Хванаха двама, плашили с бомба столични гимназии

Единият се обадил от изгубен GSM, другият - от уличен телефон
23 ное 2012 14:48,
11
Хванаха двама, плашили с бомба столични гимназии
Снимка: архив, Булфото

Двама непълнолетни младежи, заплашили с бомба столични училища, заловиха служителите на реда в столицата, съобщиха от МВР.

Служители на Пето РУП са задържали 17-годишен младеж, подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство в столична гимназия.

На 19 ноември непълнолетният възпитаник на гимназията намерил в училището загубен мобилен телефон и от него подал сигнал на тел. 112 за поставена бомба в сградата.

Проведеното разследване довело до установяване на самоличността на младежа. На 22 ноември той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По време на разпита, осъществен в присъствието на родител и инспектор от Детска педагогическа, момчето признало за извършеното. Предстои доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура.

Още по темата
Криминалисти от СДВР достигнаха до подателя на други две злонамерени анонимни телефонни обаждания за поставени взривни устройства. На 8 и на 15 ноември 16-годишен ученик в столична професионална гимназия подал на тел. 112 два фалшиви сигнала за бомби, поставени в сградата на училището.

Обажданията направил от уличен телефон, намиращ се на бул.”Цариградско шосе”. С тийнейджъра е разговарял специализиран служител за работа с деца в столичната дирекция в присъствието на родител. Младежът признал за извършеното деяние.

На двамата непълнолетни са съставени предупредителни протоколи на основание чл. 56 от Закона за МВР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я са ги хванали, я си ги измислиха.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
До 4 : Абе и аз това се чудя.Как така ги хванаха за 1-2 дни и чак глоби от 10 до 20 хиляди лева, а за онези които измамиха хиляди баби и дедовци с по 5-10 хиляди лева си джъткат на свобода?В тази държава всичко незаконно се случва под крилото на държавата!Но и тези пишлемета заслужават глоба за родителите и да ги пратят в ТВУ!Всичко в нашата държава е наобратно.
5
3
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
Например, защото тези са деца и не знаят как да се пазят от проследяване от полицията а онези са възрастни, проучили и с това вадят пари.Или може би подозираш, че работят с полицията :D :D :D
4
3
 
14
 
! Отговори
Немеца преди 11 години
Няма вече ТВУ и лапещацията прави каквото си иска. Знае, че дори да утрепят някого пак ще си се разхождат свободни. Докато в Германия дори и да си непълнолетен пак могат те съдят като пълнолетен. А така или иначе, ТВУ си има. А тези пишлемета що не ги съдят за тероризъм. Заплашването с бомба не е ли вид тероризъм?
3
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tия ги ловите, а ония дето лъжат бабичките що така ли ви бягат?
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E сега трябва един убав бой да им теглят,без зъби да ги оставят та да не правят така повче
1
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, шесте апартамента и този път пречупи организираната престъпност.