Камерън се държи късогледо по отношение на имиграцията

Лех Валенса разкритикува политиката на Великобритания
24 дек 2013 17:54, Петя Славова
36
Камерън се държи късогледо по отношение на имиграцията
Лех Валенса. Снимка: архив, Reuters

Вестник "Гардиън" посвещава статия на реакцията на историческия лидер на синдиката "Солидарност" и бивш президент на Полша Лех Валенса, който критикува британския премиер Дейвид Камерън за позицията му към имигрантите от Източна Европа.

"Мога да кажа, че слагането на край на комунизма беше голяма грешка, защото иначе Великобритания трябваше да се въоръжава и да изразходва много повече средства за Европа, отколкото прави сега. Поляците сложиха край на комунизма и Великобритания извлече значителни ползи от това. Камерън не трябва да забравя това, трябва да направи изчисленията.

Той трябва да осъзнае, че поляците сложиха край на тази система и това им коства 70 процента от икономиката им. Той трябва да разбере това и тогава ще проумее, че Европа, че страни като Великобритания отново се държат ирационално и късогледо", цитира вестникът изказване на носителя на Нобелова награда за мир за полската телевизия ТВН 24.

Валенса реагира на изказване на Камерън от срещата на върха на ЕС миналата седмица, че последното британско лейбъристко правителство е сгрешило, като не е наложило ограничения на работниците от Полша и още седем източноевропейски страни, които бяха приети в ЕС през 2004 г.

Камерън и други министри от Консервативната партия усилиха реториката по въпроса за имиграцията с наближаването на отмяната на ограниченията за румънски и български работници на британския трудов пазар от 1 януари, пише БТА.

Изказването на британския премиер предизвика критична реакция от българския президент Росен Плевнелиев, който през уикенда запита във в. "Обзървър" дали Великобритания "пише история на преориентиране към изолация и национализъм", припомня"Гардиън".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Шоуто на Слави Валенса каза че проклятието на Полша е че се намира между два туристически народа които много обичат да си ходят на гости.И понеже е равна много от срещите им са стана ли на тяхното поле с големи фоерверки.Научили урока от историята поляците са една от най-плодящите се нации в света.Бъдеща Европа принадлежи на тях а руснаците и германците ще изчезнат като българите.
30
1
 
1
 
! Отговори
Пасам преди 10 години
Aбе, след като соц. им система е пробита каца да си запушат течовете.Останалите приказки са много грозни.Показват колко на практика струват всичките им високопарни лозунги за пазара в ЕС.Накратко: свободен пазар, ама само когато на тях им е изгоден.Разбира се, Камерън и тези дето са измислили тази кампания са наясно с това и целта е друга: да се създаде психологическа бариера пред имигарантите в UK.UK просперира от векове благодарение на имигранти, точно защото е була толерантна държава.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На ляхите им опростиха 30 млрд. външни дългове като награда че разрушиха системата през 90-те , за 30 млрд. им направиха инвестиции и пак се оплакват. А нас ни купиха за няколко долара.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дойде ли ти акъла Ляхчо, нали от тебе започна всичко ?!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Англия има повече *** отколкото в ЮАР ама имат съюзи и по големи права от белите!Затова ако има безработен *** е с предимство .Определено не е за Българи обичащичернилките...Освен това движението им е наобратно на колите,прозорците,хората всички натерсене тенаопъки абе пидали както е казъл поетът Б.Борисов
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На практика емиграцията вкарва мозъци наготово инженери,лекари,пилоти,космонафти и заедно с тях и *** но на фона на изтичащите готови обучени можещи хора е никакъвпроблем.Пак по-богатите ще привлечат високите технологий а тука само *** ще останатслед 50 години и хляба ще е вносен защото нищо няма да произвеждаме ***!
25
4
 
2
 
! Отговори
Арети преди 10 години
В цялата история Обединеното Кралство е имало эначително влияние над другите страни, чреэ КОНТРОЛ над своята империя!!! Оценките эа всяко историческо време никога не могат да бъдат дадени най-точно от съвременници!!!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 28 България не загуби, а разпродаде икономиката си на безценица под натиска на външните влияния.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пропаганда! Истината е, че както навсякъде изказвания на някой си, никой не слуша. Великобритания имаше защо да се оплаква от България до сега-ходеха хора, които бяха готови да вършат каквото и да било, нелегално естествено, за да се махнат от тук. Сега ще отидат хора, които не са склонни да мият чинии и да се крият по ъглите, а хора с образование и професия, които ще таргетират работни места, които и без това трудно се запълват. А и средно-статистическия англичанин би предпочел бял пред пакита.
22
5
 
14
 
! Отговори
така стоят нещата преди 10 години
Падането на комунизма било грешка, казва Лех Валенса, но премълчава, че 1 000 000 поляци емигрираха в Англия и още толкова в останалите страни на Западна Европа. Валенса премълчава, че полските политици не допуснаха нито бежанци, нито имигранти на полска територия за разлика от продажното политическо решение, което взе Станишев да се отвори зелената граница за нелегалните имигранти идващи от Турция.
21
0
 
3
 
! Отговори
данлоу преди 10 години
Наврамето навремето са господствали над Британия, но сега в Дания английският е успоредно с датския. Излишното надуване е нездравословно. Здравословен е реализмът.
20
5
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Поляците сложиха край на комунизма и Великобритания извлече значителни ползи от това. Камерън не трябва да забравя това, трябва да направи изчисленията.Той трябва да осъзнае, че поляците сложиха край на тази система и това им коства 70 процента от икономиката им. ================Ей ми вие много евтино сте си купили демокрацията ве полячета?? Аз досега си мислех че само българските политици са предатели, не съм бил прав значи! Ама Валенса струва ми се вече съжалява за "покупката" .
19
5
 
10
 
! Отговори
юда преди 10 години
трябваше отдавна да се сетиш че англичаните ви клатят от втората св. война та досега и за награда всеки поляк водопроводчик , повече няма да ви се даде - както казваха в ирак по добре да ти свършат патроните и водата, отколкото поляк да ти е съюзник - така ви се пада пияни ***
18
5
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
на всеки народ жените са к..ви,не съди по нация ***
17
1
 
6
 
! Отговори
do 16 преди 10 години
ако те пипна някъде ще ти се стъжни много сериозно ***
16
4
 
19
 
! Отговори
Златен лъв преди 10 години
Късничко се сеща Валенса, че англичаните не са му дружки, а господари.
15
0
 
8
 
! Отговори
Златен лъв преди 10 години
До stariadubМълчи си, та дано минеш за умен.
14
31
 
6
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
След още 50-100 години най-късно англичаните ще наложат английския в цяла Европа като единствен език. И тогава ние всички европейци ще станем англичани. Ще бъдем нещо като САЩ-2 с официален език английски, официален флаг на Европа-знамето с коланите и европейски химн "Боже, краля ни пази!" А крал Уилям ще бъде и глава на европейската англиканска църква.
13
12
 
8
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Както се вижда от фотото, Г-н Валенса си изглежда доста доволен от падането на комунизма. Просто е доста емоционален и необмислено упреква британците. Но и те си имат своите интереси, нали!? Поляците се разбунтуваха първи срещу античовешката система, заради което наистина заслужават по-специално отношение.
12
7
 
16
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
Нали са ти дружки ингилизите бе, пане ***?Ха сега, сезирай Хелзинки, Вашингтон и Брюксел, *** недоклана!