Експертиза на оръжието на Йоско ще доказва престъпления

Цветанов поръчал анализ на гръцките си колеги
27 яну 2013 16:56,
7
Експертиза на оръжието на Йоско ще доказва престъпления
Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото

Експертизи в Гърция и България на оръжието, намерено в жилището, обитавано от Йосиф Йосифов – Йоско, ще установят дали то е използвано за тежки престъпления, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за “Фокус“.

Йоско Костинбродския беше задържан в Солун след дълго издирване за тежки пресътпления. Йосифов е издирван и от Интерпол. В дома, който е обитавал, бяха открити  картечен пистолет, бронежилетки, пистолети със заглушители, маски и комплект от шперцове.

Цветанов е разговарял с гръцкия си колега – министъра на обществения ред и защитата на по гражданите Никос Дендиас за по-нататъшната работа след задържането на Йосиф Йосифов.

Още по темата
 По думите на Цветанов гръцките полицаи са действали изненадващо и това е дало възможност при обиските да намерят целия богат арсенал.

„Благодарих зат ова, че български колеги имаха възможност снощи да пристигнат в Солун и днес целия ден работиха наравно с гръцките”, добави той.

Вътрешният министър допълни още, че е помолил да се направи цялостен анализ на всички тежки престъпления, които са извършени през последната година и половина-две на територията на Гърция. По данни на Цветанов от началото на 2011 г. Йоско е на територията на Гърция, където се е укривал.

Експертизите от иззетото оръжие и иззетата техника ще дадат възможност – със съдебно-следствени поръчки - да направим подобни експертизи и в България, за да се установи дали с тези оръжия са извършени тежки престъпления както на територията на Гърция, така и на територията на България, каза Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
BABATI преди 11 години
CECI DO KOGA SE DRUGI TI POKAZVAT KAK SE RABOTI
6
0
 
3
 
! Отговори
Хриси преди 11 години
А с другия Йоско кво стана още ли се прави на инвалид.А тоя със същите имена ,като другия
5
2
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Цветанов лъже и затова му расте НОСА а колкото до Йоско ше го хване за ...................... щепсела
4
0
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Не вярвам Цецко да е толкова хитър,че да се прави на гламав.Ако е чел за император Клавдии в което не вярвам,какъв интерес има да говори глупости.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Йоско не е ***,ТИКВИТЕ са кухи!
2
0
 
17
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУ преди 11 години
ЩО НЕ ПОГЛЕДНЕТЕ В СЪСЕДНАТА КЪЩА, МОЖЕ МАРГИНА ДА Е ТАМ......
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако тепърва ще търсите улики за какво изобщо сте го дирили ?!?!Той толкоз ***, че ще държи уръжието с което предполагаемо е убивал хора.Може и да е *** ама надали.