Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?

Разпознали обвиняемия, но въпреки това си мълчали
26 фев 2017 07:30, Александър Попов
198
Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?
Задържаният за убийството Йоан в съда. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има вероятност да започне разследване за действията на съучениците на Йоан Матев и на директора на частното училище, където той е учел, пише "Труд", като се позовава на криминалисти.

Йоан бе оставен в ареста в петък, след като бе обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, който бе прободен смъртоносно с нож на 2 юни 2015 г.

Още по темата

Децата го разпознали по разпространението от МВР кадри, но не сигнализирали полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съучениците обсъждали наблюденията си с учителите, както и с директора на училището. Дори той призовал Йоан да си намери извинителна бележка за 2 юни, въпреки че нямало такава практика в училището. Всички обаче запазили мълчание, вероятно от страх.

На заседанието в съда стана ясно, че за разкриването на Йоан помогнала и негова съученичка, която се свързала с приятелката на убитото момче - Лора.

Столични криминалисти проверили хиляди телефонни разговора и успели да изолират мобилния телефон на Матев, който се намирал в часа на смъртта на Георги в района на пейката, където бе открито тялото му.

В хода на разследването стана ясно още, че Йоан е сподел на брат си Марсел, че е станала грешка и е наръгал момче с нож.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До .много .............
123
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не мога да повярвам, че ВСИЧКИ съученици са го прикривали и никой не го е издал. Тийнейджърите баш ше слушат директорката какво им нарежда, на тая възраст само въпреки правят!
122
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една по една версиите отпадат. Братята учили в друго частно училище ,но били изключени защото не си плащали таксите. След това се преместили в споменатото. Явно баща им не е Ротшилд,както се твърди тук. Наистина ли вярвате,че министър и главен секретар,дето въртят далавери за милиони,или шеф на РПУ за стотици хиляди,ще рискуват заради сина на някакъв милиционер?
121
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нещо да кажат за раната на главата на Йоан? С какво го е ударил Георги? ДНК?
120
0
 
13
 
! Отговори
ХолоМОСТ преди 7 години
Явно е от тия партийните функционери баща им на тоя убиец щом 2 години никой не ги закача ! Това е просто един от стотиците хиляди пъти когато КОМСОМОЛА ви убива или осакатява доживот а вие си мълчите и търпите вместо милиони да излезете по улиците и да ги изметете сите ПАРТИИ и ИНСТИТУЦИИ задето ви откраднаха и държавата и бъдещето на вас и вашите деца и предци !!!!
119
5
 
22
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Всичко е било ясно! Нищо не е скривано от тези хорица., които сега искат да омаскарятПросто пияндето Костов си го е държал, като коз, за вадене когато го "подгонят".Като настъпиха главсека, той взе че го арестува - голям успех на родната милиция!
118
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30.000 заподозрени, 1000 разпитани, стотици тел. клетки проверени, цялото училище гледало записите - и нищо. сега едва ли не се оказва, че всички са знаели, ама нарочно са съучастници? хора, надали има чак такава велчова завера. най-вероятно някой съученик наистина е казал: абе този не прилича ли малко на нашия еди кой си, и оттам нататък съвсем по нашенски, никой не си е дал особено зор и не си го е сложил на сърцето, защото не му се е занимавало. което е грозно, но надали има конспирация.
117
6
 
14
 
! Отговори
ogin преди 7 години
Да се посекът всички
116
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не било компютри, а компоти. нормално е учител или директор да иска обяснение или извинителна бележка от отсъстващ ученик. само че така написано, звучи едва ли не като - цялото училище разбрало кой е убиецът и после на събрание измислили какво да правят, а директорът ДАЖЕ го посъветвал да си донесе бележка. въобще видиш ли, едно 1000-2000 човека знаели, само полицията не разбрала? отделно, ако някой съученик наистина е знаел, надали ще отиде направо при директор, а първо при класен, родител..
115
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do 111 CHUJHDA JHENA NYAMA. ! IMA DASHNA I NE DASHNA, JHENATA. RESHAVA.
114
1
 
15
 
! Отговори
До 133 преди 7 години
Някъде четох, че в училището не пишели отсъствия, затова ако го хванат и няма отсъствие за деня ще загази училището. Просто са решили да му напишат отсъствията, а той да си ги извини!
113
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До извинителната бележкКаква извинителна бележка, ако не е тайна?
112
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 79Емигрирай в US, там откачалки влизат с оръжие направо в училищата и разстрелват десетки, не си измислям, поразрави се в пресата, тук дори при всичките ни недостатъци като общество е доста по- сигурно,престъпност има навсякъде, а случая в Норвегия, колко младежи бяха буквално разсртреляни от психопата Брайвик
111
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 127-------------------------------Името на свидетелката, подала инфото за предполагаемия убиец, вече се търкаля из медиите. Кой говореше за анонимността, осигурена на свидетелите?
110
1
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
*** много сте либерални админстраторите на тоя сайт бе .Брей !цензурирани ,политически коректни ......тц тц Америка за България ли ви спосорира или Прокопиев ?!?Да не вземе човек да си изкаже мнението с правилните епитети ...леле да не може да се прочете малко по- директно казано мнение .
109
2
 
19
 
! Отговори
извинителната бележк преди 7 години
Непременно трябва да се цитира КОЙ е издал извинителната бележка на Йоан за 2.06.2015.Майка, баща, лекар? Директорът щом я ИЗИСКВА- ще знае ЗАЩО и КОЙ.
108
1
 
25
 
! Отговори
не ни "ОБРАБОТВ преди 7 години
Родителите къде ГИ оставяте?Те, заедно със" Съучениците обсъждали наблюденията си с учителите, както и с директора на училището. Дори той призовал Йоан да си намери извинителна бележка за 2 юни, въпреки че нямало такава практика в училището. Всички обаче запазили мълчание, вероятно от страх." Дайте данни за родителите:ЗАЩО са толкова СТРАШНИ??? А защо цитирате тогава имената на децата, които са постъпили ПО СЪВЕСТ? Случаят е безобразен и първите виновници са родителите: оттам нататък директор
107
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А И " ДОНОСНИКА " ОСТАВА АНОНИМЕН":))))))))))))))))) Ти така си мислиш. Това да не ти е Скотланд Ярд?! Тук в България най-вероятно идва баща му на тоя мамин убавец, дава по 500-1000 лева на някой вътре и му казват поименно кой е пропял.
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иначе остава една въпросителна - Ясно е, че полицаите продават всичко за пари, освен ако за случаят по който работят не им е обещано кариерно развитие. Иначе ако приемем, че полицията е знаела отдавна, то тогава и журналистите щяха да знаят отдавна. Да не забравяме колко много информатори имат журналистите в полицията. Т.е. или някой е обещал нещо на разследващите, за да си мълчат... или наистина досега не са знаели.
105
2
 
41
 
! Отговори
Румби преди 7 години
До тези, които укриваха убиеца година и половина - как живяхте бе, "хора"? Как спяхте, как празнувахте Коледа, как се гледахте в огледалото? На какво научихте тези деца, които принудихте да крият истината? Да погазват държавни и чисто човешки закони? Да се отнасят с безразличие към родителската мъка? Трябва да понесете същото наказание, каквото ще понесе и убиеца.