Всички следи сочат: Палежът в Пловдив – умишлен!

Хората в града се организират за протест пред изпепелените сгради
Обновена: 21 авг 2016 12:21 | 21 авг 2016 12:15,
118
 Всички следи сочат: Палежът в Пловдив – умишлен!
Снимка: Dnes.bg

Всички следи от пожара в тютюневи складове в Пловдив водят до версията за умишлен палеж.

Това сочат първоначалните наблюдения след изгасването на огън, потвърди говорителят на Пожарната в Пловдив Цвятко Дешев. Версията се подкрепя и от силната миризма на нафта и синия пламък, забелязан от пожарникарите.

Културният министър Вежди Рашидов вече разпореди проверка на слуая, а прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен засега извършител.

В Община Пловдив тази сутрин беше сформиран кризисен щаб.

Още по темата
“Беше взето решение да се затворят 4 улици за преминаване, за да се осигури безопасността на гражданите.”, обясниха от администрацията.

Екипите на пожарната остават на мястото.

Междувременно стана ясно, че хора се организират в социалните мрежи на спонтанен протест под формата на флашмоб. Пловдивчани ще изразят позицията си като поставят цветя пред рухналите сгради.

Късно снощи пожарът в Тютюневия град в Пловдив се разрасна. Цяла нощ екипи на пожарната се бореха с огнената стихия. Малко преди полунощ четвъртият поред запален склад рухна.

Четири сгради, паметници на културата са напълно унищожени. Огнището продължава да тлее.

Снощи, когато пламъците обхванаха цялата четвърта сграда, в небето се издигаха огнени сажди, които след това падаха на земята. Заради създалата се опасност за пешеходци и шофьори, периметърът на безопасност беше увеличен.

В района се чуваше пукане и пропадане на етажи. Бяха евакуирани и хората, които живеят в къщи в района около горящия склад.

Жителите на квартала споделиха, че се страхуват имотите им да не попаднат в обсега на пламъците. Целият наличен състав на пожарната беше мобилизиран.

И според хората в района пожарът е умишлен и предварително планиран, за да се разчисти апетитният терен за строеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
народ който унищожава миналото си не е народ
56
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така ли беше по времето на бай Тошо
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TAKA SAPOCHNA I V SIRIYA, KORUPZIYA, PARI I LIPSA NA RED.
54
7
 
1
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
До КУЧЕ ВЛАЧИ РЕЙС И за в бъдеще ще бъде така.Свиквай!
53
18
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Изривай каквото е останала и започвай ново строителство.Този дето е запалил складовете мисли в перспектива.....
52
2
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 53: Кмета на Пловдив не се казва Гергов и не е от БСП. Тепърва ще разберем кой ще спечели от палежа, но отсега е ясно че ще са собствениците на земята и някои от гербаджиите в кметството.
51
2
 
6
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Селяни, как интегрирате бежанцте, грижите ли се за тях, защото скоро ще направим проверки и тежко ви, че отнесете санкции , а Боко ще го смъмрим!Агент Кев Уорнак!ЦРУ!!!
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ви казах, че е Неизвестния извършител. Голяма гад е, зъл криминален гений
49
2
 
17
 
! Отговори
ХА ХА ХАА преди 7 години
ВЕЖДИ ТОТЕВ ТЕ НАПРАВИ ЗА СМЯХ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ,НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО БАРНЕ ТОТЕВ Е НАД ЗАКОНА,ТИ МУ ПРАЩАШ ПРОВЕРКА ЗА СЪБОРЕНИЯ СКЛАД ТОЯ ПАЛИ ОЩЕ 4 ГОЛЯМ СМЯХ
48
1
 
17
 
! Отговори
няма държава преди 7 години
Това май бяха последните две сгради / от изгорелите четири/, от дареното от Димитър Кудоглу, на Пловдивчани чрез Община Пловдив. Сградата на площад "Централен" отдавна я няма, този Кмет и предния Общински съвет прецака- ликвидира и Туберколозната болница .Не, че туберколозата не се връща заради условията на живот. Къде са Димитровците, които издадоха книгата за Кудоглу преди няколко години. Или се снишиха, заради бизнеса си ? Има ли доброволци - юристи да потърсят Договорите за дарение и дали е спазена волята на Дарителя ? Било от Община, било от " Булгартабак, било от Министерство на икономик
47
2
 
12
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 7 години
До ФАШИСТ И ще става СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА???? Каква пародия!
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Собствениците на земята са се разбрали със строителната фирма и с кметството което възлага обществени поръчки срещу дебели комисиони да скалъпят пожара. Платили са на някой да залее нафта и да драсне клечката.Възстановяването ще бъде възложено на предварително тропосана от кметството фирма, данаколатците ще платят а общинарите ще вземат комисиона от обществената поръчка.Това е системата в България. Няма по-голям престъпник от държавата
45
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да очакваш от убиеца и грабителя на всичко , което може др. Гергов - шефа на БСП в Пловдив. Човека има мераци , а комунист-социалист-терорист знае само един начин за бизнес- убийства , грабежи и палежи . А иначе тази сутрин са видели Бойко Борисов с една туба бензин да пали складовете , нали така др. червен каскет .
44
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората по другите държави , особено собствениците на културни забележителности правят луди пари от туризъм и със удоволствие подържат това което им е поверено, при нас собствениците не са от тези които имат много ум и съответствено правят това за което се сетят без да им се налага да мислят.Не бих го нарекъл алчност това , просто е глупост.
43
2
 
26
 
! Отговори
без вяра преди 7 години
Тютюневите складове , въпреки, че са промишлени сгради свързани с обработката на тютюн, имат характерен архитектурен образ, оформящ цял един квартал на града.Съдбата им е добър пример за липсата на посока в развитието на града.В България се води политика за култивиране на мозъци,които не мислят...именно такива са тези,които се радват за снощните събития
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 22 Частна собственост на имот е едно, а частна собственост на паметник на културата, вече си съсобственик на имота заедно с министерство на културата.Не си 100 % собственик.По принцип дали като имаш нещо общо с някой ,дали е хубаво да прецакаш другия съсобственик, и да бъдеш 100 % собственик, което ти казваш, че би го направил, Няма да го коментирам.Има и ги при разни роднински делби такива случаи много.
41
5
 
13
 
! Отговори
Герб преди 7 години
Боко мутрата го е продал вече този терен. От мутри какво да очакваш, те само паричките могат да прибират. От КТБ, ***, откъдето може. Държавата на мутрите.
40
2
 
16
 
! Отговори
Сульо преди 7 години
На измамника,който е организирал палежа да си построи сграда,ще му приседне сериозно, и на него и на наследниците му до 10-то коляно...Хаир няма да види от тези пари...и няма да умре от естествена смърт!!!
39
3
 
14
 
! Отговори
КУЧЕ ВЛАЧИ РЕЙС преди 7 години
Герберастите, начело с главния мафиот обърнаха държавата на бащиния - крадат, грабят, палят, източват и никой не може да им каже копче. Цялата власт е в тях и в продажните им партньори в управлението, на които също дават парче от баницата.
38
4
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 7 години
До До 37с *** не общувам