Откриха боен арсенал в частни домове в Монтанско

Иззети са пистолети, патрони, пушки
4 юни 2015 16:56, Анисия Иванова
6
Откриха боен арсенал в частни домове в Монтанско
Снимка: архив Булфото

Незаконни пистолети, патрони и транзитни български регистрационни табели са иззети при операция на МВР в Монтана, съобщиха от местната полиция.

Вчера около 16.05 е претърсен частен дом и имот в село Чемиш, собственост на 57-годишен мъж. Оттам от жилищни помещения на първия и втория етажи от къщата са изети пистолет "blow compakt” модел 2002, 9 мм, с изтрит номер, с пълнител с патрони 9 мм. Иззети са  ловни патрони от различен калибър, дървен приклад от ловна пушка с ложа и механизъм; два цилиндрични предмета с диаметър около 4 см и дължина около 25 см, наподобяващи взривно вещество и 7 цилиндрични метални предмета, с диаметър около 8 мм и дължина около 7 см, с кабели, наподобяващи електрически капсулдетонатори.

По-късно към 17,00 часа е извършено претърсване в друг имот в селото, собственост на 76-годишен мъж. От помещения в дома и мазето са иззети пистолет „blow mini модел 2003”, 8 мм, с празен пълнител и патрон 8 мм; цилиндрична кутия с капси за ловни патрони; 5 цилиндрични кутии различни размери, с надпис "сокол" и съдържащи около 620 грама барут за ловни патрони; 13 ловни патрони, заредени, 12 калибър; 2 транзитни български регистрационни табели за МПС.

По случаите са образувани досъдебни производства в Районно управление "Полиция"- Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 8 години
майко мила...простотии
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобрили са "головата разлика" нашите джандари.
3
1
 
9
 
! Отговори
ъ преди 8 години
колко страшно ша гътнат власта !!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Blow compact и Blow Mini са газови пистолети...останалото са патрони, барут и "кабели, наподобяващи капсул-детонатори".Звучи сякаш са ровили са по мазетата на разни дядовци, търсещи начин да се пазят от хунския етнос. Партенка за пред медиите, да останем с впечатлението, че МВР едва ли не разбива международни престъпни групи.
1
1
 
14
 
! Отговори
usa преди 8 години
ВЪВ USA ТАКИВА "НОВИНИ" СА НЕВЪЗМОЖНИ. МИСЛЯ , ЧЕ ВТОРАТА ПОПРАВКА НА ТЯХНАТА КОНСТИТУЦИЯ КАЗВА ВСИЧКО. АМА ТУКА СМЕ ПАК НАЗАД И В СТРАНИ....