Пловдивчани печатали фалшиви тескерета за турци

Шефът на бандата организирал и превоза на нелегално влезли комшии
Обновена: 24 май 2012 16:54 | 24 май 2012 15:57, Бойчо Попов
37
 Пловдивчани печатали фалшиви тескерета за турци
С този принтер също са се печатали фалшиви документи. Снимка: МВР

Пловдивски полицаи са разкрили престъпна група, занимала се с изкупуване, преправяне и разпространение на фалшиви български документи.

При операцията са иззети две компютърни конфигурации, лаптоп, цветен принтер, скенер, специализиран софтуер, множество заготовки за документи, специално фолио, ламинат.

Полицията във втория по големина български град е получила информация за група мъже, които се занимавали с изкупуване, преправяне и разпространение на фалшиви български документи за самоличност.

При разследването станало ясно, че Р.А. /47 г./, Р.Д. /52 г./, С.И. /42 г. и Т.А. /42 г./ доставяли лични карти, свидетелства за управление на МПС и паспорти по поръчка на Р.А. /44 г./, който организирал по-нататъшното им преправяне. Освен че приемал заявки за изготвяне на фалшиви документи на турски граждани, желаещи да преминават свободно границите на ЕС, пловдивчанинът организирал и превоза им на територията на страната.

За целта 44-годишният мъж поддържал контакти с двама превозвачи от Врачанска област, които вземали чужденците на българо-турската граница и ги транспортирали до границата ни с Румъния.

За изготвянето на фалшивите документи Р.А. се ползвал от услугите на друг пловдивчанин - И.Ц. /40 г./, криминално проявен и осъждан за подобно престъпление.

При претърсване на два адреса в Пловдив са били иззети изкупени истински документи за самоличност, заготовки за фалшиви документи, снимки и компютърна конфигурация. Там били заловени и четиримата мъже - Р.А. /47 г./, Р.Д. /52 г./, С.И. /42 г. и Т.А. /42 г./, всички от Пловдив.

В момент на уговаряне на нова поръчка за направата на неустановено брой неистински документи на 22 май двамата мъже – Р.А./44г./ и И.Ц./40г./ били задържани. Срещата се е състояла в апартамента на И.Ц.. От там полицаите иззели две компютърни конфигурации, лаптоп, цветен принтер, скенер, преносима памет с 152 файла със сканирани български документи за самоличност, специализиран софтуер, множество заготовки за документи, специално фолио и ламинат. Били са открити испанска шофьорска книжка, преправена лична карта и голям брой снимки на лица с прикрепени към тях данни за ЕГН, имена, ръст и тегло. Намерени били и дипломи за средно образование, ловни билети, свидетелства за съдимост, множество печати на различни държавни институции.

След изтичане на 24-часовата мярка „задържане под стража“, на И.Ц. и Р.А.- мярката е удължена за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
патриот преди 11 години
Как ми се иска да духам супата , но и супа няма вече ! Ха да не се опитваме да мерим х.... с Турция , че ставаме смешни !
28
3
 
4
 
! Отговори
гурбетчия до 31 преди 11 години
Пишеш със *** си ,по-вероятно от злоба отколкото от незнание!Искаш да кажеш ,че 6-7 млн. емигранти в Европа поддържат 85 милионна Турция?!А турската лира девалвирала?! Затова ли преди 5г. 1 лев се равняваше на няколко милиона турски лири ,а сега 1 лв. е почти равен на 1 турска лира?Колкото и да ви е мъчно турската икономика може да се сравнява с икономики като немската,английската и пр., турската стока е навсякъде по света ,а само от туризъм Турция печели на 30 млрд. долара годишно!Майтапчия
27
1
 
6
 
! Отговори
турците са бедни преди 11 години
Ако не са миячите на чинии и хамалите, работещи в ЕС, другите турци ще изпукат от глад. Гастарбайтерите изпращат пари на роднините си и ги издържат. Всъщност от тях се формира и фалшивия ръст на икономиката. Въпреки това дефицитът по текущата сметка астрономически расте, девалвира лирата и расте кредитния бум. Скоро ще има обратен тренд и ще лъсне истината за балонния "просперитет"! Язък за големите суперлативи! А къде е златото от окрадените поробени държави! Май изтече в тръбите на "Набуко"!
26
0
 
1
 
! Отговори
до драскача преди 11 години
Като плюеш по щастлива ли си?В единият сайт си "Анна", в другият си "Закъснял" - трябва много голямо самочувствие да имаш, за да пишеш такива простотии, където ти падне...
25
2
 
6
 
! Отговори
от Турция бягат преди 11 години
калпазаните ,които отиват в Германия да живеят от помощи без да работят ! Иначе в Турция животът е много хубав за работливите хора ,заплатите са нормални ,а на 45г. може да се пенсионираш ! Но лошото е ,че Турция не търпи мързеливци и именно те бягат назапад !
24
2
 
10
 
! Отговори
НФСБ и Хайтов преди 11 години
Смело пишете имената на турчака и ***, то е ясно и на децата, че всичката престъпна *** се крие зад думата "българин".Българите при хан Крум са били най-читавия народ на Европа! При него кражба, лъжа,мързел,завист и алчност са били непознати. Затова цели племена и държави доброволно са се приобщавали и присъединявали към Българското царство. За съжаление тук са дошли и ***, *** и исторически сомнамбули...
23
0
 
3
 
! Отговори
do anna преди 11 години
да си чувала нещо за линеар А и линеар Б случайно?поинтересувай се малко,преди да пишеш глупости
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Тескере" ... Точно днес на 24 май ли ще го напишете така бе потурчени репортерчета ?
21
2
 
5
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Ще ви напиша нещо , ама ще ме изтриете ,затова по-добре да не ви пиша !
20
11
 
6
 
! Отговори
анна преди 11 години
През 1708 години Петър задава поръчка на едно холандско ателие да състави съвременен шрифт на кирилицата.До този момент тя се е състояла само от главни букви със заоблена форма.Холандците въвеждат не само малки букви, но и допълнителни такива заимствани от латинската азбука (която сама по себе си пък е заимствана, чрез етруските от гръцката азбука също), както и латинизиране на шрифта, т.е. изписване с прави линии с тънко и дебело.Тази азбука е известна, като ГРАЖДАНСКИЙ ШРИФТ. Да се върнем на набедения за автор на кирилицата Климент Охридски. Той не е написал тази азбука щото тя в почти в съвременни по вид букви съществува още в 3 век пр.хр. -14 век сл. христа ти век в Египет. На нея са писали коптските християни Коптска азбука. Кирилицата не Е нищо друго освен КОПТСКА АЗБУКА дооформен вариант на гръцката още от 4 век До кога българската държава ще празнува БУТАФОРНИ ПРАЗНИЦИ и до кога истината ще се крие от народа.
19
3
 
3
 
! Отговори
анна преди 11 години
12За да разберем какви са заслугите на Кирил и Методий трябва да знаем какви са били домогванията и противоборствата между западната и източната римска империи, които се пръкват от империята майка , чрез нейното деление. Вместо да си помагат една на друга те си съперничат в идеология и надмощие.Там където имаме католицизъм се е наложила латиницата, а там където имаме източноправославие се е наложила кирилицата- Румъния е източноправославна и до 1860 годи
18
7
 
7
 
! Отговори
до18 преди 11 години
Айде , айде 8 млн "кюрди" само в Германия има ;)) Всички ви знаят колко сте скъсани , за това не ви искат в Европа ;)) А най - смешното е , че голяма част от българските "турци" пишещи на бъларски , с български имена са най - често помаци и *** , ама и те като русофилите с майка рускиня забърсана през 70-80 на българското черноморие ги тресе шизофренията :)))
17
0
 
11
 
! Отговори
Maks преди 11 години
" Днес.бг " днес за втори път използвате неподходящи думи в заглавия на статии които професионалисти в журналистиката не би следвало да използват. Явно написалият статията " журналист " се е провалял на изпитите по Български език. Сменете си "журналистите" които не могат да пишат на родния език с такива които могат.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повечето от "турците" във Франция са кюрди. Почти половината в Германия също.Кюрдите бягат от Турция особено след идването на власт на Ердоган на всички кюрди в Турция се гледа като на терористи.
15
10
 
9
 
! Отговори
tur4in преди 11 години
ot tursia bqgat kurdite zashtoto ne nemat darjava . no v balgaria bqgat balgaria ot sobstvenata si darjava. Balgaria si ostava na ***.
14
13
 
9
 
! Отговори
TR преди 11 години
Velika Bulgaria a byagat za6to li.....
13
7
 
17
 
! Отговори
BG преди 11 години
Велика Турция а бягат защо ли,,,,,
12
4
 
26
 
! Отговори
of преди 11 години
Журналяги, може ли на 24 май да използвате тескере ???Ашколсун бре, серсемино, разбираш ли ....
11
0
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Алъшверишът е вървял на...едро и някой е завидял на...бизнесмена от българо-турски произход.Цяло...чудо е,че органите са ги...заловили,защото те не са се и...криели.Вършели са спасително-хуманитарни...акции на границата с една...братска държава,за подобряване на...генофонда ни.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До тука с приказките за велика "турция" :)))