Фирмата на Жоро Милионера си иска разпилените пари от инкасото

Прокуратурата ще реши дали сумата ще бъде върната
24 авг 2012 21:18,
61
Фирмата на Жоро Милионера си иска разпилените пари от инкасото
Георги Енев в съда. Снимка: Булфото

Фирмата на Георги Енев, който задигна 1 милион 470 хиляди лева, е поискала от прокуратурата в Пловдив да й бъдат върнати откритите в инкасо автомобила 17 хиляди евро в различна валута. Това потвърдиха за Dnes.bg източници от обвинението. 

В бързината по време на обира охранителят не е успях да вземе със себе си близо 7000 британски паунда и 10 000 евро. Наблюдаващият прокурор по делото ще трябва да се произнесе по искането фирма G4S.

Припомняме, че Георги Енев, станал известен като Жоро Милионера, се укриваше след крупния обир, като по-късно се предаде сам на властите.

Ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари. Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Отървал се е от колегата си, като му дал 20 лева да купи закуски и го оставил на улицата, като не се върнал.

Още по темата

Личният му автомобил, с който е пренесъл сумата от близо милион и половина лева, беше открит изоставен край село Храбрино.

Откраднатата сума все още не е открита. Самият Енев продължава да мълчи и не казва подробности за случая. Проверени са обажданията му в последните три месеца и хората, с които се е свързал. Все още няма ясна версия за местонахождението на охранителя в дните между 22 юни и 5 юли, в които се укриваше.

Прокурорът по делото разкри, че банкнотите от крупната сума от 1 милион 470 хиляди лева не са белязани и дори сега да се намерят накуп, не може да се твърди, че това е сумата, открадната от Георги Енев.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода. В момента той се намира в пловдивския следствен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: инкасообирГеорги Енев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.