Двама загинаха при тежка катастрофа в Стара Загора

Край изхода на града се сблъскаха лада и мотоциклет
Обновена: 7 юни 2012 17:39 | 7 юни 2012 17:39, Красимир Ангелов
115
Двама загинаха при тежка катастрофа в Стара Загора
Мястото на тежката катастрофа. Снимка: ОДМВР-Стара Загора

Тежка катастрофа в Стара Загора отне живота на двама души, съобщават от Областната дирекция на полицията.

Около 09.20 ч. по улица “Патриарх Евтимий”, близо до бензиностанция “Лукойл”, лек автомобил ВАЗ “2104”, със софийска регистрация, управляван от 48 годишен мъж от Стара Загора, предприема “обратен завой”, в резултат на което в него се блъска движещия се зад него мотоциклет “Сузуки”, със старозагорска регистрация, управляван от 28 годишен мъж от Стара Загора.

От сблъсъкът между мотоциклета и лекия автомобил ладата се обръща по таван.

В резултат на катастрофата на място загиват водачите на автомобила и мотоциклета, а пътуващия в леката кола 56-годишен мъж е настанен в болницата в Стара Загора с множество травми. Няма опасност за живота му.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...стига ве, там има непрекъсната осева линия! Според Вас това дава ли право на четриколесното на обратен завой? Не. Именно с това нарушение е започнала трагедията.
34
2
 
10
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 36Ти още малко ще го изкараш, че пистака се е движел с 50 км/ч, а ладата без хидравлика е тръгнала да прави обратен с висока скорост.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То ей така се обръща Лада по таван...Тоя с мотора трябва да е карал с 200....
32
1
 
8
 
! Отговори
Хейтър преди 11 години
Или както се вика, мотористът е получил груби механични увреждания на тялото, несъвместими с живота.Жалко и за двамата.
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от описаното следва че водача на ладата е виновен, защото прави обратен завой на двойна непрекъсната линия в средата на пътя! Изнасяйки се в ляво за да завие, е засякъл съвсем неочаквано моториста. В момента на завоя, ладата е силно наклонена на дясно и след удара на моториста от лявата и страна се е обърнала сравнително лесно. Водача на ладата вероятно не е забелязъл изобщо наближаващия мотор, защото в такива случай, вниманието му е насочено към насрещното платно, в което ще се включи. Кофти!
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С какъв акъл трябва да си, за да си купиш пистов мотор в България и да го караш по смотаните ни пътища?!?! Не говоря за човека, който е загинал, а по принцип...
29
4
 
5
 
! Отговори
Ime преди 11 години
25 говориш гллупости. Ако ладата беше само намалила 1во нямаше да е обърната и 2ро нямаше да е странично на пътя.27 стига с тая корост, поучете малко физика.
28
2
 
4
 
! Отговори
1 ot stz преди 11 години
snimkata ne e ot Stara Zagora ,snimkata e ot edno selo otdale4eno na 3 km ot ostnakite na toroviq zavod
27
21
 
8
 
! Отговори
Потърпевш преди 11 години
За тия дето хранят мотористите по дефолт - да умирате до кофите за да не ги цапате! По абсолютно същия начин мене ме преби бакшиш и ми строши крака на кръговото на Драгалевци (докато го строяха) мъндахерца с 10-15км\ч в дясно, изведнъж на 90 градуса през двете платна.... аз прелетях половината кола и кацнах в насрещното, жив, в шок, но не можах да стана... всичко това с 40км/ч моя скорост... сега мачкам и бутам наред с джип, НО давам път на мотористи и ги пазя. Сам съм си закон, няма оправия...
26
1
 
8
 
! Отговори
Andrey преди 11 години
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПРЕВАРВА - непрекъснатата линия означава, че не може да се пресича :)Поздрави
25
6
 
12
 
! Отговори
До 28 преди 11 години
Ей, ***, ти ли ми говориш за комплекси бре.Ей за това говоря. *** сте.. независимо дали сте със сузику или с друго.ДЕФИЦИТ НА МОЗЪЧНО ВЕЩЕСТВО точка
24
11
 
7
 
! Отговори
Ime преди 11 години
1- скороста изобщо няма нужда да е била висока. Ладите с нестабилни, пича први обратен завой на забранено, навярно с макс възможна скорост /колкото и да е тромава ладата.../ при което се накланя доста сериозно настрани.9- затова в норалните страни радарите снимат задницата на превозното средство. Ама ние сме ***.11- моторист съм, но те подкрепям.13- а ти сляп ли си та не виждаш непрекъснатата /двойна/ линия на снимката?14- тя ладата след обръщането си се е смазала сама, щот много здрава..
23
3
 
10
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Че шофьора на ладата вероятно носи някаква вина е ясно, но представете си с каква скорост се е движил моториста, за да смачка и преобърне тая кола.
22
6
 
12
 
! Отговори
до 1 и 16 преди 11 години
Не е отнел предимството на мотоциклетиста - намалил е за да направи обратен завой и оня го е хакнал идвайки зад ладата. Ако кола спре пред някого изведнъж на пътя тя не е в нарушение, в нарушение 100% е каращия зад нея, че не се е съобразил с дистанция, скорост и пътна обстановка, освен в случаите,когато предната кола направи умишлено нападение над тази зад нея
21
2
 
8
 
! Отговори
не на мотористите преди 11 години
ШАНС !!! Който и го търси... рано или късно си го намира...
20
5
 
24
 
! Отговори
Me преди 11 години
Моториста е хуманоид с дефицит на мозъчно вещество. Не един или два пъти съм виждал такива с поведение на господари на пътя. Веднъж излизах за ляв завой от симеоновски лифт на околовръстното (преди ремонта). От двете платна спряха за да ми дадат път да се престроя. Един с мотор обаче цепеше по осовата линия с бясна скорост. С периферията си го видях и го пуснах да се трепе другаде. Може ли да виждаш, че стотици метри автомобили са спрели и дават път да се изтеглим, а той простака кара все едно няма никой там. Следващата седмица пътувах по околовръстното в посока Младост. На същото място.. същата сцена, само че колегата който всички бяха спрели за да му дадат шанс да мине, не бе видял ***. *** слава богу бе живо, прескочило капака и се отръскваше. Мотора му набучен в калника (точно на осовата линия).
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, ваша работа ли е да съдите този и онзи и дс отдичате така е било иначе е било! Нито сте били там, нито сте наясно какво точно се е случило! Факт, че вече ги няма! Нека почиват в мир!
18
0
 
12
 
! Отговори
pantudi преди 11 години
сега при свети Петър да си преговорят листовките и ЗДП
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Линията е двойна непрекъсната, така че със сигурност е забранен обратния завой и завой наляво. Иначе платното се води по 2 платна в посока, така че може да се изпреварва. Единият джигит обръща където не трябва. Другият джигит кара прекалено бързо. Там ограничението е или 50км/ч, но даже си мисля, че беше 40км/ч.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забележете - това става в града, където скоростта трябва да е под 50!