
 
16
 
! Отговори
писмо от Стойчо? преди 12 години
Ново:"Чочо е набелязан от разследващите в средата на декември. Той е оставил писмо до близките на Мирослава, докато е бил под наблюдение от ГДБОП, стана ясно от думите на прокурор Найденов, цитиран от "Медиапул"." Да видим сега като Красимир става свидетел и се появява ПИСМОТО. Сигурно има графологична експертиза. Но кога ли го е писал? Не би трябвало да има остри неща около себе си.
112
1
 
23
 
! Отговори
САМО ПИТАМ? преди 12 години
И този случай ли ще мине за 3 дни ....,както обикновено става в Бг?*** ,***, *** ,....до шия!
111
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ***, ДЕТО ЗАЩИТАВАТЕ МУТРИТЕ: АКО ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ ГО УБИВАТ, ЗАЩО СА ИЗВИКАЛИ ПОЕМНИ ЛИЦА НА ВРАТАТА? ЗАЩО СА ИЗВИКАЛИ СВИДЕТЕЛИ? И НЕ МИ ОБСНЯВАЙТЕ, ЧЕ НЕ ГО ЖАЛИТЕ, ЩОТО НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА КАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ИЗВЪРШИЛ, КАНЪВ ХЛАСТОКРЪВЕН *** Е, КАК Е СЧУПИЛ ВРАТА НА МОМИЧЕТО ИЛИ ПЪК Е ГЛЕДАЛ, КАК СА УДУШИЛИ ГОРКОТО МОМИЧЕ С ТЕЛ? С ТЕЛ, БЕ? ВСИКИ КОМЕНТИРАТ - АБЕ ДАЛИ ПОЛИЦАИТЕ НЕ СА ГО УБИЛИ? ПОСЛЕ ЗАЩО ИМАМЕ ТАКАВА ПРЕСТЪПНОСТ? АМИ ЩОТО СИ Я ЗАСЛУЖАВАМЕ!