Дирят мъж, оставил 25 бона на майката на Жоро Милионера

Полицията търси евентуален съучастник на Енев
Обновена: 10 юли 2012 20:03 | 10 юли 2012 20:01,
42
Дирят мъж, оставил 25 бона на майката на Жоро Милионера
Обирджията Георги Енев все още не казва къде са парите. Снимка: БТА

Полицията издирва човек, оставил 25 хиляди лева пред вратата на семейство Еневи, съобщи пред Dnes.bg заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Торбата с парите е открита от майката на Енев пред апартамента им в пловдивския квартал „Кючук Париж” няколко дни след обира. Жената видяла през шпионката силует на мъж, който се отдалечава от вратата. След като си тръгнал, тя отворила вратата и пред нея открила чувала със сумата. Решила да го предаде на полицията.

Това е една от причините разследващите да издирват евентуален съучастник на Георги Енев при обира на 1,5 млн. лева от инкасо автомобил. Откраднатите банкноти не са били описани.

„Категорично не може да се твърди, че тези 25 хиляди лева са част от откраднатите пари”, заяви за Dnes.bg наблюдаващият прокурор по делото Делян Пинчев.

Обясненията, които дават родителите на Енев, също са противоречиви, затова една от версиите е, че с предаването на тази сума в полицията, се опитват да му помогнат.

Още по темата
 В неделя Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на охранителя. Той е обвинен в кражбата на 1 милион 470 хиляди лева от инкасо автомобил. Парите са му били връчени, за да ги пази. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, счетоха магистратите.

„Объркан съм, не ми се разговаря”, бяха думите на охранителя пред журналисти.
На въпрос какво ще каже на хората, които подкрепят постъпката ви, Енев бе лаконичен: „Браво!”.

По време на съдебното заседание стана ясно, че ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари.

Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Решава сам да се предаде след двуседмично издирване.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: инкасообирГеорги Енев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
бай Шано преди 11 години
пред друга врата трябва да ги оставят тези пари ,за да има ефект ;)
28
0
 
10
 
! Отговори
Ушево прасе преди 11 години
Абе те родителите хубаво се опитват да помогнат, ама тия 25 хиляди няма да им стигнат, освен, ако не са само 1-ва вноска. Човека взел милион и половина, а тия се опитват да минат тънко. Не стават така нещата, по- щедри трябва да бъдат, ако искат да стане работата.
27
1
 
6
 
! Отговори
g преди 11 години
Da gi be6e ostavil v Bankq
26
0
 
14
 
! Отговори
Подочул преди 11 години
Не е мъж, а е жена.Не е с мустаци, а е с брада.И не ги е оставила, ами си ги търси.
25
3
 
18
 
! Отговори
тАрикат преди 11 години
до 16 (ако мине насам):Естествено, че не съм тАрикат, момче. Никога не съм бил и никога няма да бъда - ненавиждам тарикатщината. А дребните тарикатчета, ламтящи за "далавера" будят смях и малко презрение в мен.
24
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Tova e Diado Koleda
23
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
аз пък търся на мен кой да ги остави
22
4
 
23
 
! Отговори
Раник56 преди 11 години
Този човек е само изпълнител на поръчка . Не е изключено да е заплашен и шантажиран с нещо /най -вероятно със смърт на близък човек / . Подхвърлените пари говорят достатъчно ясно - те го уличават допълнително . Хитрите адвокати ще се облажат отново .Този за ,който е откраднал парите никога няма да излезе на Бял свят . Нито парите ще се появят .
21
3
 
16
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
Браво Жоре имаш стимул да си излежиш 3-4 години, които ще ти дадат. После буквално ще си милионер! Само не знам как ще опазиш близките си от МВР-то, нали не мислите че ей така се е предал?!
20
0
 
4
 
! Отговори
към 26 преди 11 години
Извинявам се за грешката, - ДО а не от Хилъри Клинтън.
19
2
 
8
 
! Отговори
хайде, бе преди 11 години
23, четивото ти е интересно. В общи линии има доста истини.Но по начина, по който е написано, в никакъв случай това не може да бъде официален делови доклад.Преобладава художественото оформление, което ме кара да мисля, че това четиво не е писано от Хилъри Клинтън.Ти имаш ли представа какво нещо е СЕКРЕТЕН ДОКЛАД ДО ЦРУ? Само пълен профан може да ти се върже.
18
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А, ако са го принудили?!И са го накарали да мълчи, заплашвайки близките му.Фактът, че досега не е проговорил, ме убеждава все повече, че Георги е жертва!
17
0
 
8
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Glupavo...sina I ostavil pari,a tya otishla v policiata da gi dade...lujat za godinite...to za ubiistvo davat mnogo pp malko...blufirat..iskat samopriznania))Nyama da se prechupi tui...
16
0
 
29
 
! Отговори
КАРСТЕН ЯНКЕР преди 11 години
тоя наистина играе роля и е в някаква схема с шефовете на Инкасо фирмата..
15
3
 
20
 
! Отговори
brigante преди 11 години
ако не върне парите - 20г. зандан си е ужас, ама 'що не каже, че са му се обадили непознати и са го заплашили, че ще убият майка му, ако не ги открадне тези пари...примерно де :) сега таз' тъпотия ми щукна:) апък мафиоти ако са му обещали 25000лв , за да извърши обира, то тоз' е е^ахти тъпунгера бушон по веригата:) схеми мно' и може би ще стане ясно, и ще научим к'во е що е:) аз иначе го подкрепям т'ва момче и даже си мислех, че ще изчезне с парите, но т'ва може да стане само ако имаш солиден гръб на перачи на пари и те да ти осигурят коридор и % от сумата...другото е ей го на гледаме го този в зандана...прецакансумата едва ли ще я намерят...
14
0
 
49
 
! Отговори
:) преди 11 години
Голяма държава сме, за кражба на пари дават до 20 години, за убийство дават пъти по малко/ако си известен и си признаеш даже няма и да лежиш/.
13
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
15, непознавам човек да заспива гладен. И ниокой от вас не може да се оплаква, след като имате компютри и ползвате интернет. Няма как да има гладни.
12
2
 
15
 
! Отговори
до 10 от 8 преди 11 години
Реакцията ти е напълно неадекватна. Недей така грубо!По никакъв начин не искам да обидя тези изстрадали родители. Напротив!Ако наистина са дали спестяванията си , за да помогнат на сина си, това са честни и почтени хора, вярвящи в доброто, което не съществува.А за Георги от самото начало си мисля, че е жертва, а не обирджия.
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14Как се спи спокойно на гладен корем бе човек?
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На токата на полицая има сърп и чук :)Иначе жалко за случилото се.Не му трябваше да се почерня на това момче.Да заспиваш спокене, означава, че всичко е наред.