Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас

Външно отрече Ал Кайда да е поемала отговорност за атентата
Обновена: 22 юли 2012 09:08 | 22 юли 2012 09:00,
208
Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас
"Хизбула" или "Ал Кайда"? Снимка: Reuters

Пръстов отпечатък, който съвпада с този на член на иранската групировка "Хизбула", е открит край взривения автобус в Бургас, съобщи за bTV израелският журналист Охад Хемо.

"Хизбула" или "Ал Кайда"? - кой в действителност е извършил атентата на бургаското летище все още не може да бъде официално потвърдено. Въпреки изявлението на " Ал Кайда Джихад" направено снощи, родното ни външно министерство отрече групировката да е поемала отговорност за ужасяващия взрив, при който загинаха 7 души.

По информация на израелските служби е възможно атентаторът и неговата група да са замесени в два неуспешни опита в други две държави.

Още по темата

"Преди няколко седмици е имало два неуспешни опита за атентати в Грузия и Тайланд. Там не се получи, но тук нападението беше успешно. Все още със сигурност не се знае кой стои зад атентата", каза Хемо.

Според разследващите израелски органи целта на терористичното нападение в България е била да има много повече жертви, допълва още журналистът.

"Службите в Израел смятат, че бомбата е била много мощна. Това, че е била на гърдите на атентатора показва, че вълната е била насочена и срещу хора извън автобусите. Късмет е, че са загинали само 7 души. Ако можем изобщо да говорим за късмет в този случай".

Според Охад Хемо страната ни е избрана неслучайно. Мерките за сигурност по българските летища били занижени и това е надделяло при избора на терористите.

"Тук всичко е свободно. Той е могъл да влезе лесно на летището. В другите страни не е така. Мисля, че трябва да промените нагласата си. Това отнема дълго време. Не става за ден или два. Все още тук всеки може да влезе на летището. Аз влязох преди минути там с чанта и никой нищо не ме попита. Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си. За да стане по-безопасно тук", смята репортерът от израелския Канал 2.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
мда, трябва да викаме Хорейшо и Монк....тоя отпечатък може ли да бъде датиран, т.е. може ли някой да каже със сигурност в кой ден и час е оставен там ? Може да е отпреди 2 години :)
103
0
 
7
 
! Отговори
до90 преди 11 години
ти си мн куха лейка,бе 90.естествено,4е на българи туристи няма да се случи,защото не ни мрази никой народ и държава.може да ни го направите вие или вашите врагове,защото сте най-подлите същества на света.
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...и на Фатма Гюл!
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно тук държава няма...щом чужди журналисти започнаха да си правят изявления и да си бращолевят бабини-диветини! Е точно това еврейче сега трябва да го изгонят да си прави изявления в Израел. А нашите плюнки....сещам се само за едно място, където могат да отидат!
100
1
 
12
 
! Отговори
R2-D2 преди 11 години
нАМЕРЕНИ СА СЪЩО И ОТПЕЧАТЪЦИТЕ НА: * Люк Скайуокър * Оби-Уан Кеноби * Дарт Вейдър * Хан Соло * Лея Органа * Йода * Император Палпатин * Чубака * Падме Амидала * Анакин Скайуокър * Джар-Джар Бинкс * Боба Фет * Джанго Фет * Куай-Гон Джин * Айла Секура * Кит Фисто * Мейс Уинду * Дарт Моул * R2-D2 * C-3PO * Пло Коон * Пясъчни хора * Духът на Бен Кеноби * Граф Дуку * Бунтовниците * Пазачите на Генерал Гривъс * Джаба Хътянина * Генерал Гривъс * Сенатор Бейл Органа
99
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
60000 полицаи!!!Апартаментни кражби, кражби на коли, обири, по селата е мор, народът е пропищял от престъпници, никъде няма никакъв ред, на морето е същото.....важното е мангизи да падат от богатите туристи, па и да не са много богати, все тая.Половината хотели на морето са все на наши омчета, къде им е охраната(по принцип)Отворили са уста на цялото село да глътнат спържата и така е в цялата държава, далавера да пада .е..им майката и на туристи, и на народ!
98
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
питам се следните въпроси: 1) защо дпс не взе отношение по случая и не го осъди?; 2) защо мюсюлманската общност у нас не осъди атентата?; 3)защо нито един политик не посети погребението на убития мустафа; 4) от кои мюсюлмански среди у нас са били помагачите на терористите?; 5) защо и правослвната църква не изказа съболезнования?; 6) странните 'арабски' емисари, които обикалят Родопите сега ще бъдат ли толкова добре приети или даже броят им ще се увеличи? а изводите оставям на вас...
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Липсва охрана по гарите, метрото и на автобусите и влаковете. Маршрутките в София са мобилни бомби и един *** от Факултета може да ги взриви.
96
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Говориш глупости. По европейските летища всеки може да си влезе както иска. Проверката е чак след чекирането. На Сарафово бомбата не е гръмнала в летището, а на паркинга!
95
2
 
4
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
С какво да се бори? какво изпитание бе?Та нали с негово позволение стана атентата, има ли още вярващи,че това "зло" е нещо различно от изфабрикуван атентат като кулите през 2001 в резон за война? Боко ни продаде, вкара ни в черните хроники, изгони богатите ирански туристи които харчеха милиони по черноморието, изгони част евреите. Къде останах отзивите за най-лошия доклат за последните 5 години 3 от които управлява Боко? нещо го забравихте.Колко виши американски чиновници дойдоха последните месе
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви кажа нагли са чужденците. Е, например самолетът им закъсня доста и едва не изпуснах връзката си заради тях и можете ли да си представите, когато им казах нямам време да ми проверявате багажа, защото си изпускам самолета и отговорът беше, ами не закъснявайте. Хем скенера бе на транзитни. А причината бе в тяхните авиолинии. И са ми много интересни, намерили мен да проверяват. То ако аз им изглеждам съмнителен, значи нямат никакъв нюх.
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И още едно допълнение:Министър-председателят - полицай ( условно)Министърът на вътрешните работи - полицайПървият се занимава с футбол, магистрали и глупости, общо-взето.Вторият оправя кривите краставици на съда.ДАНС, БОРКОР и не знам какво си - служби за наши момчета, да ни разчистват политическите бакии.Страаааашни професионалисти, няма що.
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ и Цветанов тотално се провалиха в охраната на хотелите и летищата по Черноморието след като постоянно уволняват агенти и полицаи и намаляват заплатите им. В същото време ГЕРБ не контролират и охраната на частните хотели, които също не успяват да охраняват туристите си и трябва да бъдат затворени или накарани да подобрят мутренската си охрана.
91
2
 
21
 
! Отговори
ВЕРВАЙТЕ МИ преди 11 години
АЗ ПЪК НАМЕРИХ ОТПЕЧАТЪК НА ИЗВЪНЗЕМНО, НО НЯМА ДА ВИ ГО ПОКАЖА
90
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Допълнение60000 полицаи - на глава от населението най-много в Европа. Да сте видели патрулни двойки по улиците?100 милиона за подслушване - на кого - на нас....
89
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В нормалните държави няма, по-голям магазин, камо л илетище, автогара или каквото и да е обществено помещение без метал детектор на входа. Задължително си оставяш багажа на скенера, оставяш телефони и минаваш през проверка. Ние тук гаврошовците, за да не дадем някой лев з анова техника, някой лев за ново работно място за да имаме за по луксозна джипка я караме на - умират другите не ние собствениците.
88
0
 
2
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
До 80 Ще си дойде не се шашкай.
87
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво се се разкрякали против евреите?А ако се беше случило с наши туристи някъде?Хората търсят истината, ние мълчим като бити ***, защото по същество са прави, навсякъде по летищата контролът е зверски, макар и неявен,я погледнете видеото с терориста - двама полицаи се излеврили и броят мухи..Ние живеем с мисълта, че на нас няма да се случи и като стане фалът, само си търсим оправдания...и винаги едно и също - ние сме ок, други са виновни...С аху-иху държава не се управлява
86
9
 
19
 
! Отговори
ined преди 11 години
За да стане по-безопасно разни рискови групи кати израелците не трябва да се допускат в България да застрашават живота на другите хора.
85
5
 
10
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
А какво трябваше да направи според теб?дА ЗАТВОРИ ГРАНИЦИТЕ? ДА НЕ ТЪРСИ ИНФОРМАЦИЯ ? Да се справя сам с тероризъм?! Той не е супермен бе човек! И не можеш да отречеш, че на такова изпитание не е подлаган друг премиер в близкото ни имнало. Би трябвало сега всички политически сили да се обединят пред голямата опасност и зло което ни достигна, а не да искат он него да се бори сам и да носи цялата отговорност! Има национални приоритети, има момент в които не трябва да има партии, а БЪЛГАРИ