Двама загинаха при тежка катастрофа в Стара Загора

Край изхода на града се сблъскаха лада и мотоциклет
Обновена: 7 юни 2012 17:39 | 7 юни 2012 17:39, Красимир Ангелов
115
Двама загинаха при тежка катастрофа в Стара Загора
Мястото на тежката катастрофа. Снимка: ОДМВР-Стара Загора

Тежка катастрофа в Стара Загора отне живота на двама души, съобщават от Областната дирекция на полицията.

Около 09.20 ч. по улица “Патриарх Евтимий”, близо до бензиностанция “Лукойл”, лек автомобил ВАЗ “2104”, със софийска регистрация, управляван от 48 годишен мъж от Стара Загора, предприема “обратен завой”, в резултат на което в него се блъска движещия се зад него мотоциклет “Сузуки”, със старозагорска регистрация, управляван от 28 годишен мъж от Стара Загора.

От сблъсъкът между мотоциклета и лекия автомобил ладата се обръща по таван.

В резултат на катастрофата на място загиват водачите на автомобила и мотоциклета, а пътуващия в леката кола 56-годишен мъж е настанен в болницата в Стара Загора с множество травми. Няма опасност за живота му.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
23
 
! Отговори
Моторист преди 11 години
По начинът на огъване на ладата плюс фактът, че е обърната по таван съдя, че мотористът е карал минимум със 150 км/ч. Съмнява ме да е повече, защото както виждам има табела и респективно мотористът да е бил най-много на втора (първа скорост на повечето мотори над 600 кубика свършва на около 120). А това, че шофьорът на ладата е правил обратен завой също не е малко. И двамата са си понесли последиците то тъпотията си. Бог да ги проси. Да се оправя оцелелият.
54
4
 
6
 
! Отговори
Майничка преди 11 години
От тук се вижда колко е изгнила тая Лада. Крайно време е колите над 20 години да бъдат преглеждани щатно при прегледите. И като гледам как е обърната от 200 кг. ми е пределно ясно, че донора е карал с над 100.
53
1
 
8
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 66Е, с 200 според мен по- скоро щеше да е близо до разцепване ладата, тъй като се вклинява перпендикулярно в нея, така че това са художествени измислици. Ладата не е от най- стабилните коли на пътя, нито е най- тежката, но определено и двамата сами са си изкопали гроба.
52
8
 
0
 
! Отговори
Ime преди 11 години
А не съм те прочел добре в началото, наистина.Но аз никъе не съм твърдял, че пича е карал бавно, просто ми писна всички да ръсят 150-200.Щот ладата в случая /както някой долу отбеляза/ и със 70 да я бе ударил, щеше да се обърне. А 70 не е 200...
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди години видях катастрофа между мотоциклетист / естествено самонадеян / който си мислеше , че може да се пребори с една ГАЗ-ка. Така се шибна в предния калник - перпендикулярно , че изхвърча поне на 4 м. височина и се стовари , като чувал с картофи на 15-тина м напред . Стана и се отърси , като мокро куче и тръгна на някъде без да знае , на къде ! ГАЗ-ката беше изместена на около 5 м. , но иначе и нямаше нищо . Мотора беше купчина желязо , а пича даже и в болница не отиде !
50
0
 
9
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 62Не, нищо по- оригинално не измислих. Ако беше обърнал внимание още на първия ми коментар, там заявявам, че за мен шофьора на ладата има вина, но също така и моториста се е движил с висока скорост. Виждам, че си стигнал до заключението, че има *** и на 2 и на 4 колела, затова не е нужно сляпо да защитаваш "колегата".
49
7
 
3
 
! Отговори
Ime преди 11 години
Незнам кой ми копира името, но за негово съжаление имам Suzuki Marauder. 60- аз пък съм от по- малко шофьор, но пък изключително рядко виждам шофьори /на коли, камиони, етц/ да спазват правилата за движение...нямам нищо против, измежду мотористите наистина има с лопата да ги ринеш. Също както измежду почитателите на колата, нали се сещаш. 56 не мисля да ти се обяснявм, че не си се качвал на мотор ми е пределно ясно, а че си *** го показваш сам. Стъпка- нищо по- оригинално не измисли?
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тези дни си карам с 90-100 и наближавам един автомобил като се залепих за него защото идваше завой и никаква видимост в този момент ме изпреварва мотор с поне 140 защото изникна от нищото ..За 40 г не съм срещал моторист който да спазва правилата за движение !
47
3
 
5
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 55 Сега разбирам какво си имал предвид че и с двойки по физика се минавало в горен клас, ти просто си говорел за себе си.
46
3
 
10
 
! Отговори
как се заблудих преди 11 години
Яба си майката!А аз си мислех,че тези каращи маторе са безсмъртни!
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво 54
44
7
 
5
 
! Отговори
Ime преди 11 години
53 това е проблема на повечето профита тук. Изобщо не знаят с колко се е движил мотора, но според тях "стабилната" лада е като трупче на пътя... Хеле тихата стъпка... Да не съм ти учител...52- виждал съм загинал моторист /познавах го, мир на праха му/ карал с 20 /доказано и от видеокамери/, ама какво ви разбира главата..
43
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колеги, кажете си направо, че емоционално съчувствате на починалия с ладата, а ония *** със сузукито ви вади очите! Но обективната действителност показва, че виновен за катастрофата е човека с ладата.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ладата може да се обърне на завой и без подпомагащ удар, а от друга страна кой и кога е констатирал надеждно скоростта на моториста?
41
1
 
5
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 48Обясни на физичен език станалото, като вземеш предвид, че двата обекта са в движение.
40
6
 
8
 
! Отговори
Vlado преди 11 години
И двамата бързо ги е застигнало възмездието...Единият е правил обратен завой на забранено място,а другия е карал безумно бързо.
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Факт е, че и двамата са виновни от това, което се разбира, но цялата тази трагедия нямаше да се случи със сигурност ако мотористът е спазвал правилника. Всички знаем много добре, че лятото дойде ли, то става ад по пътищата с смотаните пистови мотори. Явно всички те имат договор с Господ и се мислят за безсмъртни.Трябва да се предприемат някакви сериозни мерки към тези обезумели хора с пистови мотори.
38
3
 
6
 
! Отговори
Ime преди 11 години
43- както писах по- долу - седнете си на задниците и поучете малко физика...то верно, че вече и с 2ки се минав в горен клас, ама...
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе много прости хора има тук, толко пък да не знаете правилника и степенуването на нарушенията!Обратен завой от най-дясна лента на четирилентов път с двойна непресечена линия! Какво изобщо има да се коментира и с 70 да кара мотора - пак в най-добрия случай без крака ще остане, само дето на оня бангията няма да се завърти през покрив.Крайно време е да се направи една кампания за повишаване на вниманието и на двете страни, вместо Блатешки да празни хладилници.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е това е лошото в тая страна, че е пълно със скотове, които смятат, че закона е "врата у поле"! Големите, а и дребните нарушения ни превръщат в скотска държава!