Жоро или Сашо: Кой открадна чантата?

Братята си приличат, единият е в ареста, но другият е крадецът
21 юни 2016 13:14,
27
Жоро или Сашо: Кой открадна чантата?
Снимка: Нова тв

Може ли приликата с брат ти да те отведе в ареста? Това е история за двама братя и един по-различен грабеж. Георги и Александър си приличат много и често ги бъркат.

"Ние ги бъркаме. Много си приличат. Ако ги видиш и на личната карта - абсолютно са еднакви", казват близки на двамата мъже.

Сериозното объркване обаче идва преди 7 месеца след една открадната чанта, за която Георги поема отговорност, но задържаният е Александър. И така вече повече от месец.

"Много ни бъркат. Все едно сме близнаци. Но този път объркването стана много сериозно", казва виновният брат Георги пред Нова тв.

По думите му той взема чантата, а в нея имало 20 лева, телефон и таблет. Телефонът е намерен от полицията в къщата на Александър. Задържат го. На разпознаването ограбеното момиче припознава Александър като извършител и всички налични доказателства сочат към него.

"Аз бях. Направих пълни самопризнания, писах два листа обяснения как е станало всичко. Видях едно момиче и й дръпнах чантата. Вътре имаше само 20 лева. Продадох телефона за 60 лева. Купих чехли на децата, изкарахме 4-5 дни", разказва Георги.

Единственото доказателство за объркването на братята е тяхната приликата. Предстои нов разпит и даване на показания, а след това и ново разпознаване. Междувременно Александър е в следствието над месец. 

От МВР отказват коментар, тъй като по случая е образувано досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.

А Георги казва, че ще посети брат си в ареста: "Ще ми е неудобно, но ще отида на свиждане да му дам кураж и да му се извиня".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Aleksandar преди 7 години
Ot Takiva teoritici v tazi darjava sme na tova deredje!!
20
0
 
12
 
! Отговори
соломон преди 7 години
И двамата в панделата да не им е скучно -единият като извършител-другият кто укривател на крадени вещи и съучастник.
19
0
 
14
 
! Отговори
? преди 7 години
КОЛКО нагли и нахални роми- "бълг.граждани!" Четат ли и КАКВО четат като имат очила???Говори, като че е ЕЖЕДНЕВИЕ за него да ДЪРПА и КРАДЕ чанти- като да отиде до тоалетна!!!???Какво БЕЗОБРАЗИЕ!! Строг съд и за ДВАМАТА заради АРОГАНТНОСТТА им и ПРЕВАНТИВНО!!!
18
1
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Как така е продал телефона за 60 лева, а пък полицията намерила телефона в къщата на брат му?!? Бреййй, лъжливо и крадливо племе, бреййй... и двамата да ги вкарат в затвора!!!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
близо 1000 години не са могли да се интегрират ромите в Европейския континент , представете си за какво Племе става на въпрос
16
0
 
12
 
! Отговори
Някога преди 7 години
защо *** бийш ба друарю старшина,нали и аз съм хора?
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако си туря американските имена примерно Бил Клинтън дали ша стана американец , кръвта вода не става
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двамата принудителен труд, и без тва явно се изхранват чрез кражби
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизмъ е винoвен , даде на ромите български и турски имена и сега не е ясно кой открадна чантата , нов Закон - да се върнат ромските имена на ромите в България тоеcт както са се кавали през 10 век. когато започват да идват към Балканите и у нас
12
0
 
13
 
! Отговори
Перко преди 7 години
1 месец в ареста ?!? Можеше тихо на единия да строшат ръцете, а на другия краката и да ги пуснат. После лесно ще ги различават :)
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като прочетох за продадения(откраднат) тел. и парите с които изкарали 4-5 дена става всичко ясно , не е нужен никъкъв коментар
10
2
 
3
 
! Отговори
*********** преди 7 години
Офицялно тези български граждани от ромски произход се наричат Дасикане рома-българеещи се роми с български имена , точно от българските имена идва цялата бъркотия в Държавата
9
0
 
8
 
! Отговори
бачкатор. ком преди 7 години
Брейй.... Ама то аз и много като мен сме били много п.р.ости!!.Да блъскаме от сутрин до вечер за да купим на децата си обувки храна и т. н а то имало и други къде къде по лесни начини .....
8
6
 
9
 
! Отговори
sdfgsfgs преди 7 години
Първо не е нормално за 80лв да се седи по 1 месец в следствието. Държавата губи над 200лв. през това време само за задължителното хранене, докато човекът трябва дори при минимално възнаграждение да може да изкара парите в рамките на не повече от 4 работни дни. Освен това, щом е стигнал до там да го пратят задължително на работа като условие за пробацията. А тези, които искат цял живот да са *** да не им се дава и стотинка помощ и да лежат (опа може и да работят) по затворите
7
0
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
То хвани единия а бой на другия...
6
0
 
15
 
! Отговори
ined преди 7 години
гуспудин полицай аз не беше брат ми беше
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4не, от ДПС
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двамата дядо попе, и двамата!
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tia ot gerb li sa
2
0
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Откраднал чантата,за да купи чехли на децата ! А ние работим,за да купим нещо на децата си.