Депутат от ГЕРБ арестуван за търговия с влияние*

Димитър Аврамов поискал 50 000 лева дарение, грозят го 6 години затвор
Обновена: 18 юли 2012 06:39 | 17 юли 2012 22:10,
279
Депутат от ГЕРБ арестуван за търговия с влияние*
Работата по случая продължава. Снимка: архив Булфото

Депутатът от ГЕРБ от 41-вото Народно събрание Димитър Аврамов е задържан за търговия с влияние, съобщи Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор, пред "Фокус". Депутатът е задържан при специализирана операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство - за поискан и получен дар от 50 000 лева, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

Заради депутатския имунитет, Аврамов е задържан за 24 часа с полицейска мярка. Главният прокурор Борис Велчев е уведомил за случая председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Утре сутринта ще бъде поискано сваляне на депутатския имунитет на Димитър Аврамов.

Името на Аврамов нашумява през март миналата година, когато заедно с друг депутат от ГЕРБ - Стоян Гюзелев, бяха осъдени за конфликт на интереси по сигнал на съпредседателя на Синята Коалиция Мартин Димитров. Те са предложили и гласували поправка в Закона за земята, коята е облагодетелствала самите тях. Те с бяха глобени с по 5 000 лева.

Аврамов е член на парламентарната комисия по земеделието и горите.

Според Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен за търговия с влияние, Аврамов може да получи до 6 години затвор или глоба до 5000 лева.

По-рано днес шефът на ГДБОП Станимир Флоров соъбщи, че двама служители на ГДБОП, един бивш техен колега и криминално проявено лице са задържани тази вечер при спецоперация.

Той обясни, че на този етап не може да съобщи защо са арестувани четиримата мъже. По данни на БНТ става дума за изнудване.

По думите на Флоров ”за услугата, която са извършвали”, задържаните са получили общо 50 000 лева.

Работата по случая продължава. Със случая са се заели представители на ”Вътрешна сигурност”.

*Информацията е актуализирана към 23:15

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
ив преди 11 години
то затова ще стават атентати защото българския политик който е лицето на България само гледа да краде а не да мисли за хората
185
0
 
3
 
! Отговори
градски преди 11 години
какво се правят всички от ГЕРБ на изненадани нали те са си редили листите преди изборите , предложенията за депутати са техни . Мислите ли че няко случаен е записан без препоръката на конкретно този на силаната дама в ГЕРБ - Фидосова / онази с ... широката талия , която искаше да уреди двойкар за началник на митницата в Лом . Мислите че Б.Б не знае кой чий е в листите ?? Айде бе Ами неговият любимет Лъчо *** ?? той също се застъпваше за приятел митничар , даже ходи за безплатен телефон ... Б.Б също се застъпи за приятел митничар / дето онзи бил с инфаркт пък заедно ритали футбол / и бе дал егн-то му ... пък Танов звъня на това егн... И сега ха колко е лош аврамов , мали какъв човек имало сред нас ...... да бе - голяма изненада . Б.Б ако малко се напъне и сметне веднага поне 30 от неговите човечета са за отсрел , защото по родните си места са бейове и всемогъщи , всеки от тях се снимал с Б.Б и... тази снимка е егати и пропуска ... Да са му честити на Б.Б избраниците му......
184
1
 
3
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
ДА БЪДЕШ ГЕРБЕР НИКАК НЕ Е ЛЕСНОСЛЕД КАТО СИ СВИКНАЛ ДА КРАДЕШ НЕЧЕСТНОПОНИКВАШ И ОТНОВО РАЗЦЪФТЯВАШОТ МУТРА ДА МИНИСТЪР СЕ ВЖИВЯВАШНЕ ИСКАМ СУХИ ВЕЙКИ ГОЛИ КЛОНИ-- ПАРИ ДА ГАЗЯ ЧАК ДО КОЛЕНЕТЕДА МИ НАПОМНЯТ,ЧЕ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ СЕЗОНИАЗ ЩЕ КРАДА,А ВИЕ-ДОЛУ,МРЕТЕДА БЪДЕШ ГЕРБЕР НИКАК НЕ Е ЛЕСНОДА ТЪРСИШ НАЧИН КАК ДА ЗАБОГАТЯВАШО КАК Е ГОТ И КОЛКО Е ЧУДЕСНОКОГАТО СЪС НАРОДА СЕ ***
183
0
 
1
 
! Отговори
дд преди 11 години
д-р Светозар Василев - член на ПП ГЕРБ, шеф на Агенцията по храните в Пловдив, с най-голямата лаборатория за храни в Пловдив - Алименти, това дали е търговия с влияние?
182
0
 
2
 
! Отговори
Мечо преди 11 години
Първият посочил всички правописни грешки получава 100 лева.
181
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде се скри Тиквата в последните 3-4 дни? Нещо не се вижда да реже ленти? Това е най-гнусното управление за цялата история на България! Защо трябва да чакаме да свърши законно мандатът им, време е сами да ги изринем от властта.
180
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, всъщност, само потвърждава онова, което в Европа знаят, а и са ни го написали в Доклада.
179
0
 
4
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
100 % това е постановка за отклоняване вниманието на общиството. Сега медиите вместо да се занимават с доклада на ЕС и да питат кой не сие свършил работата-полиция, дознатели, прокуратура, защо парламента не е направил необходимите законодателни промени, защо няма реформи в съдебната система, защо министър председателя осъществява политически чадър/Мишо бирата/, кои са политиците сраснали се с престъпните групи и още какво ли не, услужливо им бе намерена нова тема за коментари.ЩЕ ИМА И ОЩЕ ТЕМИ.
178
0
 
0
 
! Отговори
Bez komentar преди 11 години
A dnes predi175 god be roden APOSTOLA NA SVOBODATA-VASIL LEVSKI!!!!!APOSTOLE,APOSTOLE za takiva li "li4ni"potomci si dade jivota?????
177
1
 
7
 
! Отговори
Добро утро!!! преди 11 години
е сега ще плати глоба от 5 000 лв и ще прибере 50 000 ...да са му честити ...представям си как са го арестували с торта и свещички ..как да не се ядосваш когато такива ти упражняват влияние и прибират паричките !!!! каде ще ходиш българино ? какво ще направиш притиснат между две стени !!! едната е стената на мафиотското управление а другата е страха на слабия и изнемощял народ превърнал се в слепота !!!
176
0
 
19
 
! Отговори
селянин с тояга преди 11 години
Хей, мошеници! Що крадете народа, бе гавази смотани? И за какъв сте 240 чучела в Парламента? 25-милионна Холандия е със 150 депутати, а тук - двойно повече, при 10 пъти по-малък Брутен Вътрешен Проукт. 40 читави депутати стигат на тая бедна държавица! Няма ли сами да го проумеете, или трябва да ви изметем насила?
175
1
 
8
 
! Отговори
СПЛД преди 11 години
На всички е ясно, че това е ЕВТИНА постановка за доклада, ако беше СКЪПА постановка за доклада... щеше да е арестуван преди, а днес щяха да му четат дългат присъда на последна инстанция без право на обжалване... ас ега щес еповторя - условно и тихомълком на заслубено местенце за изпълнен дълг към БКП... тва де ГЕРБ....
174
1
 
7
 
! Отговори
СПЛД преди 11 години
Жертвата на доклада... е нищо после условно и някъде на топло местенце.. дане се бърка със затвор разбира се....
173
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фрапантна безочливост и алчност - запазена марка на герб.Дори не шокира публиката.А тиквата пак ще си нарцисира.
172
0
 
5
 
! Отговори
до реалиста преди 11 години
Не си прав за това ,което пишеш.Поне 70% от депутатите и другите Ръководители са си изкарали така дипломите ,а и не само те.
171
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ауууу , така се учудих на тази новина, че цяла нощ сън не ме хвана !
170
2
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
странни съвпадения стават в страната ни - пожар гори точно когато се приемат промени в закон за горите, депутат 'арестуван" точно когато пристига доклад от ЕС...последното - с един удар 2 заека - отклонява се вниманието от доклада и се харесваме на ЕС...подобни "търговия в влияние" гербери правят всеки ден, как пък точно вчера решиха да закопчаят някой..Бойко се е поучил от партията на която е член от 18годишен - БКП - знае, че за да запазиш ламята трябва да жертваш някой (както "свалиха" Живков
169
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук всички плюят я ГЕРБ, я БСП, но другата година пак ще си ги изберем. Има ли смисъл от това плюнчене само?!?!
168
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! Още едво доказателство, че при управлението на ГЕРБ няма политически чадъри дори върху собствените депутати! Не си спомням при управлението на костофф, царо и тройната ламя да е имало арестувани депутати от управляващите, а беше невъзможно и да си го представим! Р. Овч. и глЪвЪтЪ само ги отстраниха от постовете и за утешение си останаха депутати! Нямаше дори "строго мъмрене" за изцепките им!
167
5
 
17
 
! Отговори
PENE преди 11 години
Къде сте фенове на Тиквата !?Хайде защитете тоя наглец ! Или вече вие неудобно !? Сещате се , тоя веднъж вече беше ОСЪДЕН за това , че се опита да прокара лобистки закон нали !?Цялата сбирщина , наречена ГЕРБ е изградена от такива КРАДЦИ ! Като тоя , като ЦВ.ЦВ. , като оня с горите и да не забравяме за шефа - той е най-големият рекетьор ! Ако не вярвате , питайте хората ограбени от него - като Гриша Ганчев , Огнян Донев , Данбовците , и разни други "герои" срещу които се прилага тотален рекет!