ДДС престъпленията – най-много в у нас за 2011

Оставаме основна транзитна страна за трафика на наркотици
6 май 2012 15:00,
70
ДДС престъпленията – най-много в у нас за 2011
Снимка: Impact press group

През 2011 г. с най-висок дял са престъпленията по неправомерно усвояване на ДДС, сочи анализ на ГДБОП за 2011 година.

Икономическата криза в страната и ЕС и стагнацията в активността на бизнеса, в условията на нарастване на конкуренцията, увеличават корупционния натиск върху държавните служители и мениджмънта, чрез прилагане на механизми за корупционно елиминиране на конкуренцията.

Нараснал е и корупционният натиск върху длъжностните лица от съдебната и държавната власт от страна на престъпни структури, участници в "сивата" икономика, сочи анализът.

Голяма сложност и динамика се отчитат в областта на контрабандата.

България продължава да се определя като транзитна страна за всички видове наркотици. Най-често трафикираният наркотик през страната е хероин.

Той най-често е предназначен за страни от Централна и Западна Европа.

Българските престъпни групи, участващи в хероиновия трафик, са подизпълнители в чужди наркоорганизации и тяхната роля се свежда до логистична поддръжка или куриерска дейност.

България е страна - крайна дестинация за малки количества кокаин.

Български граждани, които се наемат за трафикиране на кокаин, обслужват чужди наркоорганизации и дестинацията на трафика са страни от Западна Европа.

През миналата година се отчита нарастване на броя на престъпленията, свързани с незаконни разкопки и сделки с културни ценности.

Компютърните престъпления също бележат ръст, който се обяснява с все по-голямата достъпност на компютърните технологии.

Има увеличение на престъпленията по изготвяне и разпространение на фалшиви електронни разплащателни инструменти и официални документи и в по-малка степен - на фалшифициране и разпространение на парични знаци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ДДС престъпленията най-много В у нас за 2011"- aaaaaaaaaaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax ale koi vie 6ef na vas beeeeeeeee xaxaxaxaxaxaxaxax.siguren sam 4e nqmate i purvi klsa zavur6en xaxaxaxax
60
0
 
33
 
! Отговори
хъх преди 12 години
ама "в у нас" ли ?хайде пак грешка в заглавието за пореден път
59
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мнооо сложно сте го написале, че даат под масата....*** то дет нема закони така се получава. Сея, че сме транзитна страна за разпространение на наркотици ясно. Нал много се старахте да стане тей. *** Цвър нал има 60 иляду полицай. Кат се знае тъя работа и сте против нея толкоз ли е зор в туй малко село да се наложи ред ? Май ред не ви требе, че се бърка работата...Пулициътъ само прай констатации и класации на престъпления... Нещо неква работа да се фанете ? Или бият през ръцете и не ви дават...
58
0
 
35
 
! Отговори
Сандо Канев преди 12 години
Сбъркано ви е заглавието..ДПС престъпленията трябва да е....
57
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
62,тоя е неспасяем,акъл и цикъл,ако не дойдат на време,не ги чакай.Явно е някой дребен кокошкар,ял сопите и сега мрази полицията и понеже е безсилен да направи нещо се плюнчи тук.59,мушмурок,ще има пак шамари *** калпав!!:))
56
3
 
31
 
! Отговори
иво преди 12 години
естествено авторът на този червен сайт като всеки друг червен *** допуска правописни грешки
55
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
59,НЕ ДРАСКАЙ ГЛУПОСТИ ПО ФОРУМИТЕ!!!ОТ ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ В ПОЛИЦИЯТА САМО ОКОЛО 31000 ЩАТА ИМАТ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРАВОМОЩИЯ,А СА ЗАЕТИ ОКОЛО 27000 .Останалото са пожарна,гранична,тел 112,паспортна,Академия на МВР,Болница на МВР-в която се лекуват всички граждани,инст.по психология,обучителни центрове,хеликоптерно звено,миграция.В Европа много от посочените служби са към общините.Заплатите са по-ниски от колкото в БГ армията-дознател в МВР взима заплата като на редник-та това са свинете-дето храниш ти.
54
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези факти си ги заври в трътката,точно такива момчета не са достатъчни.Каква битова престъпност те е наела,какво искаш,да сложат до всеки алкохолик,като теб по един полицай,да пази жена ти ,да не я биеш и да я шиба,като не можеш?Какво желаеш ти няма значение,не им даваш ти заплатите и точно тези ако им викаш тюфлеци,представям си,колко си мощен ти:)Щял да гърми пикльото:)))))това да не ти е кънтъра бе ***,ще се осереш до ушите,ако ти дойдат,но за мишки,като теб и кварталния стига :))
53
6
 
43
 
! Отговори
Българин преди 12 години
48 - това не са "обикновени момчета" - това са абсолютно излишни ***, *** !!! Факт 1 - храним най-много "полицаи" на 1000 граждани в целия цивилизован свят.Факт 2 - търпим ЧУДОВИЩНА и абсолютно безнаказана престъпност, която шефовете на същите тия наричат пренебрежително "битова" и не си мърдат пръста да я озаптят !!!Рискували си живота за 500 лева, но АЗ не желая и толкова да им плащам на тия туфлеци !!!И да ми нахлуе такъв маскиран в къщата, направо го гърмя. В зурлата.
52
0
 
31
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Ми то като няма да се оправя "резултата е един и същ така или иначе кои е на власт" така чее смело "хвани единия удари другия " никой доброволно няма да напусне България ей така бъди сигурен , никой не е толкова луд , та затова тази тактика е желязна и изпитана в боя, едните като почнат да пискат се оправдаваш с другите и обратно. Сейр както е казал Бай *** . Никой няма доброволно да напусне България бъди сигурен . Те и гърците така се писаха .
51
2
 
33
 
! Отговори
Inna преди 12 години
Samo zaglavieto prochetoh i se otkazah zaradi negramotnoto pisanie / ... v u nas /.Sram za negramotnite draskachi !
50
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кражбата по линия на ДДС е отдавна национален спорт.Тук сработва крадливия ген на българина и вродената му селска тарикатщина.Закъсня създаването на Финансова полиция.В страна с висока степен на корупция и крадлива психика ТЯ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.
49
0
 
32
 
! Отговори
koko преди 12 години
а верно ли ?!?!?!?!!!!
48
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"инак точно за 24 часа могат да се оправят нещата"Живей с тая заблуда :) Дори на секундата да се оправи България и да се отърси от всички проблеми, да придобием по всички показатели средни нива(на развитие, на растеж и т.н.) ще са необходими около 40-50 години за да докараме нивото, при което наистина бихме се чувствали комфортно.Затова - спасяваме се поединично. В Германия. В Англия. В Франция. Всъщност произволна държава от Европа да си избереш, няма как да е по-зле от тук. За съжаление.
47
3
 
36
 
! Отговори
49-ти говнар преди 12 години
Ай сиктир бе, май само ти не си чувал за правешкия клан Златеви, господарите на другаря Боко Тиквата, наш'то премиерченце-клоун. Ако не си то е щото явно си *** по природа
46
1
 
33
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
А ти какво си изпънал от задното си отвърствие, май само ти си разбрал. Хапвай си ***, явно им разбираш, и не се мъчи с неща, дето не са за тиквата ти и хич не си наясно :)))
45
1
 
35
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Пълни глупости , България се краде като за световно , тоя кокаин е пълна глупост (замазване на вече осраното ), въпроса е че прекалено много маймуни висят на клона и той взе че се счупи което пък е напълно логично с оглед *** и чалгарско руско еврейска политика , инак точно за 24 часа могат да се оправят нещата , ни една мутра , ни Уорлик ще е жив , просто това е цената . Има даже един виц удряш еврейна и казваш че руснака е виновен , после удряш руснака и казваш че еврейна е виновен .
44
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Българин",свинска *** е на женския ти родител органа от който си се изсухлил!Във всички нормални държави са с маски,защото не задържат само плюнки,като теб,ами и хора,които могат да посегнат на семействата им после,но си толкова *** и озлобен ***,че нито можеш да видиш,нито да разбереш нещо.тези хора задържат този,който службите им разпоредят,но какво да обяснява човек на тъпан,като теб.
43
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
47-големи *** си дефикирал!!!
42
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
41,42-НЕ ТЕ НЕ СА РОБОКОПИ-ТЕ СА ОБИКНОВЕННИ МОМЧЕТА-КОИТО СИ ЗАЛАГАТ ВСЕКИ ДЕН ЖИВОТА ЗА 500 ЛВ.А ТИ СИ ***-АМА НЕВЕРОЯТЕН.