Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас

Външно отрече Ал Кайда да е поемала отговорност за атентата
Обновена: 22 юли 2012 09:08 | 22 юли 2012 09:00,
208
Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас
"Хизбула" или "Ал Кайда"? Снимка: Reuters

Пръстов отпечатък, който съвпада с този на член на иранската групировка "Хизбула", е открит край взривения автобус в Бургас, съобщи за bTV израелският журналист Охад Хемо.

"Хизбула" или "Ал Кайда"? - кой в действителност е извършил атентата на бургаското летище все още не може да бъде официално потвърдено. Въпреки изявлението на " Ал Кайда Джихад" направено снощи, родното ни външно министерство отрече групировката да е поемала отговорност за ужасяващия взрив, при който загинаха 7 души.

По информация на израелските служби е възможно атентаторът и неговата група да са замесени в два неуспешни опита в други две държави.

Още по темата

"Преди няколко седмици е имало два неуспешни опита за атентати в Грузия и Тайланд. Там не се получи, но тук нападението беше успешно. Все още със сигурност не се знае кой стои зад атентата", каза Хемо.

Според разследващите израелски органи целта на терористичното нападение в България е била да има много повече жертви, допълва още журналистът.

"Службите в Израел смятат, че бомбата е била много мощна. Това, че е била на гърдите на атентатора показва, че вълната е била насочена и срещу хора извън автобусите. Късмет е, че са загинали само 7 души. Ако можем изобщо да говорим за късмет в този случай".

Според Охад Хемо страната ни е избрана неслучайно. Мерките за сигурност по българските летища били занижени и това е надделяло при избора на терористите.

"Тук всичко е свободно. Той е могъл да влезе лесно на летището. В другите страни не е така. Мисля, че трябва да промените нагласата си. Това отнема дълго време. Не става за ден или два. Все още тук всеки може да влезе на летището. Аз влязох преди минути там с чанта и никой нищо не ме попита. Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си. За да стане по-безопасно тук", смята репортерът от израелския Канал 2.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"с този на член на иранската групировка "Хизбула"" "Въпреки изявлението на " Ал Кайда Джихад" " - значи изявление е имало и е покрито? Значи изведнъж ливанската групировка стана уранска?!? Днес.бг вас кой ви купи? Кой евреин или Цвъки? Кой има изгода да изфабрикува доказателства срещу Иран? Колко дни минаха, че чак сега намериха тези "отпечатъци" и от кой член? Някой вече мъртъв? Нещо започна много да мириче на евтина манипулациа, евтина еврейско-американска провокация в посока нов война!
83
7
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Kolko mnogo glupoati i tapotii pishe tuk!Balgarina si ostava "balgarin "- tap i neveja!Po kakvo si prili4at i po kakvo se razli4avat organite za sigurnost v BG i evreiskata darjava?Prili4at si po tova,4e se nari4at organi za sigurnost,a se razli4avat po na4ina si na sashtestvuvane i efektivna deinost.Primer: Po BG letishtata ima kameri kakto i pri evreite.No,BG specialistite "polzvat"tezi kameri sled kato "gramne bombata",a evreite polzvat tezi kameri za da"ne "gramne bombata !OK?
82
6
 
26
 
! Отговори
Ч преди 11 години
НЕ Е ДОСТАТЪЧНО, ЧЕ НИ ВЪВЕДОХА В КОНФЛИКТА СИ, ЧЕ И АКЪЛ ДАВАТ. ЩО ЗА НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ ???????????
81
3
 
10
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
Злобата не е добър съветник, когато страдат невинни хора.
80
7
 
30
 
! Отговори
32 преди 11 години
Боко,наистина, ти разреши на ЦРУ и МОСАД да си правят игрите на наша територия-НЕ АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБ !!! А отностно новината-толкова е смешна ,става за днешен виц !
79
1
 
17
 
! Отговори
до 79 преди 11 години
Може и да си прав и един българин пострада. Сега те да платят на семейството му.
78
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия вече ни взимат за съвсем ***... докога ще лъжат най-безочливо?
77
5
 
18
 
! Отговори
6666 преди 11 години
НЕКА НЕКА УЛИЦИТЕ ДА СТАНАТ КЪРВАВИ РЕКИ НЕКА *** ГРАБИТАЕЛИ НА НАРОДА НЕКА ДА ВИ СЕ *** МАМАТА НЕКА ДА ВИ СЕ РАЗПИЛЕЕ БОГАТСТВОТОКОГАТО НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ ВИЕ КАКВО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ 1000 ГОДИНИ ЛИ БЕ БОКЛУЦИНЕКА ДА ВИ ЗАПУСТЕЯТ И ЗАМЪЦИТЕ И ИМОТИТЕ НЕКАНЕКА ДА ЖИВЕЕТЕ В ПОСТОЯНЕН СТРАХ И ДА СПИТЕ НА ДЮШЕЦИ ПЪЛНИ СЪС КРАДЕНИ ПАРИ ОТ НАРОДНИТЕ МАСИ НЕКАЩЕ ВИ СЕ *** МАМАТА
76
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След дъжд качулка е нашето. Е, сега чакам мъжът ми да дойде от летището, а той вече един час не си вдига телефона. Преди като кацне самолета той и веднага ще се обади, а сега го няма цял час. Кой знае какви проверки са вече. Но не е правилно това. Да проверяват чужденците, нашите българи са кротки хора. И помогнаха максимално, а после откраднали сме им бижутата! Срамота! От къде накъде ще страдаме, че тези израелци се карат с всички. Да не бяха идвали най-добре.
75
5
 
25
 
! Отговори
хммм преди 11 години
по принцип уважавам израелците /но ненавиждам политиците им/ нооо... няма и час след инцидента и хоп Нетаняху врещи ооо всички "следи" водят до Иран, сега хоооп и отпечатък намериха на някой от Хизбула, *** глупаците следващото което ще "намерят" е документ на някой от Ал кайда ... аз съм на мнение че Мосад уби свои съграждани, невинни хора за да започнат война с Иран
74
1
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Дали можеха обаче да си го позволят? Как мислиш?
73
0
 
19
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Двама евреи на фронта. Единия ранен и не може да избяга.Въпрос. моше ще ме гръмнеш ли във главата, че свърших патроните?Отговор. Имам само един патрон, пазих го за себе си но ако искаш мога да ти го продам.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 61....провокатор..колко ти плащат...ти нямаш мъде-имаш мазен ***...раздавай го-не ти пречим!!!!!
71
0
 
22
 
! Отговори
Дюнер Секюрити ! преди 11 години
Значи едните са поели вина за атентата в същото време има отпечатъци от друга терористична организация, сега някой може ли да каже колко групи терористи действат на територията на страната.
70
10
 
0
 
! Отговори
до 70 преди 11 години
Ти ще виеш ***!
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В днешно време може да се намери отпечатък на всекиго където поискаш- не е ли така?
68
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за толкова дни никой не се сети да напише едно просто нещичко. летищата в бургас и варна са дадени на групировката *** и охраната е тяхно задължение, а трима от министрите на герб са деца на хора от тази групировка. нали не очаквате това правителство да направи нещо повече от гонене на андрешко за здравните осигуровки, хасан за фалшивата диплома и баба мара за недекларирана продажба на два домата от градината й? и нали не очаквате ЕС да напише хубав доклаз за България и да ни приеме в Шенген?
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 61Давай ги, ама да не виеш от болка.
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен ислямистите от едната група терористи са подхвърлили отпечатък на другата група ислямисти, за да ни заблудят.
65
0
 
24
 
! Отговори
свидетел има ли? преди 11 години
Откъде е взет този отпечатък? Има ли независими свидетели, че е взет точно оттам и че съвпада?! Превърнахме се в бойно поле между враждуващи и пострадахме от това. На всичко отгоре ни обвиняват в кражба на бижута, взимат си свидетелите в Израел и сега излизат с някаква недоказана версия, добре че нашите не я потвърдиха. Май се набутахме между шамарите - не завиждам на Борисов. Никой не може да ме убеди, че при друго правителство атентат нямаше да има