Динов убит заради дълг към силов бос или ужилване на клиенти

Бизнесменът нямал охрана, не са го заплашвали, каза адвокатът му
Обновена: 5 апр 2012 14:49 | 5 апр 2012 09:32,
137
Динов убит заради дълг към силов бос или ужилване на клиенти
Убитият Йордан Динов Снимка: Булфото

Дълг към силов бос и ужилване на клиенти са сред основните версии за убийството на 40-годишния Йордан Динов.

Собственикът на верига от букмейкърски бюра беше застрелян вчера сутринта в центъра на София.

Йордан Динов бил в столицата във връзка с дело, заведено срещу фирмата му от НАП и Комисията по хазарта.

Той е управител на веригата за онлайн залагания "Скай Спорт - 365-България", които са под шапката на австрийската компания "Планет уин 365".

Заедно с 29-годишната Соня Букева Динов е съсобственик на букмейкърската къща, която изгражда мрежа от пунктове за залагания в цялата страна.

Според съдебната регистрация обаче хазартът не е в предмета на дейност на фирмата, а букмейкърските пунктове са представени като „центрове за обслужване на клиенти”.

Преди 7 години бизнесменът е разследван за организиране на незаконни залагания, но в последствие е оправдан. Според адвоката на убития делото тогава е внесено в съда по искане на самия Динов.

По думите на Илко Стоянов криминалната регистрация на Йордан Динов е едностранен акт и нейното заличаване не е работа на бизнесмена.

Адвокатът отрече пред bTV тезата, че Динов е убит заради дългове, тъй като фирмата не била свързана с получаване или изплащане на големи суми.

Защитникът обясни, че така или иначе залозите се приемат в Австрия, с което бил свързан и основният спор около дейността на компанията – къде се сключва сделката.

„Тук няма разплащания от този сорт. Всеки може да си направи акаунт в Интернет,” обясни юристът.

Печалбата в бизнеса на Динов идвала оттам, че той „улеснявал” изплащането на печалбите и давал гаранция, но парите идвали от австрийците.

Още по темата

Делата срещу Йордан Динов са свързани с наказателни постановления на НАП, посочи още адвокатът.

По думите на юриста съдебните спорове не са за неплатени данъци, а за това точно какви данъци трябва да се плащат.

„Динов е изключително възпитан човек, никого не е застрашил,” заяви Илко Стоянов. Той определи като дезинформацията съобщенията, че клиентът му е хазартен бос.

Водещото в ситуацията е мотивът за убийството, смята адвокатът и добави: „Кой има интерес – въпросът е много логичен и би трябвало да си го зададе всеки, който разследва случая”.

Стоянов каза още, че Динов не се е чувствал застрашен по никакъв начин, не се е крил, не е имал охрана. По думите му бизнесменът не е получавал конкретни заплахи и закани.

Стоянов коментира и възможността убийството на Йордан Динов да е свързано с организирането на „черно тото” и уреждането на мачове в “А” Група на българското футболно първенство.

„Информацията не е подадена от Динов, а от Баранка,” заяви адвокатът на убития бизнесмен. Името на италианския адвокат и букмейкър Франческо Баранка е свързано с разкриването на най-сериозната схема за уговаряне на мачове в Европа. Той твърди, че черно тото има и в България.

Баранка е член на комисията за борба с тото мафията към ФИФА. Той е адвокат и консултант на букмейкърската къща "Скай Спорт - 365-България".

Убитият Йордан Динов е работил за Баранка като управител на австрийската букмейкърска фирма и клиентските й центрове в България.

Миналата година Баранка заяви, че разполага с данни, според които футболни мачове между отборите на Славия, Локомотив-София, Локомотив-Пловдив и Литекс, са били манипулирани заради черно тото.

Последно италианецът изрази съмнение за резултата от срещата между Левски и Монтана, след като в края на мача постъпили необичайно високи залози за победа на „сините” с 3 гола разлика.

Пред bTV Франческо Баранка каза, че се е чувал всеки ден с Динов, но нищо не му е подсказало, че нещо може да се случи с него. Той настоя полицията да проведе разследване и да установи причините за убийството.

Баранка каза, че бил не просто колега, а приятел с Динов, когото определи като „един от най-добрите служители” на компанията. Според италианския адвокат българският бизнесмен се е грижел всичко в работата му да бъде законно. Франческо Баранка заяви категорично, че никой в компанията не е чувал Йордан Динов да е бил заплашван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
2
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
#134, я ми кажи за какво му е на Божков да го килва тоз?
89
1
 
3
 
! Отговори
ВГД преди 12 години
За Божков що никой не говори?!
88
0
 
0
 
! Отговори
milata преди 12 години
ne go sravnyvaite s bg.mutri.tuk i da iska6 biznes da pravi6 vinagi 6te se nameri 4e na nykoi mu pre4i6.jalko za mom4eto.poklon.bog da mu prosti.
87
0
 
12
 
! Отговори
поета преди 12 години
Борбата е безмилостно жестока.Борбата както казват, е епична.Аз паднах. Друг ще ме смени и... толкоз.Какво тук значи някаква си личност! Разстрел, и след разстрела - червеи.Това е толкоз просто и логично.
86
3
 
0
 
! Отговори
108, 109, 112 преди 12 години
Ей такива като вас *** мръсни, треа да бъдат изселени от тая държава!
85
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не виждам с какво пречи на еврофутбол. Не приема официално залози, не е регистриран като букмейкър за България. Обикновено кадърните хора, не носят над 50хил. лв в джоба, не се замесват в нелегална дейност и не участват във всякакви залагания на измислени мачове.А това как неможем да му стъпим на малкия пръст, ми напомня на това как мижитурки са живели на неговия гръб и са се чувствали успяли. А тези които немогат да пишат на български, ги съжаля. Полуграмотните индивиди не могат да ме засегнат
84
3
 
8
 
! Отговори
priqtel преди 12 години
ei smeshni hora ,sprete da pishete gluposti ,za 4ovek kogoto ne poznavate .Za tova tazi darjava e v tova polojenie zashtoto kogato edin kadaren 4ovek i umen tragne da pravi neshto i se e dosetil kak moje da izkarva pari ,mishkite kato vas mu zavijdat i go pluvat .drebni dushici ste i takiva shte si ostanete .nemojete da mu stapite na malkiq prast na dancho s vashite mozaci zakarneli .prodaljavaite da zavijdate i da mizeruvate .tova zaslujavate
83
5
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Еврофутбол стоят зад това покушение.Повече от ястно е.Как така вече 15 години нямат конкурент или ако се появи,бързо изчезва.Това е втория които се осмели да застане на пътя на мутрата Божков и съдружниците му от Гърция.
82
1
 
8
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
Да, това е интересен въпрос. В онлайн сайт за залози, ако си заложил на някой мач и спечелиш, парите ти се првеждат към акаунта след от 5 минути, до 1 час. Ако решиш да теглиш са в банковата ти сметка след 3-4 работни дни. Как точно въпросния е улеснявал изплащането? Като Дядо Коледа, за една нощ обикаля всички заложили и им пуска парите през комините?
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как така е улеснявал изплащането? Имаш сметка и ти превеждат или си ги взимаш на Изи пей. Просто е много тъпо да правиш интервю и да незнаеш какво да питаш и как да обориш събеседника си! Улеснявал изплащането, *** смеха........................Да той сигурно е улеснявал плащането, но не на онлайн системата.
80
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може да сме толкова скапан и долен народ , Някои хора видяха че интелигенти и умни хора почнаха да изкарват пари и веднага го премахват , полицията прикрива случая а тъпите медии почват да внушават на хората ,че човека е бил крадец , мафиот , хазартен бос и какъв ли не *** и убеждават хората че си е получил заслуженото и ние започваме да вярваме в това вместо да се замислим че прикриват цялата истина !
79
0
 
7
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
По ми мирише да са замесени я някой заплодител на фолкпевици, я някой овчакупелски шут ....
78
0
 
2
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
#107, ясно ти е, че никой няма да тръгне да разследва черепа, нали? То е ясно, че си е за затвора, ама то кой ли не е ....А специално в този случай, надали има пръст. "Еврофутбол" загива постепенно, но причината не са такива, като застреляния, а самото черепче, което се стиска да даде хубави коефициенти и съответно бива изместен от гиганти, като спортингбет, бет365 и т.н., които няма как да застреля. Така че, баш за този случай не го търсете него. По-скоро заради уреждане на мачове ще да е.
77
1
 
1
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Някой е използвал момента със случващото се в "държавата" (т.е. закриването на пунктовете му). Прекалено лекомислено е да се обвинява конкуренцията! ;)
76
4
 
7
 
! Отговори
112 преди 12 години
ти понеже си много компетентен по случея и знаеш всичко я ми кажи от кой е откраднал нещо и кога не си е платил данъците , аз работя в такъв пунк и мога да ти кажа че никои не е докаран на сила и никои не е принуден да залага и да си опитва късмета , всеки го прави по собствено желание , и това за данаците са пълни глупости , никой няма да го пропусне да не плаща данъци , но явно в теб има типичната за булгарсия народ злоба и завист и трябва да я покажеш . Почивай в мир Данчо !
75
3
 
6
 
! Отговори
До 108 преди 12 години
Абе ей ***, ти колко пъти ще си копи-пейстнеш тези тъпотии. Кой обслужваш всъщност с тия коментари, а?
74
3
 
3
 
! Отговори
До 109 преди 12 години
***! Дано и ти и всички които защитаваш да си намерите майстора скоро.
73
0
 
11
 
! Отговори
.... преди 12 години
До ном.86 и всички други - да, наистина, защо в нито една медия не изкочи и 1 предположение за единствения заинтересован онлайн залозите да спрат???!!!???? Последните 2 години, еврофутбол затвориха хиляди франчайз офиси, залаганията през тях паднаха с 70% и единственото от което се издържат е еврошанс / топките.Нали уж всички медии са независими? Защо се пишат/говорят глупости за ужилване на клиенти ?!?, а не се впуснат в разследване на черепите, кокалите и другите около тях?Щото нямат топки!!
72
2
 
12
 
! Отговори
? преди 12 години
Аве, конкурентите някой заподозря ли ги?Ух милите милиционери.. то ги е напекло пролетното слънце и слънчасаха..Ама ние нали сме бдителни граждани на най прекрасната страна.. викам си не може да не ги подсетим тия милиционери.Те милите са преуморени от това да бранят и пазят правдата.. за това да им помогнем.. подсказвайки им за още една версия за това УБИЙСТВО:- Конкуренция .. мили милиционери.. конкуренцията може да е мотив за това.. особено имайки предвид кой му е конкурент.
71
4
 
10
 
! Отговори
! преди 12 години
Отдавна е ясно че ЦвЦв е лекето в това правителство.. това нещо не би могло да се случи на метри от МВР освен ако е.. планирано в това ведомство.. или освен ако шефа му е пълен некадърник