Париж: България не е готова за Шенген

Вратата не била затворена, но страната ни трябва да спази критериите
Обновена: 8 дек 2010 20:37 | 8 дек 2010 20:37,
161
Париж: България не е готова за Шенген
Снимка: БГНЕС

Френският министър по европейските въпроси Лоран Вокие отново потвърди позицията на Париж, че Букурещ и София не са готови за Шенгенската зона, предаде АФП.

"Ние няма да участваме в разправии, които биха довели до отслабване на нашите граници и на капацитета на Европа да управлява и контролира миграционните потоци", посочи новият министър по време на дебати в Националното събрание, посветени на Европа.

"Франция го казва ясно: разбира се, че Румъния и България не са пред затворена врата, но трябва да бъдат спазени прости критерии", уточни той, потвърждавайки позицията на своя предшественик Пиер Льолуш.

"Първият прост критерий е, че трябва да бъдем сигурни за нашите граници", продължи Вокие, обяснявайки, че Румъния не признава граници с Молдова, а от там преминават потоци.

"А ние признаваме една граница с Молдова и точно в това е проблемът, който представлява препятствие за Румъния и България да влязат в Шенгенското пространство. Ако ние им поверим нашите граници, легитимно е да имаме всички гаранции, че тези граници ще бъдат добре пазени с митничари, способни да прилагат всичката бдителност, която ние сме в правото си да очакваме. Днес това не е факт... В момента работата не е задоволителна ", добави той, цитирайки проблемите с корупцията в двете държави.

През миналия месец Льолуш посочи, че европейското решение за присъединяването на Румъния и България към Шенгенската зона не трябва да бъде взето преди лятото на 2011 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: ФранцияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
10
 
! Отговори
ха ха ха ха ха ха ха преди 13 години
Цуцьо Шестака играе в Стани Богат по Нова.....ха ха ха хааааааааааааааааааааа
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кой ще дойде след Тиквата , ти ли ?
34
3
 
5
 
! Отговори
do 38 преди 13 години
прави са прави са ... ти си от онези теснопартийни човечета които никога не гледат об6тиа интерес, а само собствената си партийна изгода,,, Бойко е прав - няма вече служба за тебе !
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ге*ове за европейско развитие на България - ГЕРБ!
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** са наскачали и плюят, лайте помиярчета , лайте....Керванът си върви, помийте си квичът край него.
31
10
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 13 години
За къде да се обединяваме франсетата са прави, а тоя *** тиквата ако не го махнем навреме, ще унищожи България!
30
3
 
7
 
! Отговори
мда преди 13 години
Е верно в сравнение с милиционера може да свършат чудеса.
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** СИ БЪЛГАРИНО !!! Вместо да се обединим срещу антибългарската позиция на Франция, продължаваме да се дърпаме един друг за скъсаните ***. Заслужаваш си мизерията българино.
28
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА Е И ОТВЪН ПОДВЪРДИХА ТОТАЛНИЯ ПРОВАЛ НА ГЕРБ!
27
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 13 години
24 - казва истинската причина да не ни искат в Шенген - гнусните хъхрещи *** - които ЕС хем не искат да им налазят спретнатите държавици, хем не ни дават да ги смажем, щото били имали права. Резултатът го виждаме - ***, плодящи се като плъхове и безнаказано тероризиращи нормалните хора - защото нямаме държавник, който да тресне по масата, да заяви, че законите в тая държава са за всички и да смаже кафявата чума.
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиква, *** *** не усещаш ли, че народа те мрази?!!
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я, във Франция не гледат ли БГ медиите ,че гусин Цветанов, физкултурничето е герой и се справя добре...Ех заблуждаваща,манипулативна Франция и недооценени Цеци - гордостта на съсловието на физкултурниците...Както сам си го каза - те външните партнъори ни оцениха...Дай им трибуна... после няма нужда да добавяш - те сами се доказват.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато гласувате за БИВШИ КОМУНИСТИ така ще е и за в бъдеще! Запада ненавижда комунистите(смятани са за терористи) и се пази от тях,като дявол от тамян...
23
2
 
5
 
! Отговори
хахах преди 13 години
марсианците са добри хора :) :
22
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ясно, че ще ни откажат с премиер-мутра наркотичен бос отговорен за 180 убииства! Ще влезем в Шенген, когато свалим *** Гейбери от властта!
21
2
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
Ти живееш у папуристан бе тикво,такива като тебе докара държавата на тва дередже щото не се нагласувахте ни на царисти ни малиционери и марсианците да дойдат после тех ще изберете,таквиз сте лайкучки връткате се кът фурнаджийски лопати *** сега милиционера от хак ви дойда да ви е честито!
20
9
 
14
 
! Отговори
без дипломатически п преди 13 години
Кой европеец би пуснал без дипломатически паспорт на своя територия пожарникаря или Цецо Апартаменто?
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Bulgareno загубеното доверие трудно се възвръща .
18
9
 
11
 
! Отговори
мда преди 13 години
Ей с прости гербаджийчета не приказвам.Лайте месеца колкот си щете по партийните си събрания,но се издънихте и нарда ви заплю.Надявате се само на американския шпионин *** колко може да се верва на янки и на оня побърканяк Волен Луфтханзата.Жалки сте и мноооого некъдърни.
17
3
 
14
 
! Отговори
Заради братчедите преди 13 години
Всичко е заради *** макар и да не го казват, те са ни такава хубава визитка пред целия свят, че ..................как да ни приемат после някъде....