България отчасти в Шенген от 25 март догодина

За да влезе в сила, решението трябва да бъде одобрено от всички държави
Обновена: 11 дек 2011 23:57 | 11 дек 2011 21:46,
52
България отчасти в Шенген от 25 март догодина
Снимка: Reuters

България и Румъния да влязат в Шенген с морските и въздушните граници от 25 март догодина, ще препоръча Съветът по правосъдие и вътрешни работи в сряда. Това е записано в проекторешението на съвета на министрите от Европейския съюз, съобщи БНТ. 

В проекта пише също, че сухопътните граници трябва да бъдат премахнати не по-късно от 31 юли следващата година.

В проекторешенията на последния за годината Съвет по правосъдие и вътрешен ред пише също, че ограниченията за ползване на Шенгенската информационна система от България и Румъния отпадат на 31 март 2012.

Още по темата
За да влезе в сила решението, то трябва да бъде одобрено от представителите на всички държави. Досега Холандия се противопоставяше всеки път на разширяването на зоната без граници, като изразяваше загриженост за безопасността й, ако София и Букурещ се присъединят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Не й е там мястото. След време ще изопачат думите му и ще го използват за коренно противоположни, антибългарски цели. Ще то изкарат поборник за "мирно съвместно съжителство със всички народи", а за подготовката на въстанието за освобождаването ни от турско робство ще "забравят"! Важното е върху какво ще акцентират "политиците", даже учебниците по история ще пренапишат!!!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бе те искат само границите ни,за да ги вардим от арабите,е за тва е частично,нас никой никъде не ни иска ,ама ти с тая тиква няма как да разбереш
25
9
 
3
 
! Отговори
ха ха ха ха :))) преди 12 години
Брех тея кашкаваладжии, не мож им угоди. Когато ни късаха за Шенген викаха: "Айде бе, видя се колко е некадърен Бойко". Сега като казаха точната дата на приемането, смениха плочата: "Е за кво ни е тоя Швенген"
24
2
 
7
 
! Отговори
до 25--зависи.... преди 12 години
Зави си как ще искаш да го погледнеш,така като прочетох ,какво си написал за теб шенген е вьвеждане на еврото и закрьгляне на цените на горе...за другите хора обаче шенген е свободен достьп за всеки, / които иска / до европеиския трудов пазар--- тогава онези от ,,сьюза на чорбаджиите в Бг.,, няма да могат да ти дават 100 евро заплата ,защото един човек няма да остане ,според мене на Бг. точно това трябва ,хората в момента тука са стиснати ,като с менгеме,не могат нищо да направят и пари няма .
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези приказки може да са си,,партенка ,, на нашите за да се намали натиска на опозицията по тази линия......
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аха,ясно-малко сме бременни:)
21
6
 
17
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Само на бойко *** му трябва шенген за да му върви контрабандата по добре.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 16 - Холандският премиер не може да изгони *** от Холандия, а нашите ще са му в повече. Интересно, ако България каже - "майната му на шенген", пазете се сами. Англичаните не са в "шенген" защото не искат да питат "може ли"
19
0
 
2
 
! Отговори
11111111111111111111 преди 12 години
Ще влезем ама със завързани очи
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Разбирачи" и "патриоти", като 18, смешни сте. В момента България пази външната "шенгенска" граница и без да е член. За чий им е на западняците да ползваме права, като изпълнявяме задължения? Гърците са в "шенген", 80% от емигрантите влизат от там. Какво от това? Когато влезем в"шенген", ще сме длъжни да спираме мераклиите и ще сме виновни за проблемите им, ама не ни пускат защото при тях нямало корупция...
17
3
 
5
 
! Отговори
НУРХАН преди 12 години
"Присъединяването на България" не на българите, към ЕС е дело на Европейците. Те имат нужда от тази земя, не от нас. За това ни натискаха да изпълним техните изисквания, за да отговаряме на техните стандарти на живот. Да не ги дразним с нашите просташки неща- бандити, ***, ***.Иначе "ние" като българи не сме постигнали кой знае колко. Същите опасни пътища, мутри, новозабогатели политици, бедни хора, сестрите в затвора,омраза между хората, девойките проституират в Западна европа, Гърция, Турция не без поща на борците. По турско време някои от тях гинаричали Хайдути, народни освободители. Изключвам Ботев, Капитан петко войвода, Левски и някои други. Абе с една дума -простотия.*** ти държавата *** народа.Евала!!!!човек трябва да си признае истината,важното да си човек всички се греяем под слинцето еднакво същия въздух дишаме никой не е поважен от другия трябва първо да се научим истинската история а не да ни подмамват от киде идваме коисме или защо тук в БГ няма ,н е се разресава истината и т.н.ще ви помоля да обърнете един поглед тук на този сайт само че е на английски е те са на три езийка само анлгличаните дават ясна прогноза моите уважение гражданин на БГ bulgarien.nu/index.php?name=News&catid=&topic=8&newlang=eng
16
0
 
4
 
! Отговори
Българска земя преди 12 години
Холандия може да каже не за Шенген и през март 2012 & Netherlands can say no to Schengen in March 2012 andwp.me/p1DYkX-Ls
15
6
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
- Оттговорът и преди и сега е един и същ. Вашата държава е пропита от корупция, съдебната ви система не работи, престъпниците се чувстват комфортно и безнаказано, живеят на свобода и дори парадират с престъпния си статус.Холандският премиер Марк Рюте пред Българското национално радио.
14
24
 
3
 
! Отговори
traba преди 12 години
"Шенген отчасти в България." Аз съм скептично настроен към варварите от западна Европа. Изгладнели жабари не ми трябват! Анкета: да приемем ли Шенген за пълноправен член на България?да "+"не "-"(сам си писах минус, да са еб***в...)
13
1
 
6
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Не би ли било смешно, ако ние бяхме на тяхно място и бихме се запънали за тяхното приемане в Шенген докато не престанат да се друсат. Стереотипно и ограничено, безпринципно и арогантно мислене. Имаме кусури, които трябва да отстраним. Но те имат кусури, които или отричат или не виждат.
12
0
 
8
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Холандия трябва да се притеснява за безопасността си от друга посока, но, ако не са го разбрали досега, няма и да го разберат, докато не стане късно. Просто трябва да четат история, включително и своята. Поздрави на всички!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Звучи като малко бременна...
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само че Холандия каза, че "...корупцията по високите етажи не дават основание за приемане...":)))) И го каза отново днес:))
9
7
 
5
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Гарантирано от ГЕРБ!
8
0
 
3
 
! Отговори
shrek преди 12 години
Само отчасти ще го е..а оня Румборак плешивия от европарламента! Къде ще ходят майната си, като им трябваме повече вътре с пълни права!