3 години условно за ужаса на бул. "България"

Има натиск върху делото, смята обвиняемият Бисер Андреев
10 яну 2017 17:01, Петя Славова
60
3 години условно за ужаса на бул. "България"
Снимка: архив, Булфото
Бисер Андреев, който през лятото на 2011 г. убива по непредпазливост в катастрофа двама пешеходци бе осъден на три години условно с 5 години изпитателен срок.
 
Той бе лишен и от правото да управлява автомобил 6 години, както и да плати 15 000 лева разноски по делото, съобщава "24 часа". Присъдата бе прочетена от съдия Вера Чочкова преди минути в Съдебната палата. Това е второ гледане на делото от СГС, което преди година бе върнато от Апелативния.

Трагичният инцидент стана на 3 август 2011 г. в 1 през нощта, когато младежът предизвикал катастрофа, движейки се с несъобразена скорост. Бисер загубил контрол над БМВ-то си и се ударил в ауди. След удара с колата си той прегазва 39-годишната Паола Тодорова и приятеля й Николай Спасов (34 г.) на тротоара на столичния бул. "България" в района на площад "Ручей".

Още по темата

"Върху това дело има огромен натиск", каза Бисер Андреев в правото си на последна дума. "Не съм прокурорски син, маминото глезено синче, а млад човек, който учи, работи и се труди. Съвестен съм", каза още Андреев, който работи към съдебна охрана.

По думите на защитата му той е можел да избере и по-лек път за разглеждане на делото, но защото иска да излезе истината наяве е избрал по-тежкия.

Според представена шесторна автотехническа експертиза, при разрешение 50 км/ч Бисер е карал с 30-40 км/ч над допустимото. Той не е съобразил, че по това време настилката е била много хлъзгава, навлязъл е в средната лента и се е ударил в другата, намираща се в близост кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой опечален роднина да го застреля на улицата в състояние на афект. После да го съдят и да видим тогава каква присъда ще му дадат.
26
1
 
28
 
! Отговори
Пожелание преди 7 години
Да си отговорен за отнемането на два човешки живота и да получиш условна присъда ... добре дошли в българската правосъдна система! Този човек заслужава да го застигне това което е причинил.
25
1
 
19
 
! Отговори
бай х преди 7 години
нищо не казват, че всичко е заради гонка спасяват му кожата
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е Съд....това е Пародия на съд и съдебна система.Вярвам че не го е искал инцидента но има двама убити,той по всякакви нормални закони трябва да лежи поне 2..3 год....Говорим за Нормални закони,но кое в БГ е нормално...някой да каже...закони ли....съдебна система ли....заплати ли.....Депутати ли....кое ни е наред.....МЕТЛАТАААААААААААААААААААААААААААА...голяматааааааааааааааааааа
23
1
 
15
 
! Отговори
асдасд преди 7 години
До АнонименДа, има условни присъди. Само че има и други неща, като сумиране на наказания и влизане доживот след трето тежко провинение, а не да се размотават навън рецидивисти с по 10 присъди.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в САЩ, Русия и Германия има ли условни присъди?
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такова чудо като условна при смъртни случаи има само в България! Що не отидеш да си съвестен по същия начин в Германия или с САЩ да видиш как, ако въобще излезеш, ще си побелял. И поне си затвори устата не бълвай нагли и арогантни простотии, защото си разбил 2 семейства и хората, които са загубили близките си ги боли. Защо поне съвестния пикльо не плаща по 200 000 хиляди на роднините?
20
2
 
43
 
! Отговори
Боже накажи го преди 7 години
Да има натиск,3 год.услвно за убийство на двама човека!?това е подигравка с хората,дано има свестни роднини на жертвите и да го накажат сами.....
19
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Не съм мамино синче " ?!! Явно младежа е обиден на някого, който го е нарекъл така! Разбира се, че не е мамино синче, вече е изпечен убиец! Двама души е затрил! А, иначе българският съд с тази условна присъда за кой ли милионен път доказва, че е една парлама! И то, при липса на "натиск" по делото! Ха-ха! Представям си, ако имаше натиск, каква ли щеше да е присъдата! Може би "мъмрене"?!
18
1
 
19
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Анонимен 23. Много си прав и докато хората не се научат да спазват елемнтарни правила и не спрат да обвиняват за проблемите си другите нищо няма да се промени, колкото и да протестираме пред парламента и т.н.
17
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
карал само с 30-40км над допустимото като убил 3-*** души....по присъда ще плаща само разноски, никаква кръвнина? отделно само условна?т.е ако на излизане от съда, без да искам го отнеса с 50км да го потроша ще ми вземат само книжката за 1 година?
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама защото плюете Държавата?Парламента?Или Съда?Или Полицията...?Всички работещи там са от българския народ, което значе че целия ни народ е загубен и ***.Това означава.Не може народа да е красив, умен и добър, а пък само държавата и политиците да са лоши!Какъвто е народа, такава е Държавата.
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все още ли ще продължи да работи към съдебна охрана?
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Право е момчето!Имало е натиск върху делото ,ако не е имало щяха да му дадат минимум 10г/ефективна!
13
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдийката заслужава поне 10 години ефективна, заради тази условна присъда. Да утрепеш двама души с умишлено висока скорост и да се отървеш - тва .... нямам думи.
12
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той вместо да се радва и да си трае, че се е отървал - имало натиск! :DПръдльоА за 2 убити - 3 години условно, това е краят! Оттук нататък нищо добро не ни очаква ако нещо не променим
11
3
 
24
 
! Отговори
последна дума преди 7 години
"Сто хиляди лева!" каза Бисер Андреев, обръщайки се към съдията, в правото си на последна дума.
10
2
 
37
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Да се отвори отново лагера в Белене и този да се изпрати там. До края на живота му!
9
2
 
49
 
! Отговори
Шлосер преди 7 години
Това е вече гавра с целия български народ. Не че ако влезе ефективно, ще върне жертвите си, но това минава всякакви норми на благоприличие, и е ярко отражение на корумпираната ни съдебна система, такава каквато само в България може да има. Господ гледа обаче господа съдии и той Вас ще Ви съди. Амин !
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така де, за кой ли път имало натиск, карал с 30-40 отгоре, подценил ситуацията, можел да избере и по-лек път за поредната (нечия) истина и в крайна сметка: двама убити и ... поредните 3 години условна.Да видим сега дали "съвестния млад учещ се и трудещ се" човек ще благоволи да плати кръвнината или поне част от нея? Или както много пъти досега се е доказвало, всичко е добре режисиран цирк с доброназорно участие и да му мислят изгорелите. За останалите, the show must go on...