Колата на Сертов преминала в Гърция, но бил ли е той в нея?

"Гранична полиция" няма достатъчно данни, че бившият шеф на ДАНС е напуснал страната
Обновена: 14 дек 2014 22:50 | 14 дек 2014 16:40, Красимир Ангелов
92
Колата на Сертов преминала в Гърция, но бил ли е той в нея?
Снимка: БТА

В голяма степен може да се каже, че автомобилът, с който има информация, че се е придвижвал изчезналият бивш председател на ДАНС Петко Сертов, е преминал на територията на Гърция, съобщи директорът на "Гранична полиция" Захарин Пенов.

"По отношение на господин Сертов от "Гранична полиция" не разполагаме с достатъчно данни, които да ни позволят да потвърдим дали той е преминал българските граници след 5 декември“, посочи Пенов, цитиран от БНР.

Още по темата
Той поясни, че по отношение на автомобила, който стана известен в публичното пространство, записите, с които разполага "Гранична полиция" от граничните пунктове, са предадени на екип от СДВР, които провеждат съответните действия.

"Министърът на вътрешните работи предостави информация, че в голяма степен може да се потвърди, че автомобилът, който евентуално се ползва от господин Сертов, е преминал през българо-гръцката граница. Граничният пункт Кулата-Промахон се намира на гръцка територия. Там работят нашите служители, там се осъществява граничният контрол. На този пункт няма изградено видеонаблюдение, съобразно правилата в Република Гърция“, посочи Захарин Пенов.

Той уточни, че въпросните камери, на които се позовават органите на реда, се намират до стария български пункт, през който се преминава, без да се спира.

Пенов посочи, че на този етап няма достатъчно данни, че Петко Сертов е преминал българо-гръцката граница. "Не бихме мигли да очакваме от един граничен полицай да запомни лицата на всички преминаващи”, допълни Захари Пенов.

Малко по-късно пред Нова телевизия съпругата на Петко Сертов потвърди, че мъжът й е изчезнал без да взима международния си паспорт. Полицията в Благоевград работи и по сигнал на местна екскурзоводка, че е видяла бившия шеф на ДАНС и възрастен мъж да се разхождат в Самуиловата крепост край Петрич. По думите й, това се е случило ден, след като Сертов е изчезнал от дома си.

Както Dnes.bg съобщи, тази сутрин вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че автомобилът на Петко Сертов е напуснал територията на България в посока Гърция. Както е известно, бившият председател на ДАНС е в неизвестност от 5 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
4
 
! Отговори
Гъркинята преди 9 години
Беше в колата,но като ми видя мустаците и отиде при любовницата си
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДАНСЗащо само Пищова и Пеевски да пуснат чалга, а барека баш чалгаджията къде го забрави ?
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво показват камерите ? Не лъжете хората, не че много се интересуват но.. все пак пишете нали някой трябва да ви чете
42
0
 
6
 
! Отговори
Абе Лазаров преди 9 години
Не може ли и г-н полицая Лазаров да зачезне.Въобще няма да го търсим!
41
1
 
2
 
! Отговори
ДАНС преди 9 години
предлагам Митко Пищова и Делян Пеевски са пуснат коледна чалгия по радиата от типа Къде си Петко Посертко
40
1
 
6
 
! Отговори
Моля недейте!!! преди 9 години
Моля, не ни занимавайте с това Ченге.Кой ще плати хеликоптери и други разходи.Този *** се спасява крадливата душа в чужбина, а ние ще плащаме и краденото и да го издирваме.С една дума МРЪСНО ЧЕНГЕ!!!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли камери на граничните пунктове. Това е по важно отколкото в една бакалия дали се краде или не
38
0
 
2
 
! Отговори
Серт преди 9 години
Много съм серт,не ме търсете,защото не ми се вдигна самолета.Много съм ояден като прасе за коледа.Пари имам,но не ми става.
37
0
 
7
 
! Отговори
Интерфакс преди 9 години
Добре де, защо шопарите от ДАНС и колеги на свинята от ДПС дето й е шеф не поискат съдействие от гръцките си колеги, а само пускат дезинформации по медиите
36
0
 
1
 
! Отговори
цирк глобос преди 9 години
абе те някои хора ограбиха ктб нищо че имаме кви ли не агенции и комисии,по бтв даваха някакви авери кой на кой колко милиона дължал и човека май бил в далаверата,ей ама ква държава сме,имаш ли пари затвор няма нямаш ли аде в затвора.
35
0
 
6
 
! Отговори
vrangel преди 9 години
Бах си и клюкарите, човека си е решил да изкара една почивка с младо гадже в Гърция. Нормално е жена му да реагира така и да обяви че е изчезнал. Какво ни занимавате вече четвърти ден.
34
14
 
3
 
! Отговори
KUMUNIZMA преди 9 години
За да се стигнe до сегашните престъпления трябва да се започне от Тодор Живков , защото той е първия човек в България на висок пост извършил редица престъпления и без да бъде успешно осъден
33
0
 
6
 
! Отговори
<<<<< преди 9 години
Личи си кои бягат , естественно само Престъпниците
32
0
 
7
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Да го търсят при Васил Василев в Сърбия , това за Гърция е манипулационен трик
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно поредния български посер.о Посерк.в се е измъкнал като галеви ,ц.василев и много други.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ ИЗТОЧИ КТБ .МАНИТЕ ГО ТОЯ СЕРТОВ.
29
1
 
11
 
! Отговори
Хиподил преди 9 години
Защо Делян Пеевски не може да изчезне?Защото не може да влезе в Опел Астра!
28
0
 
7
 
! Отговори
Dans ili let's преди 9 години
тури му пепел на това разузнаване, дето предполага и с нищо не разполага. Важно е Куневица са е спокойна за Шенгенската граница
27
3
 
4
 
! Отговори
3 преди 9 години
Коментиращите , как ви хрумна, че на вътрешноевропейските граници се записва кой и с какъв автомобил преминава, че не спирате да повтаряте едно и също?
26
1
 
14
 
! Отговори
offf преди 9 години
Знате ли колко хора изчезват на ден ! от 2 седмици ме занимавате с тоя Сертов ! Като иска да си чезне..... очевидно добре го е помислил....