Клякай-ставай... до припадък! Полицейско насилие в Плевен?

Младеж твърди, че униформени са го били в управлението
4 дек 2016 13:30, Петя Славова
178
Клякай-ставай... до припадък! Полицейско насилие в Плевен?
Снимка: Кадър, Нова тв

Млад мъж от Плевен твърди, че е жертва на полицейско насилие. По думите на 26-годишния Виктор Балиев той е бил отведен с белезници във Второ районно управление преди два дни и там му е нанесен побой. Освен това бил принуден да кляка и става до припадък.

Инцидентът се е случил на 1 декември около 20.00 часа. Тогава Виктор разбира, че брат му е катастрофирал на едно кръстовище в града. Той се запътва към мястото на местопроизшествието, където униформен го спира и бута.

По думите му, младежът инстинктивно също го бутнал. Полицаят му казал: "Нали ти казах да махнеш тази кола от тук". От там нататък двама полицаи минават зад него, заключват му ръцете отзад и го водят към патрулната кола.

Единият от униформените се заканил, че ще го пребие. Нанася му няколко удара, докато момчето е в колата. След това Виктор бил отведен до районното управление заради нападение на полицай, съобщава Нова тв.

Там го посреща трети униформен с удар в гърдите. Последвали удари и от тримата органи на реда. След това те го отвели до мястото на катастрофата да си махне колата, а от там - се върнали отново в управлението, където по твърденията на Виктор - издевателствата продължили.

Питали са го дали ползва наркотици и упойващи вещества. Казал, че не пуши и не пие.Последвал бой в коридорче на управлението.

Самият Виктор не е криминално проявен. Съдебното му минало е чисто и за първи път се среща с полицията. От районното управление в Плевен са отрекли да има насилие над момчето и полицейски произвол. Обяснили, че Виктор е бил доведен, защото се е държал арогантно по време на огледа на местопроизшествието.

Все пак ще има вътрешна проверка по случая, а младият мъж вече си е извадил медицинско свидетелство и е наел адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: Плевенполициянасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камери и в полицейското
34
0
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
до 38Ние сме ОРИЕНТАЛСКИТЕ диваци на европата.В условията на дивашкият капитализъм(сега Бойковизъм), нараства броя на бедни и гладни!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клекни стани клекни стани.И за това ми реве тука?
32
2
 
9
 
! Отговори
factotum преди 7 години
да идат в харманли да бият, видяхме ги там
31
4
 
8
 
! Отговори
без преди 7 години
З съжаление много комплексари стават полицаи, за да покажат какви са мъже.
30
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдеее, да си приготвим поредните 10-15 хилки, за да му платим обезщетението, като осъди тия yшляци.
29
15
 
9
 
! Отговори
Да бе преди 7 години
Малко му е било. Трябвало е да го и е*** ***. Щом е "бутнал инстиктивно" полицаязначи е трябвало да го пребият, като куче. С този манталитет никогаж нема се оправим.
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважаема редакция, моля да слагате на подобни статии предупреждение, че не е за хора със слаби нерви!! Боже това става в държава член на ЕС..... Ами то все едно сме в средновековието бе!! БГ - Диваците на Европа .:((
27
8
 
21
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Като цяло МВР е репресивен и корумпиран АПАРАТ и трябва да бъде изкоренен и закрит а корените му да бъдат изгорени ! Ако ще има полиция трябва да е като в нормална бяла държава с МОРАЛ , ДОБЛЕСТ , ЧЕСТ , ЦЕННОСТНА СИСТЕМА , СЪВЕСТ и т.н. и т.н. ! А не дебелаци корумпета защитени от закона и да си формират в извънработно време ОПГ-та и да продават наркотици , чадъри над дилъри , чадъри над *** и не само проституция , чадъри над техните криминални колеги и т.н. и т.н. !
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родния ми Плевен е станал пълен ***. Едно време ме рекетираха 2 пъти за 1 вечер, накрая полицаите щяха да ме бият защото ме помислиха за извършителя (аз ги извиках), накрая един ми чопли семки и ми ги хвърля в краката и вика "Жалба ще пишеш ли?" ... "Ще пиша да.", "Ами то не че някой ще ти я чете ама на пиши...". Пълна лайнарщина, ако нямах роднини нямаше да мина със самолет от там. Мизерия.
25
3
 
11
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 7 години
Да запали свещ, че мина само с малкия Дявол!Куките са притеснени, стачка стягат, а едно *** им прай театро.
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, паркирал си колата на мястото на вержната катастрофа причинена от брат му и се прави на луд :) Биха ме. Ми за бой си, аман от бай ***. В САЩ да са му пръснали кофата на място, ако посегне на полицай. Отишъл там и започнал да псува и да бута куките.
23
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На колене ли да му лазят полицаите и да го молят да си знае мястото. Колкото до оплакването че са го били дълбоко се съмнявам . Тази работа ще я свършат други хора след като го вкарат в затвора. Най добрата защита е нападението.
22
1
 
12
 
! Отговори
Дедо Либен преди 7 години
АБЕ ДНЕШНАТА ПОЛИЦИЯ (МИЛИЦИЯ) НЕ БИЕ......АМА......СНОЩНАТА СИ БЕШЕ Е***А МАМАТА.....ХАХАХА....
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е нежен тоя.
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес.бг по другите медии пише, че е карал крадена кола и е паркирал на място където се извършва разследване на верижна катастрофа причинена от брат му !!! това защо не го пишете ?
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да би мирно седяло, не би дърмон яло.Бой по канчето да знае, че полицай на служба НЕ СЕ "бута". В Америка за посегателство на длъжностно лице на служба първо стрелят и ако остане време го питат кой е.... или?
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова е задържан и отведен във Второ РУ за снемане на обяснения. Оказва се, че 26-годишният Виктор от с. Ясен е роднина на водача, предизвикал катастрофата. Виктор е известен на МВР за причиняване на средна телесна повреда. Съставен му е акт по Закона за МВР.При обработка на документите му е установено, че автомобилът, с който се придвижва - "Волво" с испанска регистрация, е обявен за издирване по Шенгенска информационна система. Нарушителят е бил задържан за денонощие.
17
9
 
11
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Ами не разчитаме на милиционерите. Защо? Отиваш при кражба в МВР-то и ти казват: " Ади бе, ти за 100 лв. ли си? Кой ще си хаби хартията за това. Майната им на кражбите, кой ще се занимава с такива дреболии. Така е и за другите неща." А мильовците надушват, че пак на власт идват комунистите и пак ще могат да бият хората без проблем и вече са се разпасали... Админе , не трий, обори ме с аргументи, ако можеш.
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато полицаите пазят района на катастрофата, там пристига пристига мъж, който паркира "Волво" в зоната на полицейската охрана и пречи на процесуално-следствените действия. Той спира в зоната, запазена с коноси и триъгълници, в която ясно се вижда спирачния път на кола от сблъсъка. Полицаите разпореждат на нарушителя да напусне местопроизшествието като отстрани автомобила си. Той отказва да изпълни полицейското разпореждане, проявява агресия - нарича с обидни думи униформените. Затова е задърж