ГДБОП разби нарко група, седем в ареста

Имали три оранжерии за канабис
25
ГДБОП разби нарко група, седем в ареста
Снимка: Reuters, архив

ГДБОП разби престъпна група, която се е занимавала с производство и разпространение на наркотици, съобщиха от МВР.

Операцията е реализирана на 31 юли на територията на София, селата Мърчаево, Подгумер, Долни Богров и вилна зона Чурек.

В хода на спецоперацията са задържани членовете на бандата, създадена с цел производство и разпространение на наркотици, предимно канабис. Срещу ръководителя на групата са повдигнати три обвинения, а в ареста са общо седем души.

Според събраните до момента данни, групата е действала от декември 2014 г. Били са създадени три оранжерии за отглеждане на канабис в къщи в селата Мърчаево и Подгумер и вилна зона Чурек.

Готовата продукция била складирана в дома на единия задържан в София, откъдето била предавана за разпространение на дилъри от групата.

Връзка с разпространителите поддържал лично шефът на престъпната група. При извършените претърсвания и изземвания в неговото жилище освен канабис са открити и осем пликчета с над 255 грама амфетамин на таблетки. Намерен е и незаконно притежаван пистолет и осем патрона.

Действията по издирване и на други участници в престъпната група продължават.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на седмината задържани са наложени 72-часови мерки за задържане. Днес е внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на мъжете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Kiril преди 8 години
До Анонименmnogo qsno ,!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В страната на свободата и конопа е забранен. Американските *** тичат към господариге си.
9
4
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Пазете се от смъртоносня наркотик КАНАБИС. От него се умира, ша знайш! Много се умира. ПОвече от маргарин, ГМО и всякакви отрови, с които ни тровят корпорациите!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конкуренти са на главния наркотрафикант. Де дават тъй?
7
4
 
11
 
! Отговори
Бесен преди 8 години
Прости, нелепи ченгета ! И не е вярно, че от тях не зависи, че им заповядват. Простите български ушеви така и не се научиха, че се протестира за смислени неща, а от тях чуваме само квичене за по високи заплати и пенсии ако може на 30 години. Е няма как да стане просто полицейско племе. Скоро ще се стигне до там да ровите по кофите от глад, но сте си виновни само вие !
6
2
 
9
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
До АнонименНещо си в грешка приятел !Аз живея в Испания от много време ,няма такова нещо !!!!!Можеш да гледаш 2 растения и да не се виждат ,ако някой ти пусне денунсиа се казва или жалба на БГ идват взимат растенията и глоба !!!!!!!!!До 2 растения няма проблем ,обаче си плащаш глобата ,която е от 300 до 1500 евро зависи кой път ти е .Навънка ако те хванат до 5 гр се прави анализ на веществото глобата е 300евро .За кокаин ,амфетамин и тн същата работа Поздрави от Памплона Навара
5
2
 
10
 
! Отговори
до7 преди 8 години
Защо ли мисля, че си прав???!!!
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Испания: всяко лице има право да отглежда по пет растения. В Чехия : всеки има право да притежава за лично ползване до 300 грама суха тревна маса коноп. За други държави като Холандия да не говорим.Ако се лгализира Тая полиция, която си получава заплатите от нашите данъци, вместо да се занимава с глупости, ще се заеме с истинските престъпници
3
2
 
11
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Наркоманите да свиват орехова шума тази есен,по полезна е заради йода!!!
2
3
 
20
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Ако вземат да легализират канабиса, ушев ще остане без никаква работа.
1
2
 
24
 
! Отговори
лол преди 8 години
Не са си платили където трябва.