Шоуто на Тиесто завърши с неприятна изненада

Давид Гета завладя публиката с първото си гостуване в България
Обновена: 30 юли 2012 10:05 | 30 юли 2012 10:05,
8

Давид Гета гостува за първи път у нас. Снимка: Георги Стоилов

 

Давид Гета без  съмнение е едно от най-големите, но и противоречиви имена на съвременната електронна сцена. Докато някои го определят за Бог и успяха да го класират през миналата година на първото място в престижната класация на DJ Mag Top 100, други го критикуват остро поради факта, че повечето му продукции в последните години носят доста сериозно поп звучене, а и вокалите в тях се изпълняват най-често от комерсиални поп и хип-хоп звезди.

Въпреки това неуморната българска публика нямаше как да не даде шанс на този гений да докаже таланта си. А той се възползва по най-добрия начин и със сигурност се нарежда в сърцата на всички меломани, присъствали на тазгодишния Solar Summer Festival на стадиона в Несебър.

Давид Гета заложи на модерното си звучене – почти  нямаше следа от онова класическо, дълбоко усещане, с което той  изгря с големите си хитове преди 10 години. Въпреки това подборът му беше повече от подходящ и отговаряше напълно на световните тенденции на електронната сцена в момента. Още с излизането си той завъртя хит след хит и докара тълпата до полуда.

Колкото и комерсиално да звучат парчета като Sweat, Wild Ones и Memories, французинът успя да ги завърти в такива преработки, че никой не можеше да остане прекалено разочарован от това. А и доста хора очакваха именно такива изпълнения. Разбира се парчета като Without You и I Gotta Feeling са прекалено неподходящи за електронно парти, особено с такъв ранг, но голяма част от публиката, не особено запозната със сцената, беше дошла именно заради тях.

Феновете  на електронната музика обаче ще излъжат, ако кажат, че не са останали също така доволни. Те трябваше да приемат за кратко подобното на MTV звучене на световния N1, но в замяна на това получаваха през повечето време голяма част от най-класните тракове от електронната сцена за последните месеци. Макар да започна неумело с пускането и просто редеше трак след трак в началото, след даден момент Гета започна да миксира и изненадва феновете по всякакви начини.

Невероятно красиви парчета като Young Blood, Feel So Close, Can`t  Stop Me Now, Sunshine vs. Spectrum се редуваха с ударни чукове като Get Low и Epic. Ключов бе и ремиксът на Million Voices на Otto Knows с Apologize, който раздвижи публиката максимално. Едно от най-силните изпълнения за вечерта беше в самото начало на сета – ремиксът на Alesso на Titanium с вокалите на Sia, може би най-стойностното парче в цялата кариера на големия французин, накара публиката да избухне до краен предел.

Диджеят изненада подивялата тълпа и със специалното промо изпълнение на новото си парче със Sia и Nicky Romero – Falling To Pieces, което най-вероятно също ще се превърне в чудовищен хит скоро. И все пак нищо не можеше да се сравни с вездесъщия mash-up между вече станалото легендарно Levels и хита, който всеки на стадиона знаеше - Somebody That I Used To Know. Макар и двата трака да са доста комерсиални, то в тази преработка те докараха тълпата до лудост и това със сигурност ще остане като един от най-колоритните моменти в историята на електронните партита у нас, в който няколко хиляди души пяха с цяло гърло.

Гета пък веднага усети, че българската публика е по-специална и цяла вечер беше доста енергичен, качи се на пулта, говореше на посетителите и като цяло остана повече от доволен от видяното, което може би значи, че скоро пак може да го видим. А след подобна силна вечер, със сигурност това е желанието и на голяма част от посетилите това паметно събитие, защото макар често да събира доста негативни коментари, то Гета доказа и с музиката си, и с цялостното си излъчване защо се нарежда сред топ диджеите в света в момента.

От 2008 насам  може би най-култовото име на електронната сцена – Тиесто, започна да посещава България редовно и да изнася легендарни шоута, за които се говори с месеци. През това време холандецът претърпя пълна метаморфоза, остави старото  си транс амплоа, разви новия си electro-house стил, но най-важното – през цялото време звучеше перфектно. И докато в началото на новото му звучене се гледаше с недоверие и разочарование, с времето той отново го въздигна до заслуженото място на крал на електронната музика, който винаги знае как да зарадва публиката си най-пълноценно.

С новата поредица Club Life холандецът достигна нови висоти и наистина започна да пуска свой собствен и уникален стил, който доказа своето достойнство на българската публика преди година отново на родното ни Черноморие. Затова и тази година многохилядната тълпа на перфектно организирания Solar Summer Festival очакваше подобен музикален празник.

Такъв наистина се състоя – в мащаби и настроение, което никой друг диджей не може да постигне. Под рева на публиката, жадна за неговата музика, Тиесто излезе и откри шоуто си с прекрасното  Chasing Summers, последвано от много от другите му убийствени хитове от Club Life Miami – We Own The Night, In My Mind, ремиксите на тоталните хитове Paradise Somebody That I Used To Know, Can`t Stop Me Now. Тиесто пръскаше публиката както само той може – с бомби като Cmon, Fuck School, Red Line, Zero 76. Не бяха пропуснати разбира се и масивни тракове, които публиката припяваше страховито – като Calling, Bong vs Fade Into Darkness и Follow You на Deniz Koyu и Million Voices на Otto Knows.

Безумна експлозия настана в тълпата при завъртането на бруталната Make Some Noise на самия Тиесто и Swanky Tunes, а новото му оръжие Hell Yeah беше напълно ефикасно във вкарването на хората в пълен екстаз. То беше последвано от няколко подобни, но не толкова добре познати трака с по-тежко звучене. Експлозивни парчета като Heavy Abacus и Big Hoops не даваха на хилядите на стадиона и миг почивка. Тиесто изглеждаше изморен и не беше така енергичен както обикновено – почти не комуникираше с публиката, нещо, което той винаги прави в България, където тълпата толкова много го обича и толкова много се раздава за него. Все пак всичко беше нормално, докато партито течеше с пълна сила.

 Малко преди 5 настъпи и абсолютната кулминация – единственото и неповторимо, най-гърмящо електронно бижу – Maximal Crazy, подлуди стадиона. Точно както преди година, когато той я завъртя около 5 часа, въпреки че обикновено е последна в шоуто му, а след това продължи и направи най-силната част от изпълнението си, не спирайки да пуска титанични хитове един след друг.

В събота вечерта обаче нещо ужасно се обърка и се случи немислимото, нечуваното за нашата раздаваща се на максимум публика – малко преди 5 часа холандецът помаха, слезна от сцената и светлините загаснаха. Почти никой не се отправи към изхода – хилядите крещяха с цяло гърло за своя любимец, който разбира се трябваше да се върне в следващите секунди. Хора се размърдаха по сцената и вече се предусещаше избухването, което ще настъпи при завръщането на Тиесто на пулта. Но това не се случи. Техниците разкачиха неговата техника, шоуто свърши.

Шоу до краен предел, което обаче остави феновете попарени – феновете, които бяха свикнали да чакат винаги първите слънчеви лъчи с титана на електронната музика, който никога не ги разочароваше. Причините за това продължават да се изясняват. Ясно е едно – Тиесто не е бил в най-добрата си кондиция, самото му държане на сцената не отговаряше на неговото нормално излъчване. Говори се, че е бил болен, макар да се появиха и слухове, че ненормалното държание на неадекватни посетители с лазерчета са го накарали да спре сета си, за което обаче няма потвърждение до момента.

Шоуто отново беше максимално лудо. Тиесто успя да побърка публиката дори повече от миналата година, почти не я остави да си почине. Неочаквано ранният край обаче остави много от най-верните му фенове в недоумение какво се е случило. Защото когато винаги даваш на публиката безкрайно силно, извънземно шоу, то тя трудно може след това да се задоволи само с добро представяне. Ние сме сигурни обаче, че Тиесто ще се реваншира още следващия път и ще се върне към обичайните си легендарни гигове у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
0
 
! Отговори
mathur преди 11 години
И сайтчето транце бг е като "техният идол" Тиесто - гола вода!!!!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Насе, не можеш да ги пишеш тия статии както трябва бе и това си е. Тук не е форума на трансбг, това трябва да е новина, а не форумен пост със сбирщайн от разхвърляна информация.А по темата - Тиесто отдавна се продаде, парите го плениха тотално и от 4-5 години пуска най-смотаната музика на света. Старите ъндърграунд кучета помнят за какво говоря, особено Тиесто 2000-2002ра година беше върха. Сега е комерсиален бълвоч и ми все тая дали ще дойде или няма да дойде в България отново.
6
1
 
1
 
! Отговори
100ycho преди 11 години
Не трябва да се забравя, че сред наркоманите и хората, които са отишли просто защото е парти и спяха по тревата, има и истински фенове, Гета може да е комерсиален, но наистина надхвърли очакванията ми, които бяха много крайни. Тиесто е изключително пластичен, което доказва гениалността му, ако продължаваше в стария стил щяхте да казвате, че не прави нищо ново. Негов фен съм повече от 12 години, А в крайна сметка целта на всеки творец е да бъде чут и видян от повече хора, т.е. Да е комерсиален!
5
7
 
1
 
! Отговори
Баба ВуНа преди 11 години
тоя пък и той хах ( някакви наркомани ) вика....че то други имало ли е ?!? ай бегайте псевдоо наркотаци такива
4
10
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Аз бях мразя го тоя тиесто!
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давид Гета и Тиесто, така добре си подхождат хахах и да не забравяме за Арман Ван не знам си кой! Наздраве Люлин - за всички по един блек рам!Безкрайно съм изненадан от селекция RICHIE HAWTIN & DUBFIRE признавам, явно ви се отпуснала душата за накрая
2
5
 
15
 
! Отговори
Тя преди 11 години
Точно за тези двамата как можахте да напишете такава дълга статия - великия Спагета-багета зареждащ парчета от уинампа.... айде моля ви се!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Некакви наркомани му светеха в очите с лазер, бях в предните редове и успях да видя светлината от лазера, ама не успях да видя кой му светеше така