Арестуваха мъж, измъкнал 12 000 лева от пенсионер

Задържаният се представил за доктор, лекуващ болната му дъщеря
5 сеп 2012 10:54,
69
Арестуваха мъж, измъкнал 12 000 лева от пенсионер
Снимка: архив Булфото

53-годишен криминално проявен мъж е задържан за телефонна измама, съобщиха от полицията. Той успял да измами 79-годишен мъж по познатата схема с болната дъщеря.

Пенсионерът от село Арзан получил обаждане на домашния телефон от непознат, който се представил за лекар и му обяснил, че дъщеря му е болна от свински грип  и е необходима голяма сума пари за закупуването на ваксини.

Възрастният мъж предложил всичките си спестявания в размер на 12 000 лева. След още няколко телефонни разговора пред дома му в селото дошъл “д-р Йорданов“, който взел парите и си тръгнал. Много скоро след това 79-годишният мъж се усетил, позвънил на дъщеря си и открил, че е измамен.

Криминалистите започнали незабавно разследване. Бил изготвен фоторобот, който изпратили до всички Районни управления и Областни дирекции в страната и СДВР.

Така се стигнало до задържането на извършителя в момент на измама в Берковица. 53-годишният мъж е с постоянен адрес в София, той е извършвал измами  и в Лом, където местният съд му наложил мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Мъжът е познат на органите на реда с грабеж, кражби, обсебване, унищожаване и повреждане на имущество и телесна повреда по хулигански подбуди.

Повдигнато му е обвинение от Районна прокуратура – Брезник по чл. 209 от НК и работата по започнатото досъдебно производство продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
romite se poznavat po govora po boqta koi 6te dade pari TOZI E 4IST BALGARIN PUMIAR kriminalno proqven i e na svoboda
51
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 11 години
До Анонимен 48Че какъв друг да е ? То в Лом (особено), Берковица, Монтана, Враца са мнозинство *** ни съграждани, а те са с високо обществено и етично поведение, да си имаме уважението. И не всички пенсионери са бедни, вижте как безразсъдно дават хиляди, и не всички пенсионери са толкова глупави.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО НЕ ГО ЗАТВОРЯТ ТОЗИ ИД*ОТ ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ КАКВО САМО ГО ХВАЩАТ И ПУЩАТ БАТИ И ЗАКОНИТЕ
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе Х ми е тези пенсионери уж реват че пенсиите малки а имат пари да плащат на измамници
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей не се научиха тия пенсии и това си е! И после що имало измамници. Ами тогато има балъци ще има и измамници. И не ми казвайте, че това че е стар е оправдание. Не е! Дядо ми на 80 и няколко не се хвана, една друга роднина също на над 80 не се хвана и т.н. така че не е до възраст, а до човек. Който си е бил ограничен, да не кажа ***, на младини, такъв си и остава! Единственото оправдание е да е с тежка склероза, ама тогава пък защо са го оставили да разполага с толкова много пари?
47
0
 
8
 
! Отговори
анти преди 11 години
е и голяма новина,сутринта го арестували вечерта го освободили,това е нашето правосъдие
46
0
 
5
 
! Отговори
перо преди 11 години
И на мен ми шисна от такива като теб.Но зная , че един ден и ти ще станеш пенсионер.Иповярвай ми , че това ще дойде толкова скоро , колкото никога не си го мислил.А този измамник , който е имал постановление за" задържане под стража" , как така се е обадил?Или е задържан или е пуснат на собода поради тъпотичта на някой чиновник.Аман от ***.
45
7
 
8
 
! Отговори
РЕФОРМАТОР преди 11 години
Всички, над 56 години да нямат право да гласуват !!!Че те на първия измамник си дават парите, а какво остава за докарване на Герб на власт !!!
44
7
 
9
 
! Отговори
ПИСНА МИ !!! преди 11 години
Стига с тия пенсии ! Какво правим с младите ?! Бъдещето на тази държава е свързана с пенсионерите. Когато те си отидат ще затворим България ли? Ама били си ги изработили ?! Като са ги изработили да си ги търсят на този, който са ги дали !!! Всеки ден изхранвам по един ***, един полицай, двама държавни служителя и двама пенсионера ! Е ПИСНА МИ !!! Плащам на пенсионера - не за това да го гледат добре в дом, а да ми раздава парите на измамници !
43
0
 
6
 
! Отговори
юнака преди 11 години
незабавно полицаите аредтували тоя ром да бъдат дисциплинарно уволнени.Да се заведе дело срещу България за дискриминация срещу невинните роми,БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ОСЪДЕНА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ И ДА ПЛАТИ НА ЧЕСТНИЯ,ТРУДОЛЮБИМ РОМ 5МЛН ЕВРО.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е като не ги е дал на внуците, ги е дал на мошениците. Голяма файда. То на човек парите като са повече от акъла му, така става - природата изравнява нивата
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива раздават хилядарки на всеки който им се обади с нЕкоя лъжа, обаче си броят стотинките за хляб,редат се за социални помощи и първи реват че са много зле,отврат,това е поколението живяло при комунистите.
40
5
 
5
 
! Отговори
Младо комунде преди 11 години
Я някой дрът *** да обясни, пак, колко е "беден" българския пенсионер....
39
1
 
7
 
! Отговори
... преди 11 години
Че тия с телефонните измами са за бесило е ясно, но ми е странно пенсионерите от къде ги вадят тия крупни суми, и защо за Бога не ги държат в банка! Докато продължават да седят под дюшека ще бъде така...
38
17
 
7
 
! Отговори
вашта ма..... преди 11 години
Абе, българите много пари крият, а все се оплакват, че били бедни, нямали пари. Лъжат като дърти ***. Щом в едно смотано село някакъв дъртак може да извади 12.000 лева, представете си за какви пари става въпрос.
37
1
 
14
 
! Отговори
ююю преди 11 години
първо дават парите,пък после се сещат да звъннат
36
0
 
24
 
! Отговори
Крумов фен преди 11 години
Ако прилагахме Крумовите закони или тоя индивид беше хванат в шериатска държава, то със сигурност криминалното му досие щеше да е в пъти по-малко, както и броя на наличните му крайници. Факт!
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя 1000% е ***,не са му писали името!Да не обидим ***!
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мъжът е познат на органите на реда с грабеж, кражби, обсебване, унищожаване и повреждане на имущество и телесна повреда по хулигански подбуди.................................И защо още е жив?Кой ще ми отговори?ИЗРОДИИ
33
0
 
10
 
! Отговори
,,PIPO,, преди 11 години
TEZI UTREPKI ZAKAKVO GI PUSKAT,DIREKTNO 20-T GODINI ZATVOR!