Трима в ареста за измама с онлайн продажба на пелети

Пускали обяви във Facebook и прибирали капарото
5
Трима в ареста за измама с онлайн продажба на пелети
Снимка: БГНЕС

При спецоперация на ГДНП и служители от ОДМВР - Плевен и Русе са задържани трима души, съпричастни към измама с онлайн продажба на пелети,  съобщиха от пресцентъра на МВР.

Те са заловени на 16 септември на територията на голям търговски обект в Русе. Мъжете - на 26, 21 и 23 години са криминално проявени, като най-възрастният е и осъждан.

Те осъществявали измамата чрез обява в търговска платформа във Facebook. От хората, отговорили на обявата за „изгодна сделка” е искано да изпратят капаро чрез система за бързо плащане.

По време на разследването било установено, че 26-годишният задържан е публикувал и обяви за продажба на изгодни цени на дърва за огрев, контейнери за живеене, олио, брашно, гаражни клетки и др., а другите двама изпълнявали
ролята на сътрудници в схемата.

Извършени са процесуални действия – обиск, претърсване и  изземване в 2 автомобила и жилище във Ветово. Намерени и иззети са вещи, свързани с престъпната дейност на задържаните.

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Плевен. По отношение на 26-годишния е взета мярка за неотклонение  „задържане под стража“. Налични са данни за съпричастност към такъв тип измами в Кърджалийска, Пловдивска и Врачанска области.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: измамапелети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** за да спести два лева е готов да прати капаро и на нигерийския принц