Много въпроси и малко отговори за смъртта на Мирослава

Засега единственият обвиняем е Заека, Полицая е свидетел
20 яну 2012 15:30,
193
Много въпроси и малко отговори за смъртта на Мирослава
Мирослава Николова. Снимка: Facebook

Марио Любенов-Заека засега остава единственият обвиняем за смъртта на Мирослава от Перник.

Твърдението за трети съучастник в убийството на момичето засега не се потвърждава, тъй като спряганият Красимир Петров-Полицая е привлечен като свидетел по делото.

Това стана ясно днес по време на пресконференция в Съдебната палата на Перник, на която окръжният прокурор на града Пламен Найденов даде разяснения около разследването на заплетения случай.

Засега основната улика срещу Заека са думите на Стойчо Стоев-Чочо, който го е уличил като съучастник в убийството.

Още по темата

Показанията на самоубилия се Стоев обаче не са дадени пред съдия, а пред полицаи, след като се е провалил на полиграфа.

На практика това означава, че показанията му срещу Заека нямат стойност, защото според НПК при положение, че Стоев е починал, защитата на Любенов може да не поиска показанията му да бъдат прочетени и използвани в бъдещо дело срещу него, призна  прокурор Найденов.

"Имаме обаче и други доказателства срещу Заека, които се анализират", допълни той.

Стана ясно още, че след като самоубилият се Стойчо го посочва като негов съучастник, Заека е бил изведен от болницата на 4-и километър в столицата, където лежи за освидетелстване за шизофрения.

Прокурорът обясни, че Заека е воден в ГДБОП за "събеседване" с негово разрешение, но отрече с Любенов да е "събеседвано" по нерегламентиран начин, каквито намеци имаше днес от защитата.

Версията за смъртта на Чочо

Самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо пред погледа на полицията постави редица въпроси за професионализма на правоохранителната система.

МВР неколкократно се обърка в собствените си обяснения около смъртта на заподозрения, което доведе до редица спекулации.

Сега прокурор Пламен Найденов даде подробности около случая.

Той каза, че на мястото е имало повече от двама служители на ГДБОП. Когато полицаите водят Стойчо в апартамента му, той е с белезници, вързани отпред. Мъжът сам отключва жилището и спира алармата. Сирената обаче се активирала наново и не спряла да работи дори след като полицаите прекъснали тока.

Тогава вързаният с белезници Стойчо взел стол, качил се на него и отрязал кабелите, стана ясно от думите на прокурора. След това се отправил към килера, където се е застрелял.

Пламен Найденов не коментира дали елитните служители на реда са нарушили инструкцията за конвоиране. Дебело подчерта, че Стойчо е бил с белезници в качеството си на свидетел, но е предстояло да му бъде повдигнато обвинение.

Прокурорът заяви, че Чочо се е прострелял със законно притежаван пистолет "Глог", който е бил укрит в килера на жилището му. Първоначално МВР твърдеше обаче, че оръжието е било в тоалетната.

Найденов не отговори категорично на въпроса дали Стоев се е самоубил.

От думите му стана ясно още, че Стойчо е бил заподозрян още в средата на декември. Разследващите стигнали до него след обстоен анализ на криминалния контингент в Перник. В това число влизали 40 души.

Версията за трети заподозрян

Прокурорът заяви, че Красимир Петров-Полицая е бил разпитван като свидетел, но засега обвинения на друг освен на Заека няма да се повдигат.

Краси Полицая е работил като патрул в столичното 6-то РПУ преди десет години, откъдето идва прякорът му. След като е напуснал полицията, Красимир Петров става шофьор на Фьодор Фьодоров-Федята, при когото като охрана е работил и Стойчо Стоев.

Заека остава в психиатрията

Засега единственият обвиняем Марио Любенов е със 72-часова мярка за неотклонение.

По-рано днес Пернишкият окръжен съд го пусна за още 20 дни в психиатрията на 4-и километър в столицата, за да може екип от медици и експерти да му изготвят експертиза за здравословното състояние.

Експертизата, която ще се изготвя, е по старо негово дело за намерени фалшиви пари.

По делото за смъртта на Мирослава ще трябва да бъде изготвена друга експертиза. А иначе по делото за убийството на Мирослава до момента има изготвени 11 ДНК експертизи.

В една от тях е записано, че момичето е убито още в деня на отвличането си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за прекрасното момиче, част от цвета на нацията... на такива като нея разчита Родината - борбени, със свои идеали, цели и мечти, малко по различни от това, да избяга от даскало, да пие по купони, да се отъркаля с някои "готин"... и си замина без време. А убиеца си играе на закони и правилници, разиграва Държавата. За всяко нещо си било имало логична причина, но напоследък май, все по малко е така...
109
0
 
29
 
! Отговори
алоооо....ХОРА преди 12 години
Това е------- НЕВИННА ----жертва ,и то ----ДЕТЕ ....!?
108
5
 
25
 
! Отговори
... преди 12 години
Забравете и тоя случай бе ***. Българи вие не осъзнахте ли, че нямате право да се интересувате, питате, протестирате и т.н.Като ви кажат, че е така, значи е така. Вие сте едни прости мравки живеещи във вечната пародия, в която живяхте през комунизма, живеете сега и за винаги докато смъртта ви раздели. Няма нужда да се вричате да плащате, да се разделяте и с най-скъпото ви, ако ще това да е живота ви, то е ясно че ще го правите. Защото сте страхливи прости ***.
107
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дО 116: ДА БЕ! ПОЛИЦАИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ТОВА, ЧЕ СА БИЛИ НЕВНИМАТЕЛНИ, НО ЖУРНАЛИСИТЕ 2000 ПЪТИ НАПИСАХА, ЧЕ ТОЧНО ТЕ СА ГО "САМОУБИЛИ"! БЕД ВЪОБЩЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ИСТИНАТА! ОТТАМ СЕ ПОДХВАНА КАМПАНИЯ ОТ КОЯТО ЦЯЛОСТНОТО ЧУВСТВО Е, ЧЕ ХОРАТА НЕ СЕ ЗАИНТЕРЕСУВАХА ТОЛКОВА ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, КОЕТО Е ИЗВЪРШИЛ, А ОТ "СКАНДАЛА" КОЙТО ИЗКУСТВЕНО СЕ РАЗДУ! А ИСТИНАТА Е, ЧЕ ТОЙ Е ПОКОЧИЛ ТРУПА, ЩОТО Е ЗНАЕЛ КЪДЕ Е, ТОЙ Е УЧАСТВАЛ, СЪЗНАВАЛ Е КАКВО ВЪРШИ И СЕ Е САМОУБИЛ, ЩОТО Е ***!
106
0
 
22
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
НЕ ЖАЛИМ НИКОГО, но не ИСКАМЕ една голяма АФЕРА да бъде поднесена като "убито момиче- осъждаме убиеца."Аферата е в НАСЛЕДСТВОТО, КОЙ е богатият БЪЛГАРИН, ПОЧИНАЛ в ИТАЛИЯ, ОТ КАКВА дейност и ОТКОГА е натрупал наследството.Оттам идва всичко! ДА се вземат парите!Къде е и кой е Борислав?
105
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пълна каша...човек с белезници да извърши толкова неща....явно белезниците са му били на "оная работа".и по това дело ще има много неизвестни. сега очаквам Заю Баю да наеме адвокат Марковски и Ина Лулчева. Повръща ми се от "справедливост".
104
0
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 112: Честно да си кажа, не забелязах някой да жали за тоя Чочо! А, за да бъде поне донякъде изкупена смъртта на това невинно, младо момиче, не е достатъчен само Чочо! Аз, отдавна казвам, че цялата пернишка полиция, и не само е за уволнение! Смятам, че полицията е проявила престъпна небрежност в работата си по случая, и цялата работа адски вони на замесени полицаи. Дори, ако щете само за това, че на свобода се разхождат толкова престъпници, което е индикация за скапаната работа на МВР.
103
0
 
13
 
! Отговори
свидетел преди 12 години
"тъй като спряганият Красимир Петров-Полицая е привлечен като свидетел по делото."За какво ще свидетелствува? Перничани сигурно ЗНАЯТ роднинските връзки на всички.
102
1
 
29
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Защо се е самоубил Чочо? Излиза, че за да натопи полицаите, които са го охранявали, да отърве Марио от тежка присъда и да каже като Левски Сам съм убивал, други няма!. Не мога да разбра тези от ГДБОП: водят важен престъпник,извършил убийство, а го оставили да влезе не в тоалетната , а в килера , и да си тегли куршума! Очевидно Чочо е имал едно наум и преди да го арестуват е извадил пищова от касата ей така, за всеки случай! Хайде ,стига глупости! Цветанов и пернишкият прокурор пък се разминават по дадените обяснения: единият казва , че оглед на жилището е щял да се прави за втори път, а прокурорът твърди, че е щял да се проведе за първи път. Очевидно прок.Найденов е загрял,че ако обискът вече е правен, защо не е взет пистолета, който е бил регистриран в РПУ и ОДМВР. Добре де, ама ако се прави за първи път, как така се пуска арестантът да се разхожда и влиза в помещение без предварително то да е огледано от конвоиращите!! И защо пък пернишкият завеждащ служба КОС не е предупредил колегите си от ГДБОП, че Стойчо има в жилището си пистолет и автомат! Въобще въпроси, въпроси, които прерастват в смущение и съмнения за нещо скрито-покрито Иначе защо ще се самоубива Чочо ?!
101
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ Е ИСТИНА КАК "БЪЛГАРСКИЯ МАТЕРИАЛ" ЗАЩИТАВА ЕДИН ***, КОЙТО Е ОТВЛЯКЪЛ И УБИЛ СЕДЕМНАДЕСЕТГОДИШНО МОМИЧЕ?!? ПРОСТО НЕ Е ИСТИНА В КАКВА СБИРЩИНА ОТ НЕГРАМОТНИ *** СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ! СМЪРТТА НА *** Е НАКАЗАНИЕ СВИШЕ ЗА УЖАСНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КОЕТО Е ИЗВЪРШИЛ! ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ОТ СЪДА НАКАЗАНИЕ И ВЪЗМЕЗДИЕ ДА НЕ ЧАКАМЕ! ЖАЛИТЕ ПРЕСТЪПНИКА, А НИКОЙ НЕ СЕ ЗАПИТА КАКВО Е ИЗПИТВАЛО МОМИЧЕТО В ПОСЛЕДНИТЕ СИ ЧАСОВЕ!
100
0
 
4
 
! Отговори
Перник-88 преди 12 години
Красимир Петров за пореден път ще бъде разследван за отвличане, с цел откупЗа трети заподозрян участник в драмата на убитата Мирослава потвърди пернишката полиция. Дълго разпространяваните слухове за още един престъпник намериха поддръжници от закона.В момента тече разследване срещу печално известен бизнес съдружник на Стойчо Стоев Красимир Петров. Четиридесет и три годишният мъж от Перник е бивш служител от системата на МВР, затова е по-популярен сред обществото като Красьо Полицая.Двамата със самоубилия се в апартамента си по време на разследването Стойчо Стоев са приятели от десет години. Работили са заедно като телохранители на известен пернишки бизнесмен Феодор Феодоров-Федката. Толкова са близки, че преди три години организирали палежа на колата на местен бизнесмен. Ден преди това Чочо Красимир Петров-Полицая отвлекли и почти убили от бой 48-годишния Румен Стоянов заради невърнати пари.Според МВР самоубиецът Чочо е натопил Марио Любенов за убийството на Мирослава. Жената на болния от шизофрения мъж Миглена, смята съпруга си за невинен и жертва на хора, които искат да отклонят вниманието на полицията от влиятелен човек, който е замесен в престъплението.Мирослава била третата възможност за отвличане. Братът на Борислав, гаджето на по-голямата й сестра или самата Елеонора били основните алтернативи. Понеже не можели да установят постоянен режим в ежедневието им, похитителите се спрели на беззащитната ученичка.
99
0
 
15
 
! Отговори
мотивите преди 12 години
1. Наследството да се РАЗЧЕПКА!2. Да се публикува има ли ЛИПСВАЩИ ОРГАНИ от трупа ( дълбоки извинениея към близките на милото момиче, мир и светлина на душата й, ДАНО никога не намерят покой онези, които ВКУПОМ лъгаха, но жалкото е, че страдат по кармична линия децата им!)Цялата история е чудовищна, ако има сила и власт, нека Президент и Премиер извикат разследващи от Брюксел или Вашингтон. И да им представят всички версии ДОСЕГА.
98
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 18. 01. 2012 , вечерта , в предаването Дискусионно студио гостуваше разследващия журналист Григор Лилов ! Темата на предаването беше друга , но в самия му край , стана въпрос и за убийството на Мирослава . това което Лилов изнесе , ме накара направо да изтръпна от ужас ! Без да разплита целия пъзел , той просто посочи някои факти ! Ето част от тях : 1) Във фабриката на Мишо Бирата нелегалната биричка е била най-малкия проблем . Там са се произвеждали АМФЕТАМИНИ ! 2) Покойния Мишо Бирата е работил в тясно сътрудничество с две Пернишки нарколаборатории , тихомълком разбити точно когато е изчезнала Мирослава ! 3) Стойчо Стоев и Марио-Заека , са се занимавали ОСНОВНО с търговия и пласмент на наркотици , и това отлично е описано в досиетата им.[14:30:27] petar sokolov: Истината 2 Четвъртък, 19 Януари 2012, 13:39:364) Богаташчето от Перник приятеля на сестричката на Мирослава Елеонора , Е ИМАЛ вземане даване с Мишо Бирата , като сумите които са засичани като обмен между тях са КОЛОСАЛНО ГОЛЕМИ ! 5) Причината ТОЧНО МИРОСЛАВА да стане жертвеното агне е , че момичето Е ЧУЛО нещо във фитнеса ! Нещо което изобщо НЕ Е трябвало да чува , къде и с кого го е споделила , засега не е съвсем ясно ! 6) Отвличането с абсурдния откуп от лице което даже НЕ Е неин роднина , е било само за парлама ! Убили са я почти веднага след отвличането ! Убийството е станало почти веднага , след като момичето е докопало отнякъде телефон , и е звъннало на сестра си ![14:30:46] petar sokolov: 7) Трупът е престоял незнайно къде в продължение на близо два месеца , НО НЕ Е БИЛ ВЕДНАГА ЗАРОВЕН ! Вероятно е престоял някъде на закрито , щото е бил в доста напреднал стадий на разложение ! Нещо което е ПЪЛЕН АБСУРД да стане през зимно време ! 8) Стойчо Стоев и Марио - Заека нямат НИЩО ОБЩО с това убийство ! Освен това Чочо НЕ Е правил НИКАКВИ самопризнания пред Полицията , Последната е отишла да изрови трупа , отлично знаейки къде се намира той , щото малко преди това НАРОЧНО е бил заровен там ! Със знанието на някои ченгета разбира се ! Трупът на Чочо изцяло замита следите , че всъщност НИКАКВИ самопризнания не е имало ! 9) Стойчо Стоев и Марио Заека , всъщност са били връзката със горните етажи на тази престъпна мутро полицейска наркобанда , ВЪВ която НЯМА КАК ДА НЕ Е замесен и висш политически елит ! Кои са големците от политическия елит със сигурност никога няма да научим ! Тези имена обаче отлично се знаят от вътрешния министър Цветан Цветанов ![14:31:10] petar sokolov: 10) Факта , че Марио-Заека скоротечно беше натъпкан в лудница не трябва да учудва никого ! Щото , ако го самоубият веднага , нещата вече хептен ще завонят ! За момента диагнозата Шизофреник урежда изцяло престъпниците! Щото каквото и да каже той е луд и толкоз ! Неговият живот обаче със сигурност ще приключи , ДО момента в който приключи властта на това правителство ! Това поне е гарантирано , както беше гарантирана и смъртта на Иван Тодоров Доктора , чиито живот приключи с края на един друг мандат ! 11) На фона на изнесеното, глупостите които дърдореше Флоров , вече си имат своето обяснение ! Голямата цел на това престъпление е била всъщност да бъдат ликвидирани Чочо Стоев и Марио Заека , чиито познания явно са били ПАГУБНИ за сегашната власт ! С Убийството на Мирослава , всъщност мафията с Държавно участие си е решила И ДВАТА ПРОБЛЕМА : Хем са унищожили момичето , което е чуло нещо във фитнеса хем са използвали трупа , за да унищожат връзката с високите етажи на мафията[14:31:30] petar sokolov: С Убийството на Мирослава , всъщност мафията с Държавно участие си е решила И ДВАТА ПРОБЛЕМА : Хем са унищожили момичето , което е чуло нещо във фитнеса хем са използвали трупа , за да унищожат връзката с високите етажи на мафията ! За момента практически постигаха целите си ! Единствената жива надежда , чрез която може да разберем всичко, се нарича Марио Заека ! Не случайно Родната полиция го пази с цял гарнизон , от връзка с външния свят . . . 12) Историята с кучето и пържолите , говорят достатъчно сами за себе си ! Борисов или е тотално неосведомен , или е в доста здрава комбина с главните задкулисни действащи лица ! Май и в двата случая трябва да бъде изритан . .
97
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ Е ИСТИНА КАК "БЪЛГАРСКИЯ МАТЕРИАЛ" ЗАЩИТАВА ЕДИН ***, КОЙТО Е ОТВЛЯКЪЛ И УБИЛ СЕДЕМНАДЕСЕТГОДИШНО МОМИЧЕ?!? ПРОСТО НЕ Е ИСТИНА В КАКВА СБИРЩИНА ОТ НЕГРАМОТНИ *** СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ! СМЪРТТА НА *** Е НАКАЗАНИЕ СВИШЕ ЗА УЖАСНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КОЕТО Е ИЗВЪРШИЛ! ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ОТ СЪДА НАКАЗАНИЕ И ВЪЗМЕЗДИЕ ДА НЕ ЧАКАМЕ! ЖАЛИТЕ ПРЕСТЪПНИКА, А НИКОЙ НЕ СЕ ЗАПИТА КАКВО Е ИЗПИТВАЛО МОМИЧЕТО В ПОСЛЕДНИТЕ СИ ЧАСОВЕ!
96
2
 
2
 
! Отговори
бубето преди 12 години
Каква невероятна пернишка драма :)))
95
2
 
9
 
! Отговори
ZORO преди 12 години
Nai=golemite prestupnici sa v MVR I PROKURATURATA.Tam sa otrepkite koito paziat vlastta na mutrite ot NS, Pravitelstvo I Prezidenstvo.
94
1
 
31
 
! Отговори
nemo преди 12 години
Наблюдаваме пълно медийно затъмнение и дезинфирмация.
93
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има нужда от разследване за престъпно нехайство от страна на МВР, както и за възможно сучастничество в престъпна търговия с органи. От МВР повече от месец атакуваха семейството на Мирослава и отричаха всяки факт за извършено престъпление. МВР не просто е абдикирало от отговорностите си - то е пасивен , а може би и активен помагач на организираната престъпност.
92
0
 
9
 
! Отговори
причини преди 12 години
Най-важното е да се разкрие има ли наследство.С какво се занИмава този Борислав.ОТКЪДЕ идва това наследство? Кой е починалият в Италия?Да не са МРЪСНИ пари, започнати от "куфарчета".КОЛКО Българи в Италия св занимават със скрап, такава беше информацията в медиите и КАК забогатяват ТОЛКОВА???Пълно инормационно заръмнение и около този наследник.Има комисия за проверяване на парите.КОЙ е починалият човек? Важно е, защото В РЕЗУЛТАТ на това НАСЛЕДСТВО стана УЖАСНО убийство и продължават !
91
1
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КАКВО СТАНА С ОТКУПА???ПРАВО-ОХРАНИТЕЛНАТА ВЛАСТ, МАЙ НЕ Е ПРИЯТЕЛ НА ИСТИНАТА1. Никой не убива някого, ако очаква той да му донесе 500 000, с произход приятеля на Гоце Първаноглу, Мишо бирата (а ако искат доказателства, че е жива)? Не и едва час и половина, след като го е отвлякъл, А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ: - Момичето е писало писмо... (В тъмниците по ливадите?)- Обажда се по мобилен (и предполага намеса на полицаи, А МЯСТОТО ВЕЧЕ Е ОПРЕДЕЛЕНО С ТОЧНОСТ 1 МЕНЪР!?!?!?)- Ритуално е изнасилена и пебита от стадо нерези (значи има обилен генетичен материал, все едно са оставили автографи)- Началника Флоров убедено твърди преди това, че е в Германия?!?!?И защо така са бързали да я убият? Просто няма логика...