Автобус уби мъж на зебра в Ямбол

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна
Обновена: 6 юни 2012 12:09 | 6 юни 2012 11:49,
61
Автобус уби мъж на зебра в Ямбол
Снимка: архив, Булфото

Мъж на 58 години загина, след като бе блъснат от автобус на пешеходна пътека в Ямбол, съобщиха от областната
дирекция на МВР.

Пътеката е на натоварения централен булевард "Димитър Благоев" .

Водачът е изпробван за алкохол, пробата е била отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неприятна история,жалко за човека.
54
1
 
2
 
! Отговори
ни преди 11 години
а и умрелите по пешеходните пътеки сте идеален пример, който давам на децата ми , какво ще им се случи ако не пресичат, така както им казвам.
53
1
 
4
 
! Отговори
ni преди 11 години
щом и шофьор с 35 год стаж не може (колкото и да му се иска това) да извади поне един аргумент в защита и да оправдае идиотизма и талибанщината на пешеходците, значи че няма какво да говорим. Колкото и да се дуете по форумите, вие (*** пешеходци) пълните гробищата, а не ние. А шофьорите ударили малоумно пресичащ пешеходец никога няма да отидат в затвора - колкото и да се пънете.
52
0
 
1
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
Отговарям - стой си на село. Там има не повече от 2-3 пешоходни пътеки и броят им няма да затрудни.Радвам се, че научи нещо от мен.
51
3
 
4
 
! Отговори
ni преди 11 години
до 35 с 35 год стаж, спира се на всяка пешеходна пътека , ако са 2-3 в целият град.А ако са три наредени през 10м , и въпреки това говедата пресичат на други две места по диагонал, като след като единият е почти премина, втори се сеща че трябва да мине, и тъкмо като е почти пресякъл и трети се сеща да пресича и после 4-ти , 5-ти и т.н - къде точно да се кара и къде да се спира - айде обясни ако можеш, все пак с 35г стаж - да научим и ние простите нещо, а не да ходим прости.
50
3
 
2
 
! Отговори
катаджия до 53 преди 11 години
Ако имаш свидетелство за управление на МПС,моля да ми дадеш номера за да го изтрия от регистъра.От написаното от теб разбирам,че би било страшно,ако си шофьор.Не разбирам,кой те излъга с тоя номер за виновния пешеходец?Няма такъв.В закона за виновни пешеходци не се говори.Говори се за забрана за рязко излизане на пешеходците на платното за това,че са длъжни да се огледат преди пресичане и да се съобразят със скороста на МПС-тата участващи в движението.Да де *** удариш ли го Бог да ти е на помощ.
49
2
 
1
 
! Отговори
ни преди 11 години
и един пример за това трябва ли винаги да си ползваш правото което ти е дадено от закона - защото закона все пак е писан от хора, някои от които може да са ***, слабоумни и т.н.Всеки има право да скочи от Аспаруховият мост, нали? Забранено ли е ? - Не. Ами що не се възползвате? Ами защото явно не сте достатъчно *** за да скочите? Но за да скочите пред преминаващ 2-тонен автомобил явно сте достатъчно.
48
3
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 11 години
Не приписвай собствената си простотия на другите!Пешеходецът НЕ ВИНАГИ е с предимство и в много случаи е виновен. Това може да се случи и на пешеходна пътека. Не е справедливо да се вкара в затвора шофьора, само защото пешеходеца внезапно му е скочил под колелалата независимо дали е на пешеходна пътека или не. В общи линии в София шофьорите се поочовечиха, но предполагам, че извън София е доста зле, поне по навиците им на шофирането когато дойдат в София.
47
0
 
2
 
! Отговори
ни преди 11 години
до 50, знам - но въпреки, че и аз пресичам , съм си жив. Е, вярно не всеки път се възползвам от малоумното "предимство" дадено ми от закона за движение по пътищата - но съм си жив.
46
1
 
4
 
! Отговори
ни преди 11 години
*** го кажи това , че няма виновен пешеходец, на КАТ които за първите 3 месеца на годината са глобили 5000 неправилно пресичащи пешеходци.Или пък *** в Германия и се опитай да пресечеш , там където няма светофар и ппътека, и тогава ела да разправиш как е , или ще разберем по некролога ти.
45
0
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
Изключител *** човек си!
44
3
 
3
 
! Отговори
ni преди 11 години
наистина, няма виновен пехеходец, има само мъртъв
43
13
 
1
 
! Отговори
до обективен преди 11 години
Стига си писал простотии бе.Пешеходеца си е пешеходец и където да пресича е с предимство.Без значение има ли пешеходна пътека или не.Няма виновен пешеходец,тва е положението.
42
5
 
4
 
! Отговори
баче кико преди 11 години
ЖЕНА ШОФЕР НЯМА
41
4
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
Да там шофьорите са други, но и пешеходците са други - не скачат да пресичат 4 лентови булеварди където на тях им е удобно! Да им пратим на тамошните шофьори 1000 от нашите пешеходци - без култура и инстинкт за самосъхранение, не само на собствения, но и на живота на децата им, и на другите участници в движението, да ги видим колко време още пешеходеца ще е "господар" на пътя. Защото тук масово се глобяват шофьорите, а пешеходците нарушители никой не ги закача.
40
0
 
2
 
! Отговори
Пешеходна пътека преди 11 години
Закон за движение по пътищатаДопълнителни разпоредби... 6. По смисъла на този закон:...54. "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.-----Предимствата и отговорностите в този закон се отнасят за всяка една пешеходна пътека по еднакъв начин.Зебрата няма повече предимства.
39
0
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Информацията в статията е пак недостатъчна. В случая виновен може да е както пешеходеца, така и шофьора на автобуса. Все пак обикновено виновните са шофьорите, а не пешеодците. Примерно от 100 такива случая, при един е виновен пешеходеца, а при останалите 99 виновен е шофьора. За съжаление много масова практика е шофьорите да увеличават скоростта преди пешеходна пътека, а не да я намаляват. От една страна да "изпреварят" пешеходеца, а от друга страна да го накарат да се откаже да пресича.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На всички ербап-шАфьори им пожелавам да идат да карат из Европа! Или по-добре - в САЩ!Там нарушенията на пътя за криминализирани в повечето щати
37
1
 
11
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Ти явно никога не си стъпвал в чужбина,та затова не знаеш,че там пешеходците са господари и това се приема за нормално,никой не ги притеснява,а и културата на водачите е друга.Не съм чул някой да си позволи да използва клаксон.Всеки пропуска пешеходеца,защото така е по закон(вече ви цитираха и текстовете от закона,които важат и за тук,но които вие явно не познавате!Как да го обясниш обаче на *** и Андрешко?
36
9
 
5
 
! Отговори
но преди 11 години
и онази балерина в Америка, и за нея ли са виновни българските шофьори, а?*** с добитъка.Аз твърдя че българските шофьори са едни от (да не кажа )най-добрите в Света. Имайки предвид колко неграмотно пресичат пешеходците в България. И има само по 1 -2 смъртни случая на седмица. Ако същите пешеходци отидат където и да е по целият свят и почнат да пресичат както в Бг, ще бъдат мъртви до вечерта. Само че те там пресичат по-ниски от тревата,