Баба от Вършец стигна Плевен да даде 20 бона на апаш

Хванала се на въдицата на "дознател Петров" и изгоряла
29
Баба от Вършец стигна Плевен да даде 20 бона на апаш
Снимка: Булфото, архив

78-годишна жена от Вършец е поредната жертва на телефонна измама. Бабата дала 22 000 лева на мошениците в два поредни дни миналата седмица, съобщи "Дарик".

На 22 декември непознат й се обадил на мобилния телефон, представил се за "дознател Петров" и поискал от нея да окаже съдействие на полицията, като предостави възможно най-голяма сума пари за залавянето на група криминално проявени, които заплашват живота и здравето на нейни близки.

Бабата се хванала на въдицата и отишла до клона на местна банка, откъдето изтеглила 2000 лв, но дала заявка за още 20 000 лв.

Изтеглените 2000 лв., заедно със златни накити -  пръстени, обеци, синджир и колие, пакетирала и оставила пред входа на блока си. На следващия ден жената отново отишла в банката и изтеглила заявените 20 000 лв.

Тя през цялото това време е поддържала контакт с мнимия дознател, който я инструктирал да замине за Плевен, където да остави останалата сума.

Според потърпевшата тя оставила сумата от 19 500 лева в района на болницата в Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
26
 
! Отговори
ЗАПЛАТА преди 7 години
В МВР взимат по 5 000 лева заплати .Защо не отделят някой лев за да наемат Експерти от ЕС . Тези измами в Русия и ЕС се хващат за 1 час .
1
4
 
27
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Имáла- дала. Жива и здрава да е и все така да има да дава женицата.