Роми бракониери нападнаха горски и полицаи в Самоков

Служебните им коли са удряни с клони и замеряни с камъни
104
Роми бракониери нападнаха горски и полицаи в Самоков
Снимка: Булфото, архив

Повече от 60 човека от ромския квартал край Самоков са опитали да спрат горски служители, тръгнали да направят проверка за незаконна дървесина, съобщават от Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/.

По време на дежурство на 26 юни инспектори от РДГ - София са получили сигнал от Районното управление на МВР Самоков за съхранение на незаконни дърва в една от къщите в ромската махала в града.

Още на входа на квартала горските са били заобиколени от повече от 60 роми, които започнали да удрят автомобилите и да отварят вратите им.

Въпреки опитите за осуетяване на проверката, служителите на РДГ София и МВР са успели да достигнат посочения в сигнала адрес.

Пред постройката са намерени складирани широколистни букови дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет.

Инспекторите са видяли и значително количество дъбова дървесина, складирана на таванско помещение на същата постройка, до което нарушителите са отказали да осигурят достъп.

Проверката е извършена под огромен натиск и заплахи от страна на ромското население.

Служителите на РДГ София и МВР са бутани, дърпани, а служебните автомобили удряни с еднометрови клони и замеряни с камъни.

Органите на реда не са успели да успокоят местните жители, което е довело до напускането на района от проверяващите, с цел на избягването на по-сериозни последствия, за здравето и живота им.

Това е поредният случай на агресия и посегателства от страна на организираните нарушители срещу горски служители при изпълнение на служебните им задължения.

Изпочупени стъкла и срязани гуми на личните и служебни автомобили, разбити прозорци на домовете им, обиди и заплахи са най-често използваните от бракониерите средства за саморазправа, съобщават от ИАГ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GORSKITE SA PROVOKATORI NA MIRNOTO INTEGRIRANE NA MALZINSTVOTO.
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GORSKITE SA IM ISKALI PARI-PODKUP,A BEDNITE HORA SAMO SA POCISTVALI.
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 25 години новината щеше да бъде - доброволно върнаха несъобразно събран дървен материал на служители на горско стопанство. Милиционери привикаха 60 за разпит в районното, където бяха порицани и след това откарани за трудово възпитателна дейност в бобовдол. По здравословни причини 50 от тях не бяха в състояние да заминат.
55
0
 
20
 
! Отговори
До кога преди 8 години
До кога, братя българи? До кога ще търпим това. В най-скоро време ще останем и без едничкото хубаво, което имаме в нашата страна, а това е природата...
54
0
 
19
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Как няма да протестират "хората"!?Нарушават се изконните им права на свободно "бране" на дърва!!!!Веднага да дойде Хелзинкския комитет и да заплаши горските с Европейския съд!
53
0
 
14
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Смиреност и толерантност.
52
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пишете за произвол бе, разпалнате "етническа"вражда може и да са педофили и пладнешки айдуци,ама българите трябва да се съобразяватТака е в сащ-има си гета със собствени закони И тук трябва така са стане за да се харесва на чичо Сам,който вече е леля Сам
51
1
 
5
 
! Отговори
яежшфп преди 8 години
до 65Ами не, не е смешно! Точно от такива неуредени противоречия в обществото на другите държави, имат нужда САЩ. Това е най-лесния начин да се манипулира и изсмуква енергията на народа. Права на меките китки, права на незрящите, права на деабетици, на гърбави, на не знам какви... А принципите на които се крепи силна държава са на последно място... В САЩ е точно обратното.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румяна(шефката на полицията) някоя си какво казваЕгати калинкатаТия са голям проблем Журналистите не питат и Местан -дали одобрява агресията та
49
1
 
19
 
! Отговори
Да се учим преди 8 години
Да се учим от демократична Америка, това там щеше да започне с десант на поне 100 полицай и шеше да завърши с най малко 10 убити и 20-30 ранени и арестувани!
48
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каде е Джандармерията сега? Или те само служи когато трябва да се опазят махали от протестите на Българи? Скапани политици, скапан народ, скапана държава!
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
представете си, не им е леко на ромите в този момент. от няколко години 60-те души ходят и секат дървета и изкарват по лев-два на ден. не е много, но поне им стига за хляба. и сега - о, не! - виждат изведнъж проява на интерес от страна на горските! шок! това ли е краят на нашият поминък!? какво да правим? реакцията е първосигнална - опитваме се да унищожим джипа и горските! трас, прас!! и край на проблемите!!
46
0
 
18
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Хелзенския комитет незабавно да усъди горските и полицаите които са отишли и са проверили къщите на ромите и са намерили крадената дървесина. Това че са бити,блъскани и им е пострадало служебното и личното имущество от тези роми да не се взима под внимания за да бъде всичко демократично и чесно
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
60 нападат служители на силово министерство и са още живи?! Ало, държавата? Вече и собствените си з!@#$ници не можете да опазите!
44
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хех. Пародия на полиция. Да се въведе в задължителното въоръжение на бг полицията и една тапа за ***, че другия път.. кой знае. Друго си е да биеш студенти и пенсионер. Да висиш в храстите и да просиш рушвети за ФАРОВЕ
43
4
 
17
 
! Отговори
До 61 преди 8 години
Никой отгоре няма интерес от анархия - запомни това! Рано или късно ще се наложи ред, дори инициативата за това ще дойде от самите ромски лидери, но ще се наложи да извървим еволюционния си път като общество. Явно си любител на глобалните конспирации, но ако това се случи в САЩ, резултата щеше да е кърваво налагане на ред. Смешно е да се твърди, че държавата САЩ има някакъв интерес в България да има подобно беззаконие. На янките им дай стабилна среда в която да инвестират, да правят пари.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Alo roma partakechite i match v India otkadeto si se praknal
41
20
 
0
 
! Отговори
Ром преди 8 години
Абе, убиеца на магистралата май 100% българин, а? Ама на троловете на *** им е платено да разпалват етническа вражда в България и тия гнусни червейчета точно това и правят. Аре нахлупвайте ушанките и марш от тука!
40
2
 
3
 
! Отговори
Do 59 преди 8 години
Gandarmeriata che vleze ako ot gore i naredat..a gore se klanat na USA kak ochakvach da im naredat
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eto vi amerikanska demokracia..v plana Ran At piche- da se poddarga napregenie megdu balgari i romi i tova da se izpolzva..romite stavat sve po nagli tova dali e svarzano s USA tankovete u vas..predi godini H Klintan se srechna s romskite baroni..za tah otpuskat pari..te se plodat..nie namalavame..ameriksnskia poslanik e kazal che im trabvame 4 ml..tova e avno nachina da ni stopat