МВР разкри две показни убийства, дело на една банда

Варненска група убила Борислав Манджуков и сем. Дамянови за по 30 000 евро
Обновена: 25 яну 2015 16:48 | 25 яну 2015 14:10,
89
МВР разкри две показни убийства, дело на една банда
Снимка: БТА

Една и съща организирана престъпна група стои зад убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков миналата година и на семейство Дамянови през януари тази година. Това съобщиха на извънреден брифинг заместник-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Бандата е варненска, а неин тартор е Радослав Калчев, по прякор Черния Роди. Той е в чужбина от 11 януари, издирването му продължава. Издирва се и Недялко Цветков-Чубака. Останалите седем членове на групата са задържани.

Още по темата
Това са Николай Тошев по прякор Чирпанския, Галин Мирчев по прякор Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Петър Благоев с прякор Петрето, Христо Георгиев – Тополския и Николай Илиев с прякор Мазния.

„Участници в групата са и неустановени лица, но работата продължава”, обясни Сарафов.

Борислав Манджуков беше застрелян пред дома си на 24 март миналата година. 39-годишният мъж беше варненски бизнесмен, прочул се през 2012 година, когато попадна в ареста след акцията на МВР „Цигараджиите”.

Строителният предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия бяха застреляни в началото на годината в столичния квартал „Витоша”. Още в четвъртък се появи неофициална информация, че убиецът им е задържан.

МВР съобщи, че за физически извършител на убийството на Манджуков е привлечен Галин Мирчев. За негов помагач се смята Николай Тошев, шофирал автомобилът, с който двамата са избягали.

Същите лица са приели за изпълнение и поръчката за убийството на семейство Дамянови, станало тази година в столицата. За убийството на семейство Дамянови са платени 30 000 евро.Приблизително същата сума е платена и за ликвидирането на Борислав Манджуков.

Освен с убийствата варненската банда се е занимавала и с наркоразпространение, контрол върху проституцията и мокри поръчки. Според някои от сведенията групата на Черния Роди рязала уши, чупила пръсти, ръце и крака, извършвала палежи и изнудвания.

Новината за разбиването на групата за убийства дойде след извънредно съвещание в МВР, на което присъства и премиерът Бойко Борисов.

Варненската престъпна група е работила с разкритата наскоро софийска банда за мокри поръчки, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обясни, че Мартин Георгиев, сочен за тартор на групировката от София, живее с дъщерята на ръководителя на варненската – Роди Черния.

Операцията по залавянето на варненските бандити е започнала в сряда и е била под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
22
 
50
 
! Отговори
12345 преди 9 години
Закрийте МВР-то и България ще е рай за живеене!Тези куки са като кърлежите.Нямат наяждане и винаги са гладни и недоволни.
36
14
 
58
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Ако МВР си беше на мястото,нямаше да има толкова убийства беее!
35
10
 
46
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Тези ако бъдат осъдени ще е добре и хората допринесли за това ще заслужат похвала за добре свършената си работа,но веднага на местото на тези убийци ще заемат други още по-жестоки.Коренът на злото е другаде и той не само в България а в световен мащаб.Както напоследък се цитират данни от статистиката през последните години 1% от хората на земята притежават повече богатство от всички останали 99%.Колкото по-драстична е разликата между бедни и богати толкова повече убийства ще стават.
34
11
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива трябва веднага да бъдат разстрелвани. Който е отнел човешки живот не трябва да се брои за човек, той е някаква гнусна твар.
33
11
 
34
 
! Отговори
tupkacha преди 9 години
Aloo Mevereto , nema li koi da arestyva i Viktor ot bar Kamelino v Ryse deto go durji jenamy Denica kojato se dymka s bakshishite tam .Viktor e zamesen v mnogo poruchkovi ybiistva poslednite godini
32
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И жена ми имаше разкритие преди да роди. :)
31
8
 
38
 
! Отговори
Разкри но не осъди преди 9 години
То разкритие може да има ама е важно да родиш.Гевреци
30
14
 
47
 
! Отговори
Бивш агент на ДС преди 9 години
Просто тия щи оберат пешкира. Ако се занимават с наркотици и *** защо ще вършат мокри поръчки?
29
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато Бойко хване престъпници вие ги оправдавате, а когато Бойко ги оправдае вие го вините !
28
28
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко поне прибира някои от тях, че при комунята вилнеят както си искат...
27
17
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОЛИЦЕЙЩИНА !
26
12
 
45
 
! Отговори
До 28 преди 9 години
Прах, непрах по-добре в затвора отколкото на свобода...
25
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поне и един депутат или банкер да бяха утрепали
24
20
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВО СТАНА С ОКТОПОДА НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!БОРИСОВ Е ДОБРИЯ А СЪДИЙТЕ СА ЛОШИТЕ, ЧЕ НЕ ГИ ОСЪЖДАЛИ!!!!ПАК ПРАХ В ОЧИТЕ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО!!!!ПРИ ТЕЗИ ЩЕ Е СЪЩОТО!!! ЗА НАРКОТИЦИ МОЖЕ И ДА ГИ ОСЪДЯТ НО ЗА ДРУГО НЯМА КАК!!!ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ ДА ДАЛИ ПОКАЗАНИЯ ПОД НАТИСК И ДОТУКА!!!!! С БОРИСОВИЯ МВР ФАЛШИВ ПИ АР ЗА ПОРЕД ПЪТ!
23
8
 
39
 
! Отговори
sesadi преди 9 години
vsichkite sa v edno vedomstvo, zatui barzo se namirvat - moje daje i da se otkrivat po vatreshnia telefon?!
22
9
 
48
 
! Отговори
Читател на РБ- Благо преди 9 години
Поздравления~~?!Кога ще погнете престъпниците по служба+?
21
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо стават убойства? Нали сме демокрация - най-голямото постижение на човечеството. Убийства, наркодилъри в училищата, просяци, проституция, безработица, бедност. Голяма работа, че са ги разкрили. Очаквайте скоро следващото убийство за разчистване не сметки от престъпния свят.
20
12
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много кратка е българската памет и затова тези *** и некомпетентни "криминалисти" начело с самопроизвелия се генерал-министър председател ежедневно си правят пиар и гаргара с безобразно тъпия български народ. След един месец и един от тази т.нар банда няма да е в ареста, ще се точат с години скалъпени дела без доказателства, просто тук е важно за момента да изтъпаним хора с гръмки прякори и после да им смигнем, че е за малко. Всичко си заслужаваме- най- големите *** на света.
19
13
 
49
 
! Отговори
ранчо преди 9 години
Нагледахме се на успешни операции на МВР. Докато съдът не се произнесе с присъда и то влязла в сила, нищо не е сигурно. Не забравяйте лафа "ние ги хващаме, те ги пускат". Често такива операции са пиар за МВР.А, на анонимния 4 ще му кажа, че бате ти Бойко няма и представа и знания за провеждане на операции. Като беше гл.секретар на МВР колко престъпления откри. За взривяването на престъпника на покрива, Европейския съд осъди България за използване на оръжие без да има опасност за полицаите .
18
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прилича на типично милиционерско мероприятие по повелята на Буда.100 банди за поръчкови убийства са "разкрити".а убийствата не спират,дали пък нямаме повече килъри отколкото има в САЩ примерно?Или мякой с прякор и на висока позиция ги крие истинските?