Кучета срещу цигарената контрабанда на Капитан Андреево

Близо милион къса нелегални цигари са открити за последните 10 дни
19 юни 2015 16:04, Анисия Иванова
5
Кучета срещу цигарената контрабанда на Капитан Андреево
Снимка: архив Булфото

Три обучени за откриване на тютюневи изделия кучета се включват в откриването на контрабандни цигари на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

При един от случаите при щателна митническа проверка на пристигащ от Турция лек автомобил „Рено Лагуна" с българска  регистрация, митничарско куче откри  403 кутии /8060 къса/ цигари от марките „LM", „Karelia" и „ MM" без бандерол, укрити в три специално изработени тайници.

При други два случая специално обучените кучета откриха в леки автомобили "Мерцедес" с българска регистрация 7  тайници, напълнени с 445 кутии (8900 къса) контрабандни цигари "ММ".

Цигарите са иззети. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, както и за използване на превозно средство, в което е установено наличието на тайник.

Близо милион къса контрабандни цигари са задържани на Капитан Андреево през последните десет дни, допълват от митниците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Керванът си върви и кучетата си лаят,пепел в очите на слепците.
2
1
 
8
 
! Отговори
РамSteack преди 8 години
До бургазлияСъгласен - 1 милион звучи доста по-впечатляващо от 5000 стека, но това пак не е зле имайки предвид, че това са преминаващите дребни мулета за 10 дни.
1
2
 
7
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
До кога ще си служим с заблуда на простолюдието и вдигаме ретинга на корумпираните митничари и не съобщаваме реалната истина . Гражданите не си правят труда да изчисляват колко кутии реално представляват хилядите обявени къса цигари и остават с впечатление за кутии и стекове. При изнасяне на информацията бъдете по скромни и не хвърляйте прах е очите бна хората