Какво да очакваме от Давид Гета в Несебър?

Вижте на какво залага DJ No1 по време на партитата си
25 юли 2012 14:45,
4
Какво да очакваме от Давид Гета в Несебър?
Давид Гета. Снимка: Reuters

След едва няколко дни DJ N1 в света – Давид Гета, ще се развихри за първи път в България и ще се опита да покаже на многохилядната публика защо и как успя да оглави класацията за най-добрите диджеи в света на сп. DJ Mag през 2011.

Французинът, когото ви представихме вчера, се превърна в една от звездите на световната музикална сцена въобще през последните години след редицата си дуети с известни поп и хип-хоп изпълнители, както и с големите си хитове, разбира се.

Все пак на изпълненията си на живо той не се отдава напълно на своето по-комерсиално амплоа от последните години и не пуска само добре познатите си от медиите хитове, а и други страхотни електронни продукции. И за да бъдете подготвени за партитата, в следващите редове ще ви запознаем с някои от основните му фаворити през тази година.

Започваме с някои от по-ъндъграунд парчетата от подбора на французина за това лято.

Най-набиващото се на очи е "Get Low" на Sidney Samson, което почти винаги присъства в списъка в сетлиста му, а е също така любима и на Тиесто. И най-вероятно ще звучи и в двете вечери този уикенд по време на Solar.

Друго приятно попълнение е общото му парче с новата надежда Nicky Romero – "Metropolis", което носи доста силно лятно звучене.



Продължаваме с няколко малко по-известни парчета, миксирани да отговарят не на комерсиалните радиостанции, а на голямо клубно парти.

Martin Solveig e eдно от другите най-ярки имена на френската хаус сцена в последните години и след изключително успешното си "Halo" през 2011, тази година отново се върти усилено навсякъде с новия си хит "The Night Out".

Гета пък често дава рамо на своя сънародник и приятел като върти хита му, но в безупречния му ремикс от A-Trak.

Излязлото през миналата есен "Titanium" от самия Guetta пък се превърна в едно от най-силните му парчета въобще, основно заради безупречните вокали на австралийката Sia, а преработката на Alesso може да взриви всяко голямо парти. По същия начин и Michael Kalfan e успял да преобрази едно от прекалено комерсиално звучащите парчета на Гета – "Turn Me On" с Ники Минаж и то също придобива достойно парти звучене.




Разбира се, Гета не пропуска да завърти и най-звездните парчета от електронната сцена. В такова съвсем очаквано се превърна и "Greyhound" на Swedish House Mafia с неговия рекламен клип, а ако бъде завъртяно и този петък, то несъмнено ще взриви тълпата.

Друго подобно популярно парче е и станалото мейнстрийм хит "Wild Ones" на Flo Rida и Sia, което миксирано и преработено от Гета и Nicky Romero в "Wild Ones Part 2" се вписва идеално в цялостното звучене на французина.

За край оставихме един безкрайно комерсиално насочен mash-up, който отговаря на наклонността на Гета да пуска поп насочени песни и на своите партита.

Две парчета, едновременно толкова велики, и толкова поизтъркали се, успяват да вдъхнат живот едно на друго и звучат като чисто нови в този безупречен микс. Абсолютният електронен феномен на 2011 "Levels" на Avicii се среща с тоталния хит на 2012 "Somebody That I Used To Know", но двата сингъла успяват да се допълнят перфектно и в никакъв случай не звучат стари.

Макар да сме критични към комерсиализацията на Гета, сме убедени, че с подобни добри решения той ще достави на публиката очакваната наслада от гостуването му.




Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали е евреин ,очакваме атентат !
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво да очакваме ли - да свири на изключени CD плеъри :)))
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
U.D.O., мирис на бензин и рев на мотори